Партнер рубрики Події

Провокація у Тернополі: фальшиве замінування ТНЕУ (ОНОВЛЕНО)

Провокація у Тернополі: фальшиве замінування ТНЕУ (ОНОВЛЕНО)

У суботу вранці, 23 липня, невідомий чоловік повідомив про замінування центрального корпусу ТНЕУ. Проте інформація не підтвердилась, бомби у навчальному закладі не було. 

- Близько 11.00 у чергову частину головного управління Національної поліції Тернопільської області надійшов рапорт від чергового на прохідній ТНЕУ, - повідомив начальник сектору зв’язків з громадськістю ГУ НП Сергій Крета. - У ньому йшлося про те, що в університет зайшов невідомий і повідомив, що на другому поверсі ТНЕУ закладено вибуховий пристрій.

З приміщення навчального закладу невідомий втік. На місце події відразу виїхали працівники вибухо-технічної та кінологічної служб, медики та рятувальники. 

- Вони обстежили адміністративний корпус ТНЕУ за адресою вулиця Львівська, 11 і вибухового пристрою не виявили, - каже пан Крета. - А згодом неподалік навчального закладу затримали чоловіка, який надав неправдиву інформацію про замінування. 

Відео дня

Наразі працівники правоохоронних органів встановлюють особу невідомого. Є підозра на те, що чоловік психічно нездоровий. Якщо ця інформація підтвердиться, то він не нестиме жодної відповідальності за неправдиве повідомлення про замінування, кажуть в управлінні Нацполіції. А загалом, відповідно до Кримінального кодексу України за статтею 259 завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими важкими наслідками, карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. Те саме діяння, якщо воно спричинило важкі наслідки або вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Працівники управління кримінальної поліції з'ясували, що невідомий, який повідомив про замінування - 22-річний житель обласного центру. Хлопець навчається на юридичному факультеті. Свій вчинок зловмисник пояснив бажанням  перевірити, як відреагують правоохоронні органи на подібне повідомлення.  Зі слів матері юнака, він страждає на психічні розлади. В момент загострення лікується в психоневрологічному диспансері. Проте цього разу рідні упустили момент прогресування недуги.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Тут все написано фальшиво,    на інших сайтах   правдива інформацію.  Хлопець  сам прийшов у  поліцію представився  хто він і що є студентом цього університету  потім  сказав що замінував для  перевірки реакції поліції.,

    Анонім reply Анонім

    осліп?

    Свій вчинок зловмисник пояснив бажанням  перевірити, як відреагують правоохоронні органи на подібне повідомлення.  Зі слів матері юнака, він страждає на психічні розлади. В момент загострення лікується в психоневрологічному диспансері.

    Ссылка на источник: http://te.20minut.ua/Podii/provokatsiya-u-ternopoli-falshive-zaminuvannya-tneu-10527356.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up