Партнер рубрики Події

Рідні та односельці кіборга Івана Вітишина не хочуть вірити, що він загинув

Рідні та односельці кіборга Івана Вітишина не хочуть вірити, що він загинув
Про загибель в АТО ще одного Героя - кіборга з Тернопільщини повідомляють волонтери. Це боєць 80-ї аеромобільної бригади Іван Вітишин з села Велика Лука Тернопільського району. У його рідному селі про смерть не поспішають говорити, бо тіла бійця ще не бачили.

Інформацію про те, що Івана побачили серед тіл загиблих під час оборони Донецького аеропорту, поширив у соцмережі Фейсбук волонтер Вадим Вовк. 

"Тиждень про нього не було жодної інформації. Рідні і друзі мали надію і вперто шукали серед поранених і полонених. Вчора впізнали на відео з терміналу. Іван Вітишин загинув, захищаючи летовище. Разом з бойовими побратимами. З думками про родину і дітей. Його так і знайшли: з фотографіями дітей в долоні.

Зараз рідні просять допомоги волонтерів, щоб дізнатись місце перебування тіла і привезти його додому. Вночі Іван прийшов. У сон до донечки. Багато палив, розпитував: як вдома і питався, коли вже йому дадуть помитися, бо чистим хоче бути… Вічна память і вічна слава Героєві!"

Відео дня

У рідному селі Івана Вітишина про його загибель говорити не поспішають. Односельці вірять, що чоловік - живий. Бо його тіла наразі не знайшли. 
- Близько тижня тому з ним пропав зв'язок. Що з ним зараз - невідомо, - розповідає працівниця сільради Великої Луки пані Галина. - Мама Івана не хоче вірити, що він загинув... 

До слова, Іван Вітишин пішов добровольцем в АТО у серпні минулого року. Вдома в нього залишились дружина і три доньки. На сторінці у соцмережі Вконтакте однієї з дівчаь розміщене фото батька зі свічкою та написами: "Пам'ятаємо, любимо, сумуємо". Друзі дівчини висловлюють їй співчуття... 

Про те, що тіло Івана Вітишина досі не знайдене, нам підтвердили і в Центрі пошуку полонених, загиблих і зниклих безвісти воїнів АТО. Зараз волонтери центру займаються пошуками загиблого.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up