Партнер рубрики Події

"Шанхай" із Шептицького вже розібрали і перенесли на нове місце

"Шанхай" із Шептицького вже розібрали і перенесли на нове місце
Вранці 2 липня торговці з вул. Шептицького звільнили тротуар та проїжджу частину і перейшли на запропоновані їм місця біля нового критого ринку. Продавці швидко там освоїлись і торгівля йде "повним ходом". Скаржаться лише на відсутність стелажів.

Попри те, що у середу, 1 липня, підприємці навідріз відмовлялись переходити на нові місця, сьогодні, 2 липня, вранці вони самі демонтували свої "точки". А комунальники прибирали сміття з тротуару та проїжджої частини. 

Previous Next

- Вчора приходили з міської ради і муніципальної міліції і сказали, що нам потрібно звільнити місця і перейти на територію критого ринку, - кажуть підприємці, називатися відмовляються - Тому сьогодні зранку всі почали розбирати свої "точки" і відразу йшли на нові. 

Відео дня

Проте люди перейшли не у новий критий ринок, а на територію навколо нього. Багато продавців скаржаться, що їм немає де розкласти продукти. Біля ринку встановлено декілька стелажів з "козирком", які призначені для бакалії. Оплата за таке місце символічна - 2 грн в день. А іншим підприємцям потрібно самостійно вирішити проблему з прилавком. Деякі продавці перенесли на нове місце свої конструкції із Шептицького.

А от ті люди, які приїжджають торгувати з навколишніх сіл, обурені тим, що повинні розкладати продукти на землі. 

Previous Next

- От як ми маємо продавати людям цю сметану з землі? - обурюються продавці. - Вже якщо нас сюди вигнали, то хай би стелажі якісь зробили...

Як запевнив директор нового критого ринку Іван Сопронюк, з часом для торгівлі на території критого ринку зроблять сприятливі умови. А от торгувати у самому приміщенні зможуть не всі.

- Торгівлю тут розпочнуть від завтра, - каже Іван Сопронюк. - Ринок розділений на оптовий та роздрібний відділ і розрахований на 123 місця. Практично всі місця уже зайняті. Вартість оренди становить 200 гривень за метр квадратний в місяць. Але у нас з підприємцями є домовленість, що перші 3 місяці вони сплачуватимуть по 150 гривень, щоб люди розторгувались.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Анонім

    "No Andre", це ви про яких збідованих простих продавців так оплакуєте? Бабці, як ви кажете, зараз продаватимуть на безкоштовних соціальних місцях на ринку, а чому решта приїжджих торгашів не повинна платити хоча б податки?! А ви знаєте, шо стих 90 стихійних продавців шо окупували Шептицького - тільки 2!!! працювали офіційно! Решта - спокійно обважувала, дерла в тридорога, а дехто ше й нітратами годував - і НЕ ПЛАТИЛИ ПРИ ЦЬОМУ ЖОДНОЇ КОПІЙКИ! То чому вони не можуть торгувати на спеціально призначених для цього місцях? Бо далі хочуть дурити людей?
  • наталюня драпик

    нема чому тут тішитися , свідомо підтримуете супермаркети, будемо пити молоко довгограюче , вимочені кури , запаковані  в поліетилен рибу , ковбаси не знати звідки привезені, зато буде супер чистота , просто стерильно, так тримати , молодці

    наталюня драпик reply наталюня драпик

    затравлять монополісти хіміею , потім того селянина будете  днем зі свічкою  шукати,

    наталюня драпик reply наталюня драпик

    влада мае  безплатно ім надати торгові ряди, фактично той селянин годуе місто  натуральним продуктом , а  натуральне  в ціні завжди

    наталюня драпик reply наталюня драпик

    від того що ми  споживаемо залежить наше здоровя, а від так здоровя націі, так що то стратегічне питання,
  • Анонім

    Молодці що так зробили давно потрібно! Ще щось схоже треба зробити у м.Чорткові . п.Вербицький 2-й раз мером та лад наводити нехоче напевно каса
  • No Andre

    і це не люди винні,що продають товар на землі,а влада. Бо коли брехливим способом "добродій" Надал з поплічниками забирав цю землю в стоянки,то на зборах автомобілістів обіцяв що побудує комунальний ринок, щоб "бабці могли торгувати на прилавках",а вийшло як завжди-продав землю і побудували "пародію на базар", а прості люди як не мали,де торгувати так і не будуть мати (30 соціальних місць))).І при такій вартості оренди за квадратний метр-продавець вкладе в товар (огірок,помідору...) і за це пересічні покупці заплатять. І хто виграв? Тільки не покупець! А власник базару,і міська влада,коли заганяла землю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up