Скандальний "Украпол" мстить скаржникам

Скандальний "Украпол" мстить скаржникам
За зверненням незадоволених клієнтів ТОВ «Украпол», що залишились і без грошей, і без роботи, таки відкрили криимінальне провадження. «Украпол» же у свою чергу мстить скаржникам.


Зокрема тим, які підписались у колективній заяві, поданій у поліцію 2 лютого. Про це розповів один із них – Володимир Жук.

Нагадаємо, в Тернополі до листопада 2015 був головний офіс ТОВ «Украпол», фірми, яка займалась працевлаштуванням у Польщі, наданням візової підтримки та рядом інших питань. У грудні офіс «переїхав» до Києва, а ряд незадоволених клієнтів  почало звертатись у різні ЗМІ. Причина – люди так і не отримали тих послуг, за які  проплатили гроші. Ряд з них написало заяви на повернення, однак  надії повернути гроші не мали. Також звернулись за допомогою в Держспоживінспекцію. Як виявилось, майже у всіх  договорах йшлось про надання інформаційно-консультаційних послуг, але не конкретних послуг, які замовляли.
Про це йшлось у статті "Кидають на гроші охочих виїхати у Польщу" 

- 17 лютого я отримав відповідь з поліції, що матеріали, зареєстровані в журналі Єдиного обліку заяв і повідомлень…за фактом мого звернення, долучать до кримінального провадження, внесеного в ЄРДР з попередньою кримінально-правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 1 ст. 190 КК «Шахрайство», - розповідає Володимир Жук. 

Загалом  же, історія для пана Володимира із «Украполом» продовжується.  Повернути своїх грошей, хоча після шуму у пресі кільком клієнтам таки повернули кошти, він не зміг. Готує позов до суду. 

- Обіцянка – цяцянка, - каже він. – У середу, 10 лютого, мені зателефонувала представник «Украполу» і попросила принести реквізити рахунку, бо в мене велика сума на повернення і її на руки не можуть дати. Цього ж дня я приніс реквізити свого рахунку. Однак  мене попросили написати знову заяву на повернення коштів на бланку їх зразка.  Бо попередню заяву від  грудня 2015, яку я направив рекомендованим листом і яку отримали згідно відмітки про отримання 9 грудня, вони не мають і дата написання цієї заяви не вплине на процес повернення коштів.

Писати повторно заяву чоловік відмовився. Оскільки вважає їхні вимоги – простим затягуванням часу і  повернення коштів. Та запропонував їм – якщо фірма загубила заяву, то він може принести копію із супровідним листом.   

- Але знову не обійшлось без сюрпризу: копію заяви з супровідним листом відмовились приймати мотивуючи, що ця дівчина-бухгалтер уже звільнена і не має права приймати кореспонденції і реєструвати її, а тут вона лише для того, щоб допомогти вирішити питання з повернення коштів !?, - обурюється він. - Та порекомендувала відправити лист на Київську адресу фірми, оскільки центральний офіс в Києві. І обмовилась, що їй казав директор: не потрібно нам було писати загальної заяви в поліцію, кошти обов’язково повернули, нехай,   частинами та з переривами. А так, як ми звернулись в поліцію, то нам нехай  суд допоможе  повернути кошти. 

Що цікаво, написати лист на Київську адресу не так то легко. Оскільки,  за новою адресою  фірми – розташовано ряд офісів, це бізнес-центр. Відтак листи, без вказівки номеру офісу, можуть повернутись назад. Приміром, так було у випадку колишньої працівниці компанії, якій приходили листи з київської адреси, а коли ж та відправляла відповідь, то отримувала листи назад. Мовляв, адресата не знайшли. 


- У такому випадку чоловіку можна надіслати заяву повторно, із зазначенням, що заява надсилається повторно, - каже адвокат Андрій Кукурудза. – Із долученням копії попередньої заяви, з прикріпленими копіями  квитанцій з пошти. Терміни, упродовж яких повинні повернути гроші, повинні зберігатись. 

Хоча, якщо ідеться про спроби просто «відфутболити» клієнта,  то таки добиватись  повернення коштів найреальніше – через суд. Логічно клієнти зробили, за словами адвоката, і звернувшись у  поліцію. Оскільки, чим більше заяв, тим більше підстав говорити про шахрайство. 

- Поліція повинна провести перевірку, чи є розбіжності між тим, що пише в договорі, і що обіцялось клієнту, - каже він. – Перевірити, чи мають вони право надавати таку послугу, яку обіцяли і т.д. 

До слова, засновник ТОВ «Украпол»  Антон Флекей жодних пояснень щодо проблем з клієнтами у Тернополі, так і не надав.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up