Скільки коштує зіграти весілля в Тернополі?

Скільки коштує зіграти весілля в Тернополі?
Під час чату обговорили, скільки коштує весілля і на що варто звертати увагу при його підготовці

Пишно вбрані столи, сотні гостей, розкішний ескорт та феєричне оформлення урочистостей - чи по кишені та чи до душі нині це тернополянам, які збираються одружитися? Про це говорили під час чату у п’ятницю, 31 липня.

Чи варто сьогодні організовувати пишні гуляння, кому це потрібно та скільки становить бюджет весілля? На що варто звертати увагу при організації свята, з чого починати, за скільки замовляти зал та ведучих, як не помилитися у виборі своєї майбутньої половинки? Відвідувачі сайту http://te.20minut.ua, які написали питання гостям програми, залишали свої коментарі з цього приводу. Схоже, більшість дописувачів таки не розділяють думки, що гучні весільні гуляння на часі.

Тернополянка Ольга Гуменюк розповіла про своє весілля, яке відзначила ще восени минулого року. За її словами, майже всі підприємці, які пов’язані з весільними послугами, просять за них суму в інвалюті. Оскільки долар виріс, то і вартість - також. Але ті, хто має валютні заощадження, на чомусь навіть заощадять.

- Зал потрібно замовляти завчасно, аби був той заклад, про який мріють молодята, - радить вона. - Якщо весілля велике, а в нас було більше сотні гостей, ведучий має бути обов'язково, інакше це буде не весілля, а масове поїдання страв - кожен буде на своїй хвилі.

Відео дня

За словами Ольги, обираючи ведучого свята, краще орієнтуватися на розповіді та досвід друзів, які вже співпрацювали з конкретним тамадою. Краще, на думку жінки, все ж таки напряму звертатися до весільних організаторів, тоді багато клопотів можна уникнути. Адже всі організаційні моменти лягають на плечі професіоналів, які мають базу даних і контакти. Але є одне але - це все не безкоштовно.

Весільний організатор Мальва Бочкарьова та ще один гість програми - ведучий Віктор Гевко наголосили, що долар постійно росте, вартість матеріалів, необхідних для роботи, - також, тому, щоб праця не знецінювалась, вони називають ціну в інвалюті.

Щодо моди на пишні весілля, то, за їхніми словами, є прихильники як гучних святкувань, так і скромних. Не рідкість сьогодні - пари, які хочуть створити незабутнє свято для двох та найближчого кола людей. На думку ведучого Віктора Гевка, така економія не завжди є виправданою.

- Вартість послуг ведучого, відеооператора, фотографа буде однаковою, незалежно від кількості гостей, - говорить він. - Звісно, витрати на їжу будуть більшими, але ж запрошені не прийдуть на весілля з порожніми руками…

Окрім матеріальної складової, важливе значення має духовна. Коуч (мета - підвести клієнта до самостійного вирішення проблеми - прим. авт.) Ігор Папуша наголошує, що перед тим, як брати шлюб, потрібно усвідомити свій вибір.

- Не можна сьогодні любити, а завтра - ні, закохані повинні вміти взяти на себе відповідальність, - наголошує він. - Чоловік і жінка мають навчитися будувати свої стосунки, знайти порозуміння одне з одним. Адже вони укладають договір про спільне сімейне життя. Реєстрація шлюбу не настільки важлива, як прийняття свідомого рішення і відповідальність за нього.

 

Гостями програми були:

- Психолог-коуч Ігор Папуша;

- Тернополянка Ольга Гуменюк;

- Весільний організатор Мальва Бочкарьова;

- Ведучий Віктор Гевко.

 

Найцікавіші відгуки з сайту http://te.20minut.ua/10455566:

 

Тернополянка

Чи змінилось у тернополян ставлення до організації весілля? Чи часто нині влаштовують гуляння на повний розмах?

Мальва Бочкарьова

Що стосується стилю весілля, тернополяни не надто вирізняються естравагантністю. Частіше все - у стандартному романтичному стилі. Що стосується пишних гулянь, то є як прихильники гучних святкувань на сотні персон, так і скромних урочистостей - на двадцять осіб, приміром. Організовують і святкову вечерю навіть на шестеро гостей тощо.

 

Петро Контроль

Потрібно ставити собі запитання: а що таке весілля? Для чого весілля? Чи, можливо, воно для батьків, чи для понтів? Для галочки? Щоб побачити тих родичів, яких ще не бачив(ла) ? Щоб зробити фото і відео?

Віктор Гевко

Батьки зазвичай дають гроші, усім іншим займаються самі молодята. Вони все контролюють. Батьки здебільшого говорять - діти хочуть, хай так і буде. Ті більше хвилюються за ресторан, щоб гості не були голодні. Усі наречені хочуть одного - аби весілля було класним. Це - вагомий крок у житті, і всі прагнуть, щоб усе пройшло на найвищому рівні.

 

Від редакції

Чи звертають люди увагу на дотримання традицій?

Віктор Гевко

Насправді традиції, навіть у Тернопільській області, в різних населених пунктах - різні. Часом буває, що бабці з села сваряться: «Він же мав мити ноги, танцювати з тещею, ви що...» А за десять-двадцять кілометрів від того села ніхто з тещею не танцює чи ноги не миє. І це нормально.

 

Наталка

Які весільні звичаї вразили найбільше?

Віктор Гевко

На Закарпатті є традиція - наречені виконують танець Медісона. Вони ставлять кошик, і кожен присутній купує собі танець із молодою в кінці весілля. Хто дає найбільше - той і отримує почесне право. Більше такого я ніде не бачив. У нас на Тернопільщині фату перекупляють і хлопці, і дівчата. А в інших регіонах хлопці з молодою не танцюють. Такі дрібні нюанси...

Невідомий

Із якими труднощами доводиться стикатися при підготовці до весілля?

Ольга Гуменюк

Підготовка забрала у мене більше нервів і зусиль, ніж саме весілля. Воно пройшло досить спокійно, на одному диханні. Щодо організації. Перш за все, варто визначитись, для кого це весілля - для батьків чи молодих. У нас із чоловіком був зовсім інший план весілля, ніж у батьків. Ми обрали середній варіант. До батьків, у принципі, треба також прислухатися, ми вдячні їм за допомогу. Наше весілля було в четвер, це дуже полегшило нам роботу. Весілля готували за три місяці. Це досить невеликий термін. Завдяки тому, що це був четвер - і ведучий, і музиканти, і навіть зал були вільними на цей день. Навіть тарифи за оренду приміщення в різні дні відрізняються. Нам вдалось зекономити.

Гість

Як вибирати ведучого?

Ольга Гуменюк

Ми орієнтувалися на рекомендацію подруги. Здебільшого приймали всі рішення, враховуючи досвід знайомих чи близьких нам людей. Ми не користувалися послугами весільних агенцій. Але якщо є можливість, то раджу  починати з весільних агенцій чи професійних організаторів. Адже це суттєво спростить увесь процес підготовки. Люди з великим досвідом роботи знають, до кого звертатись, на що звертати увагу, як краще і так далі.

 

Тернополянка

На чому економити не варто?

Ольга Гуменюк

Фото і відео - це згадка, тому потрібна висока якість. Якщо вже кликати гостей, то повинен бути і ведучий, щоб їм не було сумно, інакше свято перетвориться на банальне поїдання страв.

 

Від редакції

Чи часто практикують тернополяни виїзні церемонії?

Мальва Бочкарьова

Їхня популярність зросла років три-чотири тому. Коли люди реєструють шлюб в інший день, ніж організовують бенкет, вони для гостей влаштовують театралізовану виставу. Зазвичай такі церемонії проводять біля ресторанів або в романтичному мальовничому місці на лоні природи.

 

Андрій

Яка роль коуча в організації весілля?

Ігор Папуша

Коуч повинен встановити сутність, взаємодію людей ще до весілля. Часто люди, які зібрались одружитись, ще не розуміють, навіщо це їм потрібно. Чи варто влаштовувати гучне весілля? Перш за все, потрібно дати відповідь на питання, чи весілля взагалі потрібно влаштовувати? Коли буде чітка відповідь, тоді вже можна вирішувати, чи воно буде пишним, чи скромним. Коуч - той, хто ставить правильні питання та допомагає знайти відповіді на них.

 

Від редакції

Як часто звертаються пари ще до весілля?

Ігор Папуша

Таких немає, бо всі знають, що їм варто одружуватися. Частіше приходять ті, хто збирається розлучатися. Якби люди звертались по допомогу до спеціалістів ще до зародження сім’ї, то в них виникало б менше проблем потім, вони більш свідомо приймали б рішення. На етапі підготовки до весілля наречених більше турбують фінансові питання, ніхто не думає про взаємини. А коли весілля зіграли, подружнє життя почалось, тоді виникають проблеми, а це - невчасно вирішені потреби. Відповідно, тільки згодом пари замислюються, до кого звернутись по допомогу - священика, психоаналітика, рідше - до коуча. Як правило, це ті, хто хоче перейти на новий рівень якості життя. Я рекомендую всім ще перед шлюбом пройти коуч-сесію, щоб глибше зрозуміти одне одного.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • тойво

    Поїхати на місяць на Гоа краще.чим тут родичів кормити.
  • Nat Tan

    Весілля це бізнес купи людей і пам'ять на все життя тільки от життя може не скластись а гроші свої люди зароблять
  • Анонім

    То СКІЛЬКИ, п. Бурлаку, КОШТУЄ зіграти весілля в Тернополі? Як то кажуть в народі, почали за здоров'я, а закінчили - ?...
  • Анонім

    Той Папуша податки платить?

    тернополянка reply Анонім

    а ви з податкової?

    Анонім reply тернополянка

    А Ви ябачу, п.Папушу в обіду не даєте, похвально)))))))))))))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up