Тернополян хочуть привчити до чистоти та культури, караючи штрафами

Тернополян хочуть привчити до чистоти та культури, караючи штрафами
В місті потрібно поставити більше сміттєвих урн та збільшити штрафи для тих, хто викидає непотріб у невідповідних місцях - петицію із такими пропозиціями висунув тернопільський активіст Олег Синовець.

- Якщо пройтися центром, то складається враження, що в Тернополі смітників вистачає, однак варто відійти в інші мікрорайони міста, і можна 15 хвилин нести обгортку від шоколадки - але так і не знайти, куди її викинути, - каже Олег.

Тож тернополянин пропонує владі проаналізувати кількість урн по місту, щоб визначити, де їхню кількість варто збільшити. Крім того, якщо встановлювати нові смітники, то лише антивандальні, адже бетонні розбити дуже легко - варто лише перекинути.

- Крім того на смітниках варто розміщувати інформацію, що робити, якщо ви бачите, що людина викидає непотріб в невідведеному для цього місці. Звісно ж, робити зауваження - це завжди на власний страх та ризик, адже неадекватна відповідь - найпоширеніше, що можна отримати. Тому можна просто сфотографувати порушника та викласти фото у спеціальну спільноту. Щоб місто знало своїх “героїв”, - пояснює Олег Синовець.

Відео дня

Адже попередити такі випадки легше, аніж потім із цим розбиратиметься Нацполіція чи муніципальна поліція. Тож якщо малечі такі істини, як викидати сміття в урну, мають пояснити батьки або вихователі з вчителями, то для дорослих найкраще підійде покарання гривнею, вважає активіст. Однак розмір штрафу також має визначити місцева влада.

Нагадаємо, зараз штрафи за викид сміття у невстановленому місці становить 80-170 гривень. Звісно, це якщо порушника затримають правоохоронці. А от у Києві днями цей штраф запропонували збільшити до 5 тис. грн.

Якщо ви підтримуєте таку ініціативу, то віддати свій голос за петицію можна за посиланням - http://e-dem.in.ua/ternopil/Petition/View/176

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Збільшення кількості урн не допоможе. А штрафи - так. От тільки хто їх має збирати? Стару міліцію розігнали, а нова ще роботи не приступила. І зупиняючи якогось рагуля в полісмена завжди є ризик нарватися "на політику". Адже порушником запросто може виявитися "ура-патріот" і великий "націоналіст". Почнуться бурхливі мітинги та рухи громадськості з дебошами.

    А на самоконтроль сподіватися марно. Населення в основному бидло і слухається тільки батога.
  • Людмила Лукіян

    простіші кроки:

    мета: збільшити кількість урн в місті. шлях - оголосити місяць чистоти і зробити конкурс серед підприємців на креативне облаштування урни біля закладу. (приз - звільнення відякихось платежів. для міста це копійки. а для ПП гарний бонус)

    мета: збільшити кількість "викидань" сміття. шлях - серед молоді зробити це можною "фішкою", допоможуть лідери підлітків (актери, музиканти, Сірий, нарешті). можна придумати для них вірусний елемент (обливались же з льодом всі) викидати сміття і зробити фото, запостити його у спеціальній групі.



    печалька - всеодно знайдуться рагулі, які будуть смітити. для таких випадків сформувати групу молодиків із надлишком гормонів (патруль чистоти) та дозволити їм виховувати тих, хто смітить.



    а ще раджу звернутись до студентів. саме вони можуть придумати якісь шляхи вирішення проблеми. викидати сміття в урну має стати прикольно, круто та похвально. для цього повинна працювати соціальна реклама.
  • Діонісій

    десь таке я вже бачив, начебто в Киеві, по телебаченню показували минулого тижня,

    згідний з цим, але поставте скрізь урни для сміття, не такі розписні, як на фото, звичайні, не вкрадуть іх njls/
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up