Партнер рубрики Події

Тернополяни займають чергу в реєстраційну службу ще вночі

Тернополяни займають чергу в реєстраційну службу ще вночі
Тернополянка Ліля Павлишин розповідає про те, які колапси можуть підстерігати в Тернопільській реєстраційній службі (вул. Київська, 3А).
Бюрократична система в нашій країні, як завжди працює на ура. Щоб взяти чи оформити якусь довідку, у різних держструктурах доводиться проводити по півдня. І це не гарантує того, що просто не змарнуєш свій час.

Тернополянка Ліля Павлишин розповідає про те, які колапси можуть підстерігати в Тернопільській реєстраційній службі (вул. Київська, 3А).

-Щоб подати заяву, потрібно вистояти в черзі цілий день, а зі слів людей, займати її потрібно ще в четвертій ранку, - говорить вона. - Хоча роботу тут починають з 9.00. На день видають орієнтовно 18 квитанцій. Я прийшла о 7.20 і вже була 14 по рахунку. Працівники сказали, що цього дня було просто мало людей, тому мені пощастило.

У районну ресєтраційну службу жителі довколишніх сіл займають чергу ще з вечора. Вони приїжджають і ночують у родичів, а потім зранку поспішають в установу, аби встигнути отримати талон.

Відео дня

Ліля наголошує, що у службі заяву приймає лише один працівник, тому черга  рухається повільно.

- У мене був талон на 14.00, а документи в мене прийняли лише о 16.20. До цього часу обслуговували ще тих людей, котрі були в черзі раніше, - продовжує вона. -  Служба працює до 17.15. Люди, які мають 16-18 номери в черзі, просто не встигли подати заяви до кінця робочого дня. Виходить, ті всі люди мають знов приходити зранечку і займати чергу, і деколи так по пару днів. Якщо дідусь хоче приватизувати три городи (паї), то має взяти три квитанції. Тобто черга ще посувається, інваліди та учасники АТО - без черги. Така вся катавасія доводить людей до інсультів, а ще буває треба щось доносити доплачувати, то взагалі капці.

Виконуюча обов’язки начальника відділу Реєстраційної служби Тернопільського міського управління юстиції в області Олена Іванілова пояснила, що кожного дня о 8 годині ранку працівники служби видають талони з номером години, на яку варто прийти. Часовий проміжок між відвідувачами складає 20 хвилин. Служба працює з 8.00 до 17.15.

- Не було такого, щоб ми когось не прийняли, - каже вона. - Заяви приймає один працівник, ще двоє їх опрацьовують. Людей багато, черги є завжди. На минулому тижні прийо 43 заяви за день. Деколи бувають дні, коли просто завал. Але ми намагаємось, щоб ніхто не залишився без уваги.

 

 

 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Василиса

    поправте, якщо помиляюсь - фотографія з 4 поверху, де приймають державні реєстратори, а ситуація описана про відділ , де реєструють право власності на нерухоме майно -на1 поверсі. В останньому дійсно безлад. А в реєстраторів на 4 поверсі черги почались, коли почали подавати дані про кінцевих бенефіціарів.
  • Анонім

    Така ситуація тільки в Тернополі напевне,  в Хмельницькому такого дуреньства нема, там наскрізьна черга, а не на один день тільки... що їм важко перейняти досвід в інших областях???
  • Анонім

    Валентина.

    Керівництву реєстраційної служби потрібно правильно організувати роботу служби.  Існують норми по  допустимій кількості  обслуговування людей на одного працівника служби.  І якщо кількість людей перевищує цю норму, то потрібно добавити  кількість обслуговуючого персоналу, а не економити фонд зарплати за рахунок здоров" я, часу і терпіння людей. Врешті-решт, подібні служби створені для людей, а не навпаки,  вчіться працювати по-європейські.

    Анонім reply Анонім

    Я була в цей час в реєстраційні службі і спостерігала за вашими криками. Працівники все добре і коректно робили.Навчіться вести себе, хоч на людях. Соромно було спостерігати
  • Анонім

    Я вчора також мала неприємне спілкування з працівниками цієї службм і її керівником. У мене чоловік учасник бойових дій, зараз лікується у госпіталі в Дніпропетровську, а у нас в Тернополі бюрократія аж ЗАШКАЛЮЄ! Я  і ще одна жінка не змогли здати документи на приватихацію земельної ділянки, яку виділила міська рада. Напевне, треба і тут відстоювати свої права, як і наші чолоівки там відстоюють потом і кров'ю. А якщо керівництво реєстраційного центру не змінить неаприпустимої ситуації і не наведе порядок, значить на їхні робочі місця прийдуть більш достойні, які поважають людей і піклуються про якісне надання послуг.Людмила
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up