Партнер рубрики Події

У Кременці перекривали міжнародну трасу (ОНОВЛЕНО)

У Кременці перекривали міжнародну трасу (ОНОВЛЕНО)
Акція протесту тривала годину - з 8 до 9. Для легкового транспорту поліція знайшла варіант об'їзду, великогабаритний стояв в заторі

У Кременці перекрили міжнародну трасу. 

Мітингувальники таким чином протестують проти відсутності фінансування і, відповідно, зарплат протягом останніх місяців. 

Previous Next

Відео дня

Люди одночасно переходять по трьом пішохідним переходам, чим повністю заблокували проїзд в напрямку Рівного, а, відповідно, і Києва та Молдови. 

Акція громадянської непокори через припинення фінансування розпочалась 3 березня 2016 р. о 8:00 год. у м. Кременець на вул. Дубенська - О. Лятуринської.

Мітингувальники перекрили міжнародну трасу в підтримку всеукраїнської акції колективів профтехосвіти, на підставі рішення зборів трудового колективу ДНЗ "Кременецький професійний ліцей" від 01.03.2016 року в зв'язку з припиненням фінансування навчального закладу.

Вимоги акції:

1. Підписання Президентом змін до Закону України "Про державний бюджет", прийнятих Верховною Радою України від 04.02.2016 року № 3830-3, № 3830-2.

2. Зупинка дії норми щодо передачі майна закладів профтехосвіти з державної в комунальну власність.

3. Запобігти відключенню закладів профтехосвіти від електро - та газопостачання внаслідок тимчасової заборгованості.

4. Відновити конституційне право працівників на оплату праці та матеріальне забезпечення учнів.

У Кременці, як стало нам відомо від очевидців, - наразі гаряче. Студенти вигукують: «Стипендію!», дорослі: «Поверніть нам зарплату!». Часом з натовпу чути й вигуки: «Мера на мило!».

Акція, як стало нам відомо від мітингувальників, триватиме до 9 ранку.   

  • В акції протесту, про яку було повідомлено заздалегідь, бере участь близько 150 чоловік, - розповів начальник сектору комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Поліцейські знайшли варіант об’їзду заблокованої траси для легкового автотранспорту. В заторі наразі вантажівки й великогабаритний.

Водії фур, кажуть у поліції, з розумінням поставились до акції протесту і погодились почекати годину. Адже саме о 9 мітингувальники пообіцяли розблокувати дорогу.

  • Щодо мітингувальників, їх ніхто не каратиме, - запевнив Сергій Крета. – Люди мають право переходити дорогу пішохідним переходом. 
    О 9 ранку, як стало нам відомо, акцію протесту завершили. Студенти вирушили на навчання, викладачі - на роботу. А от мерові міста, аби потрапити на робоче місце, довелось зачекати до завершення акції протесту. Його авто люди не пропустили.   

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Тійво ямеги до Кременця то є міжнародна траса?Га?
  • Марценюк Саньок

    Коли станеться якась біда,недовиди господи когось до лікарні не довизуть, чи з малою дитиною може тоді трохи помудрішають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up