Партнер рубрики Події

Вибори будуть без камер та з чергами

Вибори будуть без камер та з чергами
Вибори президента будуть складними, тому тернополян просять віднестися до них відповідально і бути толерантними одним до одних. Адже через малу кількість членів комісії на дільницях, можуть бути черги.

- Хочу звернутися до наших виборців, будуть досить складно проходити вибори на дільничних комісіях, - каже голова окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №165 у Тернополі Марія Мацук.  - Тому що чисельність членів комісій дуже мала. На дільниці максимум може бути чотири столи. Будуть черги. Просимо з розумінням віднестися до цього процесу. Адже члени комісій просто фізично не встигатимуть.

Насправді ситуація складна, підтверджує і секретар міськради Ігор Турський.

- Не всі партії подали членів дільничних комісій, - каже він. - Є інформація, що деякі політичні сили хочуть забрати своїх людей. Тому на дільницях буде мало людей, тож просимо виборців бути толерантними і розуміти, що вибори дійсно важливі. Просимо, щоб виборці зачекали і все-таки проголосували.

Відео дня
> Загалом, Тернопіль готовий провести вибори без будь-яких збоїв, додає Марія Мацук.

- Я лише боюся за збої політичні, - каже вона.

Проблеми, які були на дільницях, вирішені чи на етапі вирішення, розповідає пані Мацук.

- Вчора я з кураторами окружної комісії, які закріплені за відповідними дільничними комісіями об'їхали 36 дільниць, - каже вона. - В тому числі три проблемних дільниці. І всі питання вирішуємо. Ми були і в Кутківцях, і в Пронятині, - всюди дільничні комісії готові провести вибори президента України. Скарг не було.

Вже 21 травня до Тернополя привезуть бюлетені. 22-23 травня їх видаватимуть на дільничні комісії. 

- Всі служби, які задіяні по охороні правопорядку та бюлетенів будуть. Вже зі мною зв’язувалися, всі готові на допомогу, - каже Марія Мацук.

До речі, вибори президента України проходитимуть без камер. Їх цього разу не передбачає законодавство.

Довідка

У Тернополі є 90 виборчих дільниць, 82 з них – звичайні, 8 – спеціальні, розташовані у лікарнях. На сьогоднішній день у місті зареєстровано 178 тисяч виборців.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Чому попереджують про черги, замість того, щоб набрати більше членів виборчих комісій? Може хтось зголоситься волонтером, якщо не вистачає грошей.
  • Anonymous

    *булиб ці камери якраз і моглиб допомогти в випадку якоїсь надзвичайної ситуації на дільниці.
  • Anonymous

    Блін камери ноути всьо розікрали достало. Теска ти правий нащо їх відміняти хай били.
  • Anonymous

    А де ділись камери які використовувались на минулих виборах?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up