Партнер рубрики Події

Віталій Тріска, який потрапив у аварію на Хмельниччині, у важкому стані

Віталій Тріска, який потрапив у аварію на Хмельниччині, у важкому стані

Житель Тернополя - 25-річний Віталій Тріска, який потрапив у страшну ДТП на Хмельниччині, лежить у лікарні без свідомості. Наразі лікарі не роблять жодних прогнозів, проте рідні вірять, що все буде добре. 

ДТП, у якій постраждав 25-річний Віталій Тріска, трапилась 1 серпня близько 7.00 на автодорозі "Камʼянець-Подільський - Білогір'я". На вʼїзді у село Соломна, що на Хмельниччині, у авто Віталія влетів Mercedes. Водій іномарки, за словами очевидців, був пʼяним. Чоловік не впорався з керуванням і вилетів на зустрічну смугу, де саме їхав Віталій. За дві дні до того Віталій зареєстрував шлюб з тернополянкою Аліною Додь і їхав з додому на Хмельниччину до батьків, оскільки родом він з смт. Сатанів. А 28 серпня у молодят мало бути весілля. Хлопця забрали у найближчу лікарню з страшними травмами. А у водія Mercedesʼа тілесні ушкодження голови. Постраждало ще троє пасажирів іномарки - у 32-річного чоловіка закрита черепно-мозкова травма, у 28-річної жінки - перелом тазу і у 20-річної пасажирки незначні забої рук та ніг. Усі вони жителі Волочиська. 

Previous Next

Наразі Віталій Тріска перебуває у лікарні у Волочиську. 
- Віталій у важкому стані, майже тиждень без свідомості, - каже дружина Віталія Тріски Аліна. - Спочатку він довго відходив від наркозу. Щоб не було больового шоку, йому постійно кололи снодійні та знеболювальні препарати, бо по-іншому організм не витримав би. Запрацював кишечник, який був повністю роздроблений, його зшивали з частин. Як лікарі сказали, що "зліпили" його. 

Відео дня

Кишечник 25-річного Віталія працює відсотків на 30. Окрім того, у нього поламані ноги, які травматологи складали за 10 хвилин.

- Як сказали травматологи, їм дали 5 чи 10 хвилин на операцію, яка мала тривати 5 годин, - каже дівчина. - Те, що вони могли, те й зробили. Кістки склали, щоб могла циркулювати кров. Але однозначно ще потрібна операція, бо на лівому стегні є відкритий перелом, і туди треба буде вставити пластину. Але це згодом, бо організм слабкий і не витримає наркозу. 

Віталій був підʼєднаний до апарату штучного дихання, а зараз йому зробили трахеоскопію.

- Йому пробили дірку у шиї і вставили трубку, - каже Аліна. - Говорити з нею він може, але дуже тихо. Лікарі сказали, що в перспективі її можна буде вийняти, але наразі це потрібно для полегшення дихання. Медики жодних прогнозів не роблять. 

У чоловіка, за словами дружини, лікарі перевірили усе, крім голови. Проблема у тому, що в лікарні немає томографа, а Віталій наразі не транспортабельний. 

- В нього ще розрізаний живіт, йому перебирали усі кишки , - каже дівчина. - Як нам пояснили лікарі, вони кожен орган брали в руки і оглядали, чи все добре. І взагалі сказали, що це диво, що він вижив. Бо його дві години "вирізали" з авто, він втратив багато крові. Навіть, коли я уже була в дорозі туди, лікар подзвонив і просив, щоб я дала усний дозвіл на операцію, бо письмовий не встигнуть. 

До чоловіка приїжджають медики з інших лікарень, був нейрохірург, але дослідити голову без томографа він не може.

- Він зробив ехолокацію, але це лише 50% обстеження, - каже Аліна Тріска. - Наразі ми просто чекаємо, поки він прокинеться. Він рухає тілом, руками, ногами, головою, але він не у свідомості. Я до нього постійно говорю, надіюсь, що він мене чує. І вірю лише в краще. Щодо фінансів, ми готувались до весілля і поки що справляємось самі, але скільки часу і коштів буде потрібно на реабілітацію ще невідомо.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Анонім

    Все в Божих руках.
  • Татьяна Теслюк

    Номер картки дружини Віталіка - Аліни Додь

    4149 6258 1068 9313
  • Слободян Максим

    Мої вам співчуття .Ми віримо що він  скоро стане на ноги , і ви зіграєте своє весілля
  • Step Original

    дайте номер картки - хто чим може допоможе

    Татьяна Теслюк reply Step Original

    Номер картки дружини Віталіка - Аліни Додь

    4149 6258 1068 9313
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up