Партнер рубрики Події

Тернополянин живе в Центрі, а під’їхати додому не може

Тернополянин живе в Центрі, а під’їхати додому не може
У поліції пояснили, хто і в яких випадках може їхати під знак, який забороняє рух механічного транспорту.

Через встановлений на вул. Франка знак, що забороняє в певний час рух транспорту, тернополянин не може власним авто потрапити додому.

Чоловік каже, що боїться – поліція приїде, і машину евакуюють. А де її потім шукати? Окрім того, як довести, що він там проживає, коли реєстрація в паспорті – в одному з районів Тернопільщини?

  • Я понад три роки винаймаю житло на вул. Франка, - розповів тернополянин Ігор Рудий. – Там – від банку «Хрещатик» - стоїть знак, який забороняє рух транспорту від 22.00 до 6 ранку. Раніше ніхто б навіть уваги на це не звертав. Але зараз, як заїде поліція, машину заберуть евакуатором. Де її потім шукати? Звідки взяти зайві гроші, щоб авто повернути? І – головне – як довести, що я справді там проживаю?

Місце реєстрації у паспорті – Козівський район. В Тернополі чоловік проживає понад 20 років, на вул. Франка винаймає з родиною квартиру. Пані Ігор каже, що часто з роботи повертається вже затемна, бо якось треба утримувати сім’ю з двома маленькими дітьми.

Відео дня
  • Мене цікавить, чи існують якісь винятки – тобто, хто може і за яких обставин заїхати під знак? – запитує пан Ігор. – І які документи мені потрібно пред’явити, які б мені дозволяли туди заїжджати після 22.00?

Питання тернополянина ми адресували до заступника начальника управління превентивної діяльності Головного управління нацполіції в області Олега Турлая.

  • Там встановлений знак «Рух механічних транспортних засобів заборонено з 22.00 до 6.00», - каже Олег Турлай. – Це в тому числі стосується і легкового автотранспорту, навіть авто з електродвигуном потужністю понад 3 кіловат.

Дія таких знаків не поширюється на транспортні засоби, що рухаються за встановленими маршрутами – тобто, маршрутки, тролейбуси, автобуси. А також на водіїв інвалідів, що керують мотоколяскою або автомобілем, позначеними розпізнавальним знаком «інвалід».

  • Також дія знаку не поширюється на транспортні засоби, що обслуговують громадян чи належать громадянам, як проживають або працюють у цій зоні, - пояснив Олег Турлай. - Якщо чоловік винаймає квартиру, варто зробити копію договору оренди і мати її при собі. Цього буде достатньо. Якщо в межах дії знаку розташований офіс, потрібно мати довідку з фірми чи підприємства, що такий то громадянин працює за такою адресою.

Маючи такі папери, тернополяни можуть в’їжджати під вище зазначений знак. Але за умови, що інших під’їздів до місця роботи чи проживання – немає, зазначає пан Турлай.  

  • Проїжджати під такий знак також можуть транспортні засоби, що обслуговують підприємства, розташовані в позначеній зоні, - каже пан Олег. - В таких випадках машини повинні в’їжджати до позначеної знаком зони, або виїжджати з неї на найближчому перехресті до місця призначення.  

Зона дії даного знаку - від місця встановлення до найближчого перехрестя за ним. А в населених пунктах, де немає перехресть – до кінця населеного пункту.

  • Дія знака не переривається в місцях виїзду в прилеглих до дороги територій і в місцях перехрещення (прилягання) з польовими, лісовими та іншими дорогами без покриття, перед якими не встановлено знаки пріоритету, - пояснив Олег Турлай. – Йдеться про знаки «Дати дорогу», «Проїзд без зупинки заборонено» («Стоп» - прим. авт.), «Головна дорога», «Кінець головної дороги», «Перевага зустрічного руху», «Перевага перед зустрічним рухом».

Це регламентується п. 33.3.2 Правил дорожнього руху, повідомив Олег Турлай. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Старт Відео

    Навіть якщо машина стоїть в зоні дії цього знаку, кажите що заїхав громадянин який живе в цьому будинку, а Ви виїжаєте, до Вас ніяких питань небуде, адже знак незабороняє виїжати з під нього ))) і якщо машина вже заїхала а поліцейських небуло яке право вони мають евакуювати або штраф виписати ? Вониж небачили хто заїжав. Якщо побачуть що Ви заїжаєте під знак і вони зафіксують порушення, зупинять Вас тоді інша справа
  • Анонім

    По тому знаку не можуть евакуювати. Евакуйовують по знаку зупинка заборонена або стоянка заборонена.
  • Pavlo Ivanechko

    Так там проблеми взагалі немає з цим знаком. Більша проблема полягає в тому, що на початку вулиці в незамітному місці стоїть знак зупинка заборонена. От по цьому можуть евакуювати.
  • Олександр

    Поліція поводить себе досить коректно та ввічливо. А питання чому і навіщо поставили той чи інший знак - так це не до них. Вони тільки підтримують встановлений порядок. І це не їх примха, а обов"язок. Якщо вважаєте неправомірність постановки знака, створить петицію до міської Ради. Якщо Ви праві, люди підтримають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up