Тернопільський футзал вийшов на новий рівень

Тернопільський футзал вийшов на новий рівень
Майже пів року на Тернопіллі відбувалися змагання Тернопільської футзальної ліги. Вперше у історії учасниками ліги стали аж 34 команди. Дві з них – представили Тернопіль на Всеукраїнському рівні. Успіхи керівників тернопільського футзалу відзначили нещодавно у столиці.

Чемпіоном Вищої футзальної ліги цього року став "Агрон-Королівський смак", Першої – "ВІГО". Крім того на Тернопіллі відбулися чемпіонаті Регіональної та Шкільної ліг.

- Вперше у Тернопільській футзальній лізі прийняла участь рекордна кількість учасників, - каже в.о. голови комітету міні-футболу та фут залу обласної Федерації футболу Дмитро Андрієшин. – Загалом ми провели понад 350 матчів за увесь сезон та залучили до участі безліч гравців та вболівальників футзалу. Наш дебютний сезон можу оцінити на четвірку з плюсом.

Вагомим досягненням тернопільського футзалу є те, що два призери Вищої ліги представили наш край на Всеукраїнському рівні. "Агрон" взяв участь у Всеукраїнському фіналі, а "Ерідон" – у Елітному.

Відео дня

- Обидві команди гідно представили область перед усією країною, - додає Дмитро Андрієшин. – Ми побачили, що команди з нашої молодої ліги можуть конкурувати з сильними опонентами. Звісно, нам ще є куди рости і робота у покращенні організації Тернопільської футзальної ліги уже ведеться. Ми зробили серйозну працю і на цьому зупинятися не збираємося.

За словами Дмитра Андрієшина, великий крок у популяризації футзалу в області зробили завдяки проведенню Шкільної та Регіональної ліг.

- Проводячи ці змагання, ми залучаємо до занять футзалом усі верстви населення, - пояснює він. – Приміром, вже у наступному сезоні учасниками Шкільної ліги будуть грати діти з 5-го до 11-го класу. Ми матимемо не одиночний турнір, а повноцінну лігу. У перспективі ці школярі можуть вирости у добротних футзалістів та грати на більш високому рівні. Чимало районів Тернопілля долучилися і до проведення Регіональної футзальної ліги. Загалом – це понад 150 колективів.

Нещодавно Дмитро Андрієшин повернувся з Києва, де побував на підведенні підсумків роботи регіональних федерації Аматорської футзальної ліги України. Приємно, що роботу представників Тернопільської обласної федерації відмітили належним чином.

- Нашій федерації вручили відзнаку за участь та вагомий внесок у розвиток футзалу не лише в області, але й в Україні, - ділиться враженнями співрозмовник. – Також під час цієї зустрічі ми обговорили нововведення та нові перспективи розвитку цього виду спорту.

За словами керівника тернопільського футзалу, він розраховує на збільшення кількості учасників Тернопільської футзальної ліги у наступному сезоні.

- Ці 34 команди – не межа, - вважає він. – Ще за підсумками попереднього чемпіонату мені телефонували чимало потенційних учасників, але згідно з регламентом ми не могли збільшити нашу лігу під час сезону. Зараз важко сказати, скільки саме команд прийме участь у наступному сезоні, адже потрібно врахувати і нестабільну економіко-політичну ситуацію в Україні. Проте ледь не щодня отримую дзвінки зацікавлених людей, які прагнуть стати учасниками нашого проекту.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up