За результатами аналізів на СНІД бояться приходити

За результатами аналізів на СНІД бояться приходити
Обстеження на СНІД безкоштовні, анонімні. Для обстеження на ВІЛ необхідно здати кров з вени в будь-якому лікувальному закладі.
Одинадцять людей, у яких виявився позитивний результат аналізу на СНІД, не прийшли цього року за своїми результатами в медичні заклади Тернополя.

- Люди бояться приходити за результатами аналізів, і за наданими телефонами абоненти не відповідають, - зазначає лікар-епідеміолог обласного "Центру профілактики та боротьби зі СНІД" Тамара Буртняк. – Думають, що позитивний результат – це вже вирок. Але це не так, адже підтримавши імунну систему і отримавши лікування, є можливість жити повноцінно навіть в умовах ВІЛ-статусу. Ліки не дають можливість розмножуватися вірусу. Жінки можуть навіть народжувати. А коли ці люди не звертаються по допомогу, то вірус руйнує їхню імунну систему, і потім медикам буде важче допомогти таким пацієнтам.

В Тернопільській області за період епідспостереження з 1987 року і за 10 місяців 2014 року виявлено 1752 ВІЛ-інфіковані особи, з них ВІЛ-інфекція виявлена у 126 вагітних. 147 дітей народилось від ВІЛ-інфікованих матерів, 4 дітям встановлено діагноз СНІД, повідомляють "Центрі профілактики та боротьби зі СНІД". В нашій області , як в цілому по Україні, значно активізувався статевий шлях передачі.

Відео дня
an>

В умовах війни ситуація по СНІДу в області загострюється, зазначає Тамара Буртняк, адже до нас прибувають і ВІЛ-інфіковані переселенці, і не всі стають на облік.

- От нещодавно в нас народила ВІЛ-інфікована жінка з Донецька, ще переселенці прибувають, і в умовах війни ситуація буде ускладнюватися, але таким людям потрібне тільки бажання стежити за своїм здоров’ям, - наголошує лікар. – Треба стати на облік в наш центр і періодично обстежуватися. Усі навіть вартісні обстеження у нас безкоштовні. Ліками наш центр також повністю забезпечений.

Слід нагадати, обстеження на СНІД безкоштовні, анонімні. Для обстеження на ВІЛ необхідно здати кров з вени. Обстежитись на СНІД можна в обласному "Центрі профілактики та боротьби зі СНІД" , вул. Купчинського, 8, а також в будь-якому лікувально-профілактичному закладі області.

Довідки та консультації можна отримати за телефоном: 23-18-65 або 51-15-62.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up