У Тернополі буде аж два перинатальні центри

У Тернополі буде аж два перинатальні центри
Реконструкція Тернопільського обласного клінічного Перинатального центру «Мати і дитина» фактично завершена. У березні обіцяють відкрити оновлений медичний заклад.

Нагадаємо, що ще у 2012 році у рамках Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства» розпочали реконструкцію закладу. Згідно з Постановою Кабміну від 15 червня 2011 року №680, Тернопільську обладміністрацію профінансували на суму 37 млн 523,88 тис. грн, із яких 11 млн 999,88 тис. грн передбачені на медустаткування та меблі. У корпусі А-1 вищезазначеного центру, де проводили реконструкцію, підрядна організація виконала робіт на суму 15 млн 151 тис. грн. У 2013 році через відсутність фінансування роботи не виконували.

За час ремонтних робіт робоча площа Перинатального центру зменшилася удвічі - майже на 4000 кв. м, адже з роботи виключили один корпус. Під час підготовки публікації для одного з номерів «RIA плюс», який вийшов минулого року, головний лікар Віктор Куценко зауважив, що ліжковий фонд закладу зменшився з 195 до 125 ліжок. Реконструкція Перинатального була призупинена у кінці 2012 року, і до цього часу роботи не відновили.

Реконструкцію ніхто не продовжував. Обладнання, яке закупили у рамках Нацпроекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства» на суму майже 12 млн грн, весь цей час консервували на базі спецмедпостачання у Збаражі.

Відео дня

Упродовж 2012-2015 років у провадженні слідчого відділу прокуратури області перебувало одне кримінальне провадження, розпочате стосовно службових осіб одного з будівельних підприємств та управління капітального будівництва Тернопільської облдержадміністрації за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст.364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У ході досудового розслідування слідчими прокуратури області встановлено, що службові особи підприємства та управління капітального будівництва облдержадміністрації, зловживаючи своїми службовими повноваженнями, внесли завідомо неправдиві дані в акти-приймання виконаних робіт з реконструкції приміщень Тернопільського обласного клінічного перинатального центру "Мати і дитина". Посадовці завищили вартість будівельних робіт на загальну суму 125 тисяч гривень.

За результатами досудового розслідування прокуратура області направила обвинувальний акт стосовно службових осіб до Тернопільського міськрайонного суду.

Суд, враховуючи, що обвинувачені вперше притягуються до кримінальної відповідальності, повністю відшкодували завдану шкоду та щиро розкаялися на підставі ст. 45 КК України звільнив їх від кримінальної відповідальності.

Виділили понад 25 млн грн

Минулого року роботи з реконструкції відновили. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 3 серпня 2015 року «Деякі питання використання у 2015 році державних капітальних видатків” у 2015 році виділили 25 млн 810 тис. гривень для реконструкції існуючих будівель комунального закладу Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина».

Усі загальнобудівельні роботи повністю завершили. Як розповідає директор Департаменту охорони здоров'я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук, наразі майстри проводять роботи зі встановлення електромонтажу, устаткування системи кондиціонування, вентиляції, пожежогасіння. До 1 березня цього року пологовий відділ буде повністю введений в експлуатацію.

Ще раніше, під час спілкування з журналістами газети «RIA плюс», керівник управління капітального будівництва облдержадміністрації Віктор Кузяк розповів, що нові палати з усіма зручностями будуть розраховані на одну-дві породіллі.

Також в оновленому корпусі планують нарешті встановити нове медичне обладнання, яке нині зберігається на складі в Збаразькому районі. 

Відкриттям оновленого обласного Перинатального центру "Мати і дитина" цьогоріч не обійдеться. Як розповідає головний лікар другої міської лікарні Віктор Кміта, міська влада виділила більше мільйона гривень для облаштування Перинатального центру другого рівня на базі пологового відділення у їхньому закладі.

Перинатальний буде в лікарні №2

Що значає другий рівень? Як пояснив керівник, це дає можливість приймати пологи у жінок з певною перинатальною патологією. Раніше усі недоношені вагітності були прерогативою винятково обласного Перинатального центру.

- Наразі ми повинні придбати все необхідне обладання для того, аби мати можливість приймати передчасні пологи, - говорить пан Віктор. - Необхідно подумати про перепідготовку спеціалістів, які зможуть тут працювати. Відкриття перинатального центру на базі нашого лікувального закладу дуже доречне, адже в нас зосереджені всі необхідні фахівці, які в будь-який час можуть надати кваліфіковану консультацію чи медичну допомогу.

Відкриття перинатального центру у приміщенні другої міської лікарні тернополянам варто очікувати вже до кінця цього року, пообіцяв Віктор Кміта

 

 

 

 



Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • за правду

    от чиновники вкрали мільйони,а лікарям отрібно завершити ремонт,от і подумайте за таксу:)
  • Анонім

    Ви скажіть краще яку таксу в баксах будуть вимагати в бідних жінок за роди ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up