Військові комісари готові вибачитись за помилкові повістки

Військові комісари готові вибачитись за помилкові повістки
У військкоматі області погоджуються, що помилкові повістки до померлих чи тих людей, які вже служать, дійсно є. Але закликають ставитись до цього явища із розумінням.

- Списки тих, хто стоїть на обліку, подають місцеві органи самоврядування, в тому числі і РАЦС має подавати, - каже обласний військовий комісар Володимир Катинський. - Якщо вони подали в документах, що людина - жива, то їй виписується повістка. Якщо насправді цієї людини вже немає в живих, то ми готові вибачитися перед сім'єю. Але за подачу неправдивої інформації повинні відповідати не ми.

Похибки можуть бути різні, виною всьому – людський фактор, кажуть у військкоматі.

- Зрозумійте правильно, - каже військовий комісар Тернопільського об'єднаного міського комісаріату, підполковник Сергій Гаврилюк. - У нас також працюють живі люди, які можуть помилитися. Іноді за одну ніч ми виписували по шість тисяч повісток.

Відео дня
blockquote>

Деколи може трапитися, що вже повідомили, що людина померла, але якщо його особова справа є в картотеці військовозобов'язуючих призовників, то повістку також можуть помилково виписати, каже він.

- Зрештою, ми ж не виписуємо повістку, аби людина вже і негайно йшла в армію! Ці повістки розсилаються для уточненя облікових данних. І про наші помилки варто повідомляти нам, - продовжує пан Гаврилюк. - Ми розуміємо, що такі випадки неприємні батькам. Є випадки, коли ми можемо повторно надіслати повістку людині, яка вже служить. Ми цього не заперечуємо. Але ці помилки несмертельні. Я особисто готовий вибачитися перед сім'єю, яка отримала повістку для чоловіка, який загинув півтора роки тому.

коментар головного територіального управління юстиції в Тернопільській області:
З тексту вбачається, що «списки тих, хто стоїть на обліку, подають місцеві органи самоврядування, в тому числі і РАЦС. Якщо вони подали в документах, що людина жива, то їй виписується повістка. Якщо насправді цієї людини вже немає в живих, то ми готові вибачитися перед сім'єю. Але за подачу неправдивої інформації повинні відповідати не ми».

Звертаємо увагу, що органи державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) кожних 7 днів повідомляють військові комісаріати про смерть військовозобов’язаних осіб за останнім місцем проживання померлих, що передбачено п.14 глави 5 розділу ІІІ Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 18.10.2000 року № 52/5.

До повноважень органів державної реєстрації актів цивільного стану не належить функція ведення військового обліку та формування списків військовозобов’язаних.

Коментарі (12)
  • Анонім

    Доброго дня. Наразі я воюю на сході. В зброїних силах України перебуваю більше року часу. Зараз чекаю демобілізації. За весь цей час мені приходило три повістки додому і один раз мене занесли в розшук людей які ухиляються від служби в армії. Обіди на свій військовий комісаріат я немаю, тому що розумію який там відбувається хаус. Поставився до цього досить спокійно і не агресивно. Тому моя вам порада, якщо у Вас буде така ж ситуація як у мене, то просто наберіть номер і повідомте що ви служите, а саме краще виділіть час і підійдіть у військовий комісаріат і попросіть щоб вони зробили порядок з вашими документами. P.S.  У кожному негативі шукайте позитив, а він завжди є.)))
  • Sergii Vuilov

    Сергій З 1996 року проживаю закордоном. В даний час в США, громадянином якої являюсь. А повістку принесли на стару адресу :) :) :)
  • Анонім

    Підчас даної хвилі мобілізації в законі чітко вказано що будуть призвані особи які мали досвід військової служби... тоді чому повістки виписують всім без розбору, включаючи тих в кого у військовому квитку і в тій же особовій справі стоїть відмітка "НЕ СЛУЖИВ"???
  • Анонім

    Які сепаратисти, яка війна??? Бізнес! Війна-військовий стан! В нас військовий стан??? Значить війни нема! Є вирішення владних бізнесових інтересів руками солдат. А жар розгрібати чужими руками це саме те що наша влада і робить! Якщо нема війни, повинні правоохоронці порядок наводити, а не армія гинути, а вони в цей час тихенько відсиджуються за 100км від фронту... і отримують посвідки учасників ато
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up