Партнер рубрики Події

Тернополяни хочуть фонтан, а не екстрім-майданчик на бульв. Данила Галицького

Тернополяни хочуть фонтан, а не екстрім-майданчик на бульв. Данила Галицького
Екстрім-майданчик планують облаштувати на місці басейну колишнього фонтану, що на бульв. Данила Галицького.

 

Його планують відкрити вже до кінця жовтня разом із Палацом спорту, що в “Червоній руті”, повідомили у міськраді. Втім, жителі прилеглих до бульв. Данила Галицького вулиць не зовсім підтримують таку ідею. Люди, з якими спілкувалися кореспонденти “20 хвилин” під час мобільної редакції 14 вересня, хочуть, аби відреставрували фонтан. Та й взагалі про екстрім-майданчик вони почули вперше від журналістів. У міськраді ж кажуть: фонтану тут не буде однозначно. Адже відновити його - надто дорого.
- Не потрібно нам ніяких екстрималів, - каже тернополянка Галина Черніховська. - Краще б фонтан відновили. Тоді на бульварі було б затишніше. То дого ж, якщо почнуть екстремали тут ганяти, кути решті дітей подітися? Погляньте, скільки тут дітей бігає. У мене дві внучки. Я з ними тут часто гуляю. Діти раділи б фонтану.
Ще одна тернополянка зауважила, що владі варто б зайнятися ремонтом самого бульвару.
Як на мене, весь бульвар - як екстрім-майданчик, - каже жінка. - Погляньте, які тут розбиті тротуари. Краще б на це звернули увагу.
Є “за” і “проти”
Не підтримує ідеї з майданчиком для екстрималів і молода мама Анжеліка Зварич.
- Бульвар Данила Галицького - найкраще місце для прогулянок молодих мам з дітьми, - каже вона. - Фонтан покращив би естетичний вигляд бульвару. Діти люблять дивитися на водичку - це позитивно впливає на їх розвиток. А в спеку струмені фонтану освіжали б усіх, та й звідси йшла б волога на квіти, які цвітуть на клумбах. У місті відновили багато фонтанів, нехай би і на цей звернули увагу.
А от екстрім-майданчик, на думку пані Зварич, можна було б облаштувати просто на подвір'ї Палацу спорту. Або, приміром, біля аеропорту чи в районі Циганки, адже там багато місця.
А от тернополянка Інна Абатурова іншої думки. Вона вважає, що екстрім-майданчик - це чудово.
- Мій 11-річний син екстримал, - каже вона. - Він любить кататися на скейті та роликах. А тут немає спеціально відведеного місця для такого заняття. То ж, якщо облаштують такий майданчик, дитина матиме де займатися. А тернополяни, які прийдуть сюди на прогулянку, можуть подивитися на шоу екстрималів. А фонтану, як на мене, тут не потрібно. Не приглянеш за маленькою дитиною, то ще може втопитися.
Вже розробили проект
Проект майданчика для екстрималів вже є, зараз розробляють технічну документацію. А також ведуть переговори із фірмами, які б взялися за цю роботу. На цьому майданчику займатимуться велотріалісти, скейтери та ролери, розповідає молодіжний мер Тернополя Назар Зелінка.
- Облаштовувати такі майданчики на місці занедбаних басейнів, фонтанів - не тернопільське нововведення, - каже він. - Така практика є у багатьох містах України. Адже починати роботи на певній основі набагато дешевше, ніж робити все з нуля.
Пан Зелінка каже, що спілкувався з молодими мамами, які гуляють із дітьми на бульварі.
- Люди реагують позитивно на ідею з майданчиком, - каже він. - Адже все робиться для зайнятості дітей, для того, щоб вони вели здоровий спосіб життя.
Нагадаємо, відновити фонтан на бульв. Данила Галицького ще раніше просили жителі “Східного”. З таким проханням люди звернулися до журналістів 26 травня під час мобільної редакції “20 хвилин”. Тоді до журналістів підійшли більше десятка тернополян - переважно жінки з дітьми.
Люди скаржилися, що водограй не працює уже багато років.
- Ми живемо тут уже десять років. А фонтан як не працював, так і не працює, - розповіла жителька просп. Бандери Ірина Стасишин. - Будь ласка, напишіть, щоб його нарешті відремонтували. Люди про це давно просять.

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (221)
  • Anonymous

    louis vuitton bag outlets Тернополяни хочуть фонтан, а не екстрім-майданчик на бульв. Данила Галицького | Новини Тернополя - 20 хвилин toms store http://www.voguetoms.com
  • Anonymous

    is the louis vuitton outlet online real Тернополяни хочуть фонтан, а не екстрім-майданчик на бульв. Данила Галицького | Новини Хмельницького - ВСІМ prada bags online http://www.oneitbag.com
  • Anonymous

    Навідміну вас є люди яким ця ідея подобається!
  • Anonymous

    П:С уявіть себе на місті скейтера "як весело кататись на рівному місті а ваші "внучки" хай дивляться і дивуються ОЦЕ ТАКА ЗЛІСЬ ПОСТАЛА МЕНЕ КОЛИ ПРОЧИТАВ КОМЕНТАРІ ТИХ БАБУСЬ: "ЦЕКВА ТАМ ПОБЛИЗУ" ТОЙ ЩО ХІБА ЦЕРКВА ПРОТИ СПОРТУ::??????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up