Партнер рубрики Події

На Тернопільщині підрізали п'ятьох молодиків (ОНОВЛЕНО)

На Тернопільщині підрізали п'ятьох молодиків (ОНОВЛЕНО)
Двоє мешканців Скалата підрізали п'ятьох юнаків з Колодіївки. Серед постраждалих були навіть неповнолітні.

Когось майже сорокарічні зловмисники лише зачепили ножем, а когось вдарили декілька разів. Холодною зброєю вціляли в область серця та шиї, проте усім постраждалим вдалось вижити.
“Думав кулаком, але почала кров текти”
Жителі Колодіївки згадують цю подію зі страхом.
- Жахливий випадок, - говорить колодіївський сільський голова Марія Барановська. - Ножем порізали одразу п'ять наших хлопців. Двох братів - Тараса й Богдана, а також їхнього друга - ще одного Тараса - дуже сильно. Їх у лікарню забрали. Юра та Олег постраждали менше.
Деталі нападу кореспондент з’ясовував у селян, правоохоронців та в родин постраждалих юнаків.
- Ми не хотіли пускати дівчат з ними, і почалася бійка. Я побачив, що в тих чоловіків ніж. Крикнув: “Що ви робите!” Але їм було байдуже - били ножем і кулаками. Слава Богу, що нікого не зарізали, - пригадує один із постраждалих, який попросив не вказувати його імені у газеті.
Родичі хлопців досі не можуть зрозуміти дій нападників.
- Двоє моїх синів постраждали у тій бійці. Дякувати Богові, зараз ніби загрози їхньому життю немає. Один уже вдома - 15 грудня привезли. Інший ще в лікарні, - розповідає пан Петро, батько близнюків, які отримали ножові поранення. - Кожного ті чоловіки вдарили по чотири-п’ять разів ножем. Богдана били у шию ззаду і в груди. Серця, на щастя, не зачепили. Тараса били в живіт збоку та у шию - також збоку. Його ми аж до Львова возили на операцію, щоб лікарі судини і все решта позшивали. Мені важко зрозуміти, чому двоє дорослих чоловіків ножі в хід проти пацанви пустили. Та якщо вже щось сталось і дійшло до бійки, то дай одному і другому в зуби та й по всьому. А щоб так...
Один із постраждалих близнюків, якого оперували у Львові, зараз перебуває вдома. Тарас, якому нещодавно виповнилось 18 років, погодився розповісти про ті події.
- Це сталося у вихідні, пізно ввечері. Ми стояли з друзями на автобусній зупинці. Часто там збираємося, аби поговорити, час провести, - пригадує один із постраждалих хлопців - Тарас. - Поряд із нами стояли дівчата. Під’їхала машина БМВ, прямо до них. Чоловіки в ній почали говорити дівчатам, щоб ті всередину сідали. Машина якась незнайома була, та й дівчата злякалися. Ми з хлопцями підійшли запитати, що таке. З машини вийшли двоє і почали погрожувати та матюкатись. Казали, що нам всім “капєц”, якщо дівчата не сядуть, а ми не підемо.
Після словесної перепалки, як пригадує юнак, почалась бійка. Ніхто з хлопців, які хотіли відстояти подруг, не думав, що усе закінчиться “поножовщиною”.
- Один із чоловіків вдарив мого брата в обличчя. Той упав і відключився. Ми всі тоді почали Богдана захищати. Було темно, шарпались, - згадує Тарас. - Я відчув, що мене сильно вдарили в бік. Думав то кулаком, але одразу почала кров текти. Кричу: “Богдане, хлопці, вважайте, мене підрізали!”. Тоді хлопці і Богдан підбігли до мене, а ті біля машини стояли. Богдан почав кричати, аби ми всі додому йшли. Всі погодились. Коли повз машину проходили, то ті чоловіки знов до нас кинулись. Знов почалась бійка. Я почав відтягувати Богдана, щоб таки додому йти. Тоді відчув, що мене ще вдарили. Почув, що ножем у шию. Трохи відійшов, тримав шию руками, дуже кров почала текти. Якось так слабо стало. Впав на коліна - і втратив свідомість.
“Хотілося жіночої компанії”
Під час бійки, як повідомили правоохоронці, постраждали усі п'ятеро хлопців, які “спілкувались” з чоловіками із БМВ. Трьох з “поля бою” забрала швидка. Двом медики надали допомогу на місці - у них були порізи рук, ніг та тіла. Ран, які загрожували б життю, не було. Гості ж зі Скалата з місця події поспішно зникли. Проте того ж вечора правоохоронці з Підволочиського райвідділу їх затримали.
- Того вечора чоловіки роз’їжджали нічними вулицями в пошуках розваг, - повідомив начальник Підволочиського райвідділу внутрішніх справ Олександр Олійник. - Затримані зізнались, що їм хотілось жіночої компанії. Побачивши знайому дівчину, вирішили забрати її з собою, хоча вона - неповнолітня. Чоловікам заперечили сільські парубки, ось і почалась бійка.
Також підволочиські правоохоронці повідомили, що мешканці Скалата, які вчинили розборки з допомогою ножів, уже мали проблеми з законом.
У сільській раді Колодіївки кажуть: випадок не лишень нетиповий, а просто жахаючий. Там зазначили, що усі постраждалі хлопці - успішні в навчанні та активні в житті села. На них не було жодної скарги - усі відгукуються лише схвально.
- Для нас те все було справжнім шоком, - каже Марія Барановська. - Хлопці - розумні, активні, на змагання їздили, в самодіяльності участь брали, в церкву ходили. На лікування навіть кошти збирали, аби хоч якось родинам допомогти.
До речі, батько близнюків дякує усім небайдужим людям, які допомогли зібрати гроші на лікування. Без цієї допомоги, як зазначив чоловік, зібрати кошти на лікування синів родині було б дуже важко.
Щодо покарання нападників, то в обласній міліції запевняють: відповідальність вони понесуть однозначно. Наразі триває слідство. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Anonymous

    Богдан почав кричати, аби ми всі додому йшли. Всі погодились. А дівчата?
  • Anonymous

    В теперішній Україні цим двом виродкам світить міністрерське крісло, або можливість стати народними депутатами, все при собі і БМВ під задницею і ніж за халявою чим не депутат з ПР.

    Anonymous reply Anonymous

    Чому тільки з ПР, а "Свобода", БЮТ, "Наша Україна і т. і.?
  • Anonymous

    я там була і я все це прекрасно бачила, чула...це моїх друзів підрізали 2 урода...про які всі окружні села знають,один з бандюг вийшов пів року назад з тюрми...за згвалтування і за вбивство....в той же вечір....було знайдено, правда в іншому селі,зарізану і згвалтовану дівчину...і тут в коментарях ще знаходяться такі люди , що пишуть....що це хлопці неправі...знаєте...такого найгіршому ворогу непобажаю....
  • Anonymous

    думаю обидві сторони були винні, але різати мов свиней людських дітей то просто нечувано....не ми їм життя дали , не нам забирати....дійсно, можна ж було і по пиці просто дати.....шкода , що хтось думає, що йому дозволено отак легко позбавляти життя іншого....куди ми котимоя? чому все так жорстоко
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up