Партнер рубрики Події

У Тернополі - новий конкурс. Хочуть створити логотип

До процесу створення логотипу може долучитись кожен, запевняють організатори. Адже, кому як не тернополянам вирішувати, з чим у всьому світі має асоціюватись місто. За підсумками конкурсу буде виготовлена також сувенірна продукція із логотипом – футболки, значки та інше.

Кожен охочий може долучитися до створення логотипу Тернополя – знака, за допомогою якого будуть представляти наше місто не тільки в Україні, а й закордоном.
Створити логотип Тернополя для презентації міста на всеукраїнському та міжнародному рівні пропонують Тимур Скобенко та Ярослав Качмарський з громадської органзації “Тернопільська липа”. Конкурс, за словами організаторів, триватиме до 1 травня. Про критерії оцінювання та умови поки що не йдеться - наразі формують робочу групу. Втім, у п’ятницю, 17 грудня запрацював сайт logo.ternopil.ua, де розміщуватимуть інформацію про конкурс.
- Конкурс - це не лише звичайна боротьба дизайнерів . Це буде процес, упродовж якого учасників проведуть майстер-класи, семінари, круглі столи на історичну, географічну тематику, мозкові штурми, - розповідає Ярослав Качмарський. – Тобто, з робочою групою проведутьь просвітницьку роботу, щоб після завершення конкурсу місто отримало логотип, який повністю передає його дух. Усі варіанти можна буде побачити на сайті logo.ternopil.ua.
Зі слів організаторів, місто потребує створення власного логотипу, особливо з огляду на наближення до Євро-2012.
- Свої логотипи, впізнавані у всьому світі, мають багато міст Європи. Процес створення логотипу також пройшли деякі міста України, - каже Тимур Скобенко . - Особливо він активізувався з наближенням Євро-2012. Швидше за всіх впорався Львів. Свої логотипи мають Донецьк, Чернігів. У Києві - аж чотири конкурси для створення логотипу. Наше місто у цьому плані відстало, хоча ідея створення логотипу для Тернополя не нова.
Як запевняють організатори, вони проаналізували помилки аналогічних попередніх тернопільських конкурсів.
- Помилкою попередніх конкурсів була недостатня мотивація учасників, - додає Ярослав Качмарський. - А також те, що конкурс оцінювали люди, недостатньо компетентні у цьому. – Тепер розробник логотипу отримає винагороду, зокрема матеріальну. Що ж до майбутніх експертів , то роботу оцінять авторитетні дизайнери, які розробили уже не один логотип і зможуть адекватно оцінити рівень виконання.
Отож до участі в ньому запрошують дизайнерів, студії, представників мистецьких кіл, творчих , креативних людей.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Вже раз створювали, на тому і все зупинилось... То вже рекурсія пішла...
  • Anonymous

    то на сьогоднішній день створення логотипу основна проблема міста??? Намалюйте лебедів на нашому зимовому озері, - то й буде вам логотип,
  • Anonymous

    А хіба в Тернополя немає власного герба? Чим не логотип міста?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на вул. Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up