Партнер рубрики Події

Тернополяни впіймали щуку-рекордсмена

Тернополяни впіймали щуку-рекордсмена
Двох щук вагою 12,5 та 7,5 кілограмів “вполювали” двоє тернопільських рибалок на Івачівському водосховищі. Чоловіки, як зізнались, сподівались на набагато меншу здобич, а в результаті побили рекорд ставу.

Рибалили тернополяни Володимир та Дмитро майже на середині Івачівського ставу, з ними був онук одного з чоловіків. Усе починалось, як завжди: просвердлили лунки, підготували екіпіровку, насадили “живця” та почали чекати удачі. І довго, як пригадують, чекати не довелось. Після покльовки, зрозуміли, що на гачку не просто середньоваговий хижак, а рибина з чималою масою та силою.
- Зі щукою більше 12 кілограмів пощастило саме мені, - розповідає тернополянин Володимир. - Рибина була дужою, боролись майже 45 хвилин, а щоб з-під льоду дістати, довелось лунку розширювати, бо не пролазила. ЇЇ довжина - 105 сантиметрів, у діаметрі - 22. Такі рибини не часто потрапляють на гачок. Востаннє подібну щуку витягли три роки тому, але її вага була майже 11 кілограмів, тобто мій вилов - більший. Мій же особистий улов в Івачеві - щука вагою більше п’яти кілограмів.
Друг чоловіка, пан Дмитро, також впіймав того ж дня трофей гідний уваги - щуку важчу семи кілограмів. Вона була меншою за рекордсмена, але, як зізнались рибалки, смачніша. Якоїсь особливої техніки, екіпіровки чи “щасливих” місць чоловіки не використовували. Просто вийшли майже на середину та ловили на звичайну жерлицю з окунцем.
- Впійману рибину Дмитро завіз на свята до села. Її використали для приготування страв до святкового столу, - каже пан Володимир. - А свою я просто посмажив. До речі, менша щука - смачніша.
Чоловіки свої трофеї називають везінням. Одначе, в кожного з чоловіків - декілька десятків років рибальського стажу. Олюблене ж місце для “полювання” - Івачівське водосховище.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Anonymous

    "герої", варто наслідувати "спортивний" спосіб з багаторічним стажем і прививати молодому поколінню "любов" до природи.:( п.с. Зате сім"ї не голодні і свята вдало пройшли.:)))
  • Anonymous

    Щуки хороші, ну то ще не рекорд, ловили і більших
  • Anonymous

    рибаки зі стажем випустили б такий улов,а яб забрав)))і з'їв)
  • Anonymous

    ця щука напевно ровесник того хлопця що поряд на фото , ото приклад , треба було випустити

    Anonymous reply Anonymous

    Інопланетян на Землю!!!Хай ловлять людей,їдять,тішаться і про це-пишуть в своїх"інопланетних"газетах!!!

    Anonymous reply Anonymous

    А нашо її відпускати якшо вже зловили. Для чого її взагалі ловити якшо потім випускати, для того щоби просто помучити і познущатись з риби? Не такі в нас принципи, ви мабуть енімал пленет передивились. І правильно зробили шо зїли! ))

    Anonymous reply Anonymous

    ЗГОДЕН!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up