Партнер рубрики Події

Хвилю скорочень чиновників на Тернопіллі чекають навесні

Хвилю скорочень чиновників на Тернопіллі чекають навесні
Про скорочення апарату обладміністрації днями повідомив днями очільник краю Валентин Хоптян.

Йдеться як про заступників губернатора, так і про скорочення чиновників виконавчої вертикалі - відразу на 30%. Обертів цей процес, яка каже пан Хоптян, набере навесні 2011-го.
- Замість п'яти заступників у голови обладміністрації має бути тільки троє, - заявив губернатор. - Крім того, ми детально проаналізуємо роботу кожного працівника адміністрації та дамо кожному шанс самореалізуватися.
Хто саме із заступників залишиться, ще невідомо. Кажуть, крісла хитаються насамперед під першим заступником Василем Коломійчуком, а також під Андрієм Фліссаком.
- Є ряд управлінь і відділів, де треба розглядати доцільність нинішньої кількості працівників, - пояснив губернатор на сесії облради 5 січня. - Є інша проблема. Чимало людей звільняються з держслужби через надто низьку зарплату. Завсектором нині отримує платню на рівні прибиральниці, водія. Ми втрачаємо кадри... Але підняти зарплату держслужбовцям у цьому році ми не зможемо, бо будемо компенсувати кошти скороченим чиновникам.
Голова облради вже встиг розкритикував плани Києва і не поділив ентузіазму губернатора під час сесії.
- Нам намагаються довести, що є позитив у тому, що скорочують кількість міністерств, чиновників у Кабміні та в Адміністрації Президента. Але лише скороченням посад досягти результату неможливо, - вважає він. - Тут простежується підсилення певних фінансово-політичних груп і концентрація їхніх повноважень.
Адмінреформу, як вважає голова, треба було б проводити у три етапи. Насамперед, слід було створити держкомісію для розробки концепції адмінреформи. Вона згодом мала б подати на затвердження чіткий план змін.
- Другим етапом мало б бути затвердження організаційно-правових заходів, - додає він. - Третій крок - це власне адмінреформа в органах виконавчої влади на місцях та органах місцевого самоврядування. Президент мав би ліквідувати місцеві держадміністрації, а їхні функції передати виконкомам місцевих рад.
Нагадаємо, обійнявши посаду, Валентин Хоптян казав, що з кадрами поводитиметься коректно, бо вміє працювати з людьми. Натомість політолог Володимир Колінець відразу казав, що нинішній очільник краю остаточно "очистить" апарат від усіх націонал-патріотів. Натомість він привезе "своїх" людей.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Ц
  • Anonymous

    За Флісака не знаю, а от Другий - 100%.
  • Anonymous

    регіонали нічим не кращі свободівців. те, що Хоптян тільки планує, Надал в міській раді вже впроваджує!

    Anonymous reply Anonymous

    Коломийчук з Фліссаком все життя крутятьсяпри владі шо там чекати до весни вже гнати і бажано під кримінал.За стільки часу в них по-любому рильця в пуху.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up