Партнер рубрики Події

Під час двомісячника благоустрою у Тернополі посадять дерева з Грузії

Під час двомісячника благоустрою у Тернополі посадять дерева з Грузії
Загальноміську толоку і День дня довкілля проведуть у Тернополі 15 квітня. До 31 травня у місті триватиме двомісячник благоустрою.


- 16-17 квітня місто прийматиме гостей, які приїдуть на міжнародний фестиваль духовної пісні, - каже міський голова Сергій Надал. - Тож саме 15 квітня для толоки ми вибрали невипадково. А для того, щоб ми ретельно підготували своє місто, щоб гостям було приємно подивитися на Тернопіль.
Під час двомісячника до робіт залучать найперше всі жеки.
- Потрібно прибрати території, встановити нові лавочки, зайнятися озелененням, - додає мер. - Цього року плануємо посадити чимало дерев та кущів, у тому числі й такі, яких у Тернополі раніше не було. Представники Грузії, які приїдуть на фестиваль, пообіцяли привезти саджанці зі свого ботанічного саду в дарунок місту. Вони підберуть саме такі породи, які добре приживуться в наших умовах.
Окрім того, у місті планують відремонтувати дитмайданчики, дороги у дворах та залатати місця, де проводили роботи працівники водоканалу і тепловики, розповів мер.
До наведення порядку у місті Сергій Надал закликає усіх тернополян. Окремі листи з таким проханням він надіслав і керівникам підприємств.
- Всі говорять, що колись Тернопіль був другим містом за чистотою, - каже пан Надал. - Всі того хочуть, тому до проведення благоустрою повинен долучитися і кожен житель. Також просимо, щоб кожен керівник прибрав ту територію, яка прилягає до його підприємства.
Суми коштів, які планують витратити на двомісячник благоустрою, не називають.
- Ми не можемо вирахувати суму, яку витратимо на двомісячник, - каже Сергій Надал. - Кожне комунальне підприємство буде проводити роботи, які заплановані. Є кошти, закладені у бюджет на їхнє проведення. Окремо коштів на двомісячник ми не передбачали. Є певна сума на ремонт дахів, доріг, закуплення лавок, освітлення. Просто їх будуть використовувати в рамках двомісячника.
Якщо дозволить погода, то до 31 травня планують завершити і ямковий ремонт доріг. Паралельно проводитимуть ремонт асфальтного покриття у дворах.
- На жаль, у нас дуже багато дворів, які потребують термінового ремонту, - каже Сергій Надал. - Однак сума коштів, закладена у бюджеті, є недостатньою, щоб відремонтувати всі двори. Ми були б чарівниками, якби могли це все зробити за один рік. Тому вибрали ті двори, на які було найбільше скарг і звернень. Їх ремонтуватимемо найперше.
Загалом на внутрішньобудинкові проїзди в бюджеті передбачили 1 млн 300 тис. грн, додає мер.
Під час проведення двомісячника благоустрою планують відреконструювати і два фонтани. Один - у парку Національного Відродження, інший - у Центрі міста (де саме, мер не уточнив - прим. ред.). За фонтани на бульварі Т. Шевченка наразі не братимуться. Їх намагатимуться привести до ладу до Дня незалежності, зауважив пан Надал.
За попередніми підрахунками, на реконструкцію цих фонтанів потрібно близько 2 млн грн, - каже міський голова. - Водоканал та управління архітектури разом із підприємством, яке проводить реконструкцію, працює над тим, щоб здешевити роботи.



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    НАДАЛ МОЛОДЕЦЬ - ЗАРПЛАТУ ОТРИМУЄ ВІН А ГІМНО ЗБИРАТИ МАЄ КОЖЕН ЖИТЕЛЬ

    Anonymous reply Anonymous

    І ті жеки, які він збирається розганяти. А сам поїде в Батумі відсаджувати в знак подяки українські дерева.
  • Anonymous

    ЯКИЙ ХОЗЯІН ТАКЕ І МІСТО ХОЗЯІН ЛИСИЙ МІСТО ТОЖЕ
  • Anonymous

    Гроші виділять на дерева із Грузії які виросли в Тернопільській обл.
  • Anonymous

    "Ми не можемо вирахувати суму, яку витратимо на двомісячник," Після цеї фрази зазвиай в нормальних структурах людину звільняють. Якщо вона не може підрахувати та зпланувати витрати, та ще й це озвучує на люди. Надал - подавай у відставку. І як він в податкові працював? І ще: треба не "двомісячник прибирання проводити", а постійно підтримувати чистоту та боротися з всіма хто смітить, закони то ж існують, але невиконуються. Навіть менти курять і кидають недопалки прямо собі під ноги, про що далі мова може йти?

    Anonymous reply Anonymous

    Доречі хороша ідея для журналістів, познімати як смітять менти. То вам не спати в людних місцях і знімати реакцію патрулів. Підіть на вул. Валова, глянете як гарно літають бички в вищих чинів :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up