Справа про трудове рабство — у прокуратурі

Кримінальна справа щодо звинувачень працівників навчального закладу в продажу студентів у трудове рабство навіть не дійшла до суду, заявила в п’ятницю під час сесії міськради ректор Галицького інституту Марія Баб’юк.

- Є розпорядження міського голови про зміцнення фінансової дисципліни, у рамках якого вимагають компенсувати фінансові збитки, які виявили у Галицькому інституті за результатами перевірок, - говорив депутат міської ради від фракції “Фронт змін” Петро Гринчишин.
Він поцікавився про те, яка сума цих збитків і чи відшкодовані вони.
- Галицький інститут пережив 27 перевірок, були у нас з автоматами, були з масками. Тепер ми, певно, можемо подавати в суд за моральну шкоду, бо нам навіть приписували трудове рабство, а в результаті ця справа навіть не дійшло до суду, - заявила у відповідь депутат міськради, ректор Галицького інституту Марія Баб’юк. - Лише під час 27-ї перевірки нам виявили порушення - а як це ми - інститут, а випускаємо тільки бакалаврів? Ось, власне, і все.
Нагадаємо, влітку минулого року в Тернополі за фактом торгівлі людьми порушили кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.149 “Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини” Кримінального кодексу України. Мова тоді йшла про те, що 46 студентів одного з вузів міста начебто під приводом проходження практики примушували працювати за кордоном.
Кореспондент “20 хвилин” звернувся за коментарем щодо справи про звинувачення у відправленні студентів у рабство в обласну міліцію. Там відповіли, що справу скерували на вивчення у прокуратуру. Як повідомили у прес-службі обласної прокуратури, справа справді є в них — для з’ясування повноти та об’єктивності розслідування.

 

Василь СОЛТИС, 096-725-70-22

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    вiдкупилась баба ,як завжди , кажу ж садити треба за шахрайство .
  • Anonymous

    Понаробляли,мля.. Інститутів,академій,коледжів іт.д.нічого не зрозуміло.Має бути:інститут,університет-вища освіта,технікум(пед.,мед.училище)-середня спеціальна,всьо решта-ПТУ.
  • Anonymous

    певно всьо схвачено! бєтон марки еМ600!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up