Партнер рубрики Події

Водій тернопільської маршрутки не мав решти — людям довелось вийти

Водій тернопільської маршрутки не мав решти — людям довелось вийти
- Я з дружиною зайшов зранку в маршрутку і дав водієві 50 гривень однією купюрою. Шофер зиркнув і каже: “Здачі не маю. Дрібні шукайте”. А де ж я їх знайду! - обурено розповідає тернополянин Петро.

Чоловік сказав, що не має.
- А водій вперся, каже: “Шукайте”. А під ніс собі бурчить: “Навчились. Я їм всім де здачу візьму? Нема, то не сідай”, - передає скаржник слова шофера.
Коли ж чоловік ще раз запевнив водія, що дрібніших грошей немає, той розізлився і почав агресивно повчати. Мовляв, головою треба думати, коли в транспорт сідаєш.
- Нам з дружиною довелось вийти, бо сперечатися з агресивним шофером не було жодного бажання. Та й людей багато на зупинці було, їх не хотіли затримувати, - каже чоловік. - У результаті тернополяни запізнились на роботу на 15 хвилин. Коли там пояснювали причину, то дізнався, що ми не одні такі. Колега розповів, що влітку дав водієві 100 гривень, а той, не маючи решти, здійняв крик. Почав звинувачувати чоловіка в тому, що навмисне зранку “грубі” гроші дає, щоб водій здачі не мав і “на халяву” їхати.
Виходити з транспорту тернополянин не повинен був. Дбати про решту - обов’язок водія.
- Однозначно, що водій в цій ситуації неправий, - коментує начальник міського управління транспорту Ігор Мединський. - Він мав подбати про решту. Оскільки цього не зробив - люди могли їхати безкоштовно. Навіть дивно, що шофер не мав решти з 50 гривень. Якщо ж в подібній ситуації водій наполягає, щоб люди платили або виходили - на нього можна поскаржитись в наше управління. Так поводитись водій не може.
Тож людям, з якими шофер вчинив негідно, треба запам'ятати номери транспорту, маршруту, дані водія, час та місце інциденту.
Разом із тим водії транспорту все ж просять тернополян мати на проїзд невеликі суми, бо ж часто люди по 500 гривень дають. А знайти зранку решту на таку купюру - дійсно проблема.

Довідка
Поскаржитись на будь-які незаконні чи неналежні дії водія маршрутки можна в міське управління транспорту за номером 52-15-14 або на довідку міськради за номером 15-80. Якщо ж ви звинувачуєте водія в серйозних проступках, окрім того хочете дізнатись, чи покарають винуватця, то скаржитись краще письмово. Зробити це можна, занісши заяву в приймальню управління транспорту за адресою вул. Коперника, 1 або залишивши її у відділі звернень громадян на вул. Листопадовій, 5.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (56)
  • Anonymous

    я сам працював певний час в торгівлі. з вечора лишаєш 50 гривень мелочі і її витарчає. якщо бачиш що мало мелочі то біжиш міняти. 20 чол х 2 грн це вже 60 грн назбирується, а зранку в маршрутку і 100 чол впихається. раз навіть з 200 грн в маршрутці здачу получав. мелоч на проїзд і так в інакшому кармані тримаю.
  • Anonymous

    Була одного разу свідком ситуації.Зайшла така поважна пані в маршутку і дає 100грн.А водій їй здачу по 5 і 10 копійок віддає,то вона відразу дрібні гроші найшла на оплату проїзду.З слів водія,вона вже декілька днів їзила безкоштовно ( він не мав здачі), а потім його дістало і він *дістав* їй здачу.

    Anonymous reply Anonymous

    І нехай віддає. Все правильно і по закону і без хамства. А кричати на людей, що не маєш здачі може тільки тупа бидлота.
  • Anonymous

    А мені до д.упи. Я плачу гроші і хочу їхати. І не хвилює. Я без грошей не пхаюсь. А водії - переважно бикують. Курять, по телефону говорять під час руху. Хамлять пасажирам часиенько.

    Anonymous reply Anonymous

    в мене сусідка фельдшерка випускає маршутки. працює на 0,25 ставки. більше нічим не займається. живе, ні в чому собі не відмовляє. шофера, яких вона випускає, кажуть, що навіть якщо ти в повному порядку, вона все одно здере гроші, а якщо алкоголь зачує, то здере так, що капец. на тих маршутках, які вона випускає їздить бесплатно. ті маршутки-то клондайк для всіх, хто має до них хоч якесь відношення
  • Anonymous

    Всі водіі які приіжають з маршруту,всі як один вживають алкоголь,напиваються до такоі степені шо йти не можуть,а деякі сплять в маршрутці і в 5.00 вони як нівчому небувало знову ідуть проходити медика ,якщо медик замітив шо перегар е ,дае коли 100-200гр і все окей механіку на ямі 2гр і все він знову поіхав,люди це жах як вони іздять,в якому стані автобуси,одиниці на Т.О РОБЛЯТЬ МАШИНУ ,БІЛЬШІСТЬ ДО ОБІДА МАСЛА МІНЯЮТЬ ПІСЛЯ ОБІДА МІНЯЮТЬ МАСЛО 40ГРАДУСНе,В СВОІХ ОРГАНІЗМАХ,ЛИШЕ ОДИНИЦІ Е ЯКІ НЕВЖИВАЮТЬ АЛКОГОЛЬ,І ІЗДЯТЬ НА СПРАВНИХ МАРШРУТАХ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up