ФК "Тернопіль" - володар кубка області

ФК "Тернопіль" - володар кубка області
Перемогою 3:0 на користь ФК "Тернопіль" завершився фінальний поєдинок кубка Тернопільської області з футболу. Терополяни у ньому зустрічалися із командою "Нива" із Теребовлі. Голи забили Сергій Полянчук і двічі - Василь Чорний.

Нагадаємо, ФК "Тернопіль" у фінал вийшов фактично без боротьби. Він лише в одному поєдинку переграв козлівські "Товтри" (2:0), а на матч-відповідь суперник не з'явився. Набагато складніший півфінальний двобій пройшла теребовлянська "Нива". Їй протистояв ФК "Зборів". Після мінімальної перемоги (1:0) на своєму полі теребовлянці зуміли відстояти нульову нічию на полі суперників, і вийти до фіналу.


Тиснули зі старту


Традиційно фінал кубка Тернопільської області із футболу проходить у День Незалежності, 24 серпня. Цього разу місцеві уболівальники теж не оминули увагою фінальний поєдинок. Близько 1500 людей у вихідний день спостерігали за перипетіями вирішального поєдинку.
Поєдинок розпочався із атаки теребовлянців. На 5-й хвилині зустрічі за фол проти Назара Козака арбітр призначив штрафний удар небезпечно близько до штрафного майданчика. Євген Ванюсів прямим ударом перекинув стінку, проте Руслан Мазур фактично з-під поперечини перевів загрозу на кутовий.
На 12-й хвилині теж зі штрафного мали чудову нагоду відкрити рахунок теребовлянці, однак і цього разу із ударом Козака Мазур впорався. Проте поволі ініціативою заволоділи тернополяни. Вже за 5 хв. спершу ніхто не зумів замкнути подачу із кутового, але наступна атака виявилася результативною. Ростислав Ціх із правого флангу атаки своєї команди зробив навісну передачу у штрафний майданчик, де Василь Чорний, на мить випередивши голкіпера "Ниви", відкрив рахунок у матчі - 1:0.

Відео дня
>
Ще два голи у ворота теребовлянців


Через 3 хв. два поспіль чудових моменти втратили теребовлянці. Спершу Руслан Мазур виявився переможцем дуелі з Володимиром П'ятничкою, який виходив віч-на-віч із голкіпером "Тернополя". Уже через хвилину аналогічну атаку "Ниви" нейтралізували захисники. Фактично, це було останнє, що запам'яталося у виконання теребовлянців у цьому таймі. Надалі ініціативою заволоділи "жовто-блакитні" і не відпускали її аж до свистка арбітра, що сигналізував про перерву. На 33-й хвилині "Тернопіль" забив вдруге. Це Сергій Полянчук замкнув передачу Андрія Дубчака і вдруге засмутив Михайла Чорного (2:0).
У другому таймі, відразу з дебюту тернополяни втратили ще кілька нагод забити м'яч. Зокрема на 47-й хвилині сам-на-сам зі стражем воріт теребовлянців виходив Руслан Баб'як, проте не зумів переграти досвідченого Михайла Чорного. Натомість на 67-й хвилині Василь Чорний зняв усі питання щодо переможця, провівши третій гол у ворота суперників, після виходу сам-на-сам, перекинувши м'яч через свого однофамільця Михайла (3:0). 
Лише через хвилину Василь Чорний, обігравши на правому фланзі кількох захисників "Ниви", втратив ще одну нагоду забити, проте цього разу суперників врятувала стійка.
Отже, маємо закономірну перемогу ФК "Тернопіль". Кубок області "жовто-блакитні" виграли уперше, до цього перемігши у чемпіонаті області у 2007 р. і Суперкубоку у 2008-му.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Найбільша халепа Ниви Тернопіль це її керівництво. Якщо Рубай і компанія не можуть утримувати команду (платити гроші гравцям і тренерам) то напевно варто віддати її тому хто таку можливість має. В Європі давно існує практика об'єднання декількох підприємців (підприємств (5-10 шт) для утримання команди міста, а ле в нас в Україні стільки людей напевно не змогли б найти компроміс в спірних питаннях котрі виникають в процесі будь-якої діяльності. А ФК Тернопіль молодці - класна команда, тренери та керівництво так тримати!!!
  • Anonymous

    Ссылки на все важные спортивные (в том числе, футбольные) онлайн трансляции матчей в Интернет вы можете найти на сайте всеукраинского портала Турнир. Десятки направлений на всевозможный события дна – при хорошем интернет-соединении это вполне заменит вам спутниковую антенну. www.turnir.com.ua (справа посредине)
  • Anonymous

    Давай вже нарешті другу лігу!

    Anonymous reply Anonymous

    А бабло на другу лігу де взяти?

    Anonymous reply Anonymous

    Там само де і на чемпіонат області.

    Anonymous reply Anonymous

    значить краще мати 2 бідні команди в 2-й лізі (а без грошей Нива наврядчи втримається), ніж одну нормальну в першій? Геть ФК Тернопіль. Одне місто - одна команда, Нива - назавжди!!!

    Anonymous reply Anonymous

    А що інших варіантів не буває? Чим Тернопіль може заважати Ниві? Навпаки, нехай молодші футболісти готовляться для Ниви в другій лізі, ніж в області. Як тобі варіант, коли Нива в першій, а Тернопіль в другій?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up