У центрі Тернополя собака загриз метрову змію

У центрі Тернополя собака загриз метрову змію
Майже метрову змію виявили мешканці будинку, що на вул. Липовій, усього за кілька десятків метрів від дитмайданчика.

Сталося це вранці 17 травня. Плазуна загриз сусідський собака. Довге тіло змії лежало на бордюрі тротуару ще добу. Темно-зелена шкіра плазуна з гладенькими лусочками біля голови зацікавила тернополян.
- Зміюка вилізла із покинутого будинку перед дощем, - розповідає прибиральник пан Григорій. Він і виявив плазуна. - Усю територію біля того дому заливає, підвал будинку також. Змія, мабуть, відчула небезпеку і почала тікати. Але на неї кинувся сусідський пес і загриз.
Перехожі, котрі наближалися до плазуна, сахалися та відходили. Адже навіть мертвою, як ми помітили, вона виглядала доволі страшною. До того ж, мешканці сусідніх будинків не могли зрозуміти: отруйна вона чи ні.
- До змії підходив сусід – він біолог. Сказав, що це – вуж. Він неотруйний, - додає двірник. - Та інші казали, що це - гадюка. Я туди підходити навіть не хотів. Де є одна змія - там є й інші. Вони ж гризунами харчуються. А у тому, закинутому домі мишей і щурів є багато. От вони й живуть собі... Хоча до тієї покинутої хати часто бігали бавитися діти.
 Що за істоту знайшли в Центрі, пояснили  у педуніверситеті, на кафедрі зоології. Насправді, за словами фахівців, це – вуж-жовтопуз. Він не схожий, на звичайного чорного вужа, в якого жовті "вуха". Але також не є отруйним. Такі плазуни дуже рідко трапляються у місті. І викладачі дивуються, як він опинився в такому місці. Власне, якби пес напав на гадюку, він загинув би від її укусу.
- Такий вуж, звісно, може вкусити, однак великої шкоди людині це не завдасть, бо залоз із отрутою плазун не має, - каже завідувач кафедри зоології Василь Кваша. – Втім, його дійсно можна сплутати з отруйною змією. Але на відміну він гадючої голови у вужа "морда" гостра. Також у гадюк на спині - ромбічний візерунок. У вужів такого немає.
Однак вчений визнав, що знайдений екземпляр - дуже великий: метра жовтопузи сягають дуже рідко.
До слова, нещодавно у Києві, у житловому районі гадюка вкусила за руку хлопчика. Він засунув руку у кущі, щоб витягнути заховану там пляшку води. Хоча у містах гадюки не живуть, кажуть фахівці, зрідка винятки трапляються.

Довідка
Якщо побачили змію у дворі або у будинку, не чіпайте її, навіть не наближайтеся. Викличте рятувальників. Виняток: якщо ви впевнені, що це – вуж, а не отруйна змія.
Якщо натрапили на змію у дикій природі — обійдіть її стороною. Змії не нападають першими. Вони кусають лише тоді, коли захищаються.
Коли збираєтеся до лісу, візьміть високе взуття з грубої шкіри та йдіть голосно тупаючи ногами, адже змії бояться вібрацій землі і втікають від людини подалі.
За інф. працівників управління МНС

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Anonymous

    Вчора, в парку Топільче, чуть не наступив на півтораметрового вужа . Брррррррррр... http://vk.com/video145724133_165311190
  • Anonymous

    QklMEjK http://fbesdx.com/ HIXktz [url=http://qoqbqg.com/]HIXktz[/url]

    Anonymous reply Anonymous

    ту змію юлька покусала,та і не змія то була а бджоляр

    Anonymous reply Anonymous

    несмішний і тупорилий стьоб...

    Anonymous reply Anonymous

    УСМІХНИСЬ, БО З ЦИМ ТРЕБА ЩЕ 5років ЖИТИ, ТУПОРИЛ...
  • Anonymous

    NyEuAyTz http://ntsrlb.com/ wtYFeFW [url=http://hgamzy.com/]wtYFeFW[/url]
  • Anonymous

    ааааа, голактєко в опасностє!

    Anonymous reply Anonymous

    имя не указано - 19/05/2010 15:58 Супер коментар:)))))))

    Anonymous reply Anonymous

    ту змію юлька покусала,та і не змія то була а бджоляр.

    Anonymous reply Anonymous

    (((надзвичайно тупий стьоб...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up