“Яма така, що даішник сховається”

“Яма така, що даішник сховається”
На ремонт українських доріг і в мирний час завжди грошей не вистачало. Тепер же, коли на Сході країни тривають бойові дії, ситуація із дорогами ще гірша. Починаючи з весни на багатьох автошляхах області досі не зробили навіть ямкового ремонту, який мали б робити після осінньо-зимового періоду.

- Ями такі, що навіть даішники в них можуть ховатися, - розповідає водій Василь Онищук. - Це я про дорогу Кременець-Шумськ. Траса з Кременця до Тернополя теж не в найкращому стані, особливо поблизу Вишнівця. Однак найгірша дорога, із тих якими я їздив цьогоріч, це Тернопіль-Чернівці. Поблизу Теребовлі і перед Чортковом взагалі є такі ділянки, що легковим автомобілем проїхати неможливо.

На ремонт українських доріг і в мирний час завжди грошей не вистачало. Тепер же, коли на Сході країни тривають бойові дії, коли в бюджеті катастрофічно бракує грошей, ситуація із дорогами ще гірша. В принципі зрозуміло, що зараз не до капітального ремонту доріг – де вдається щось зробити, то й добре. Та, починаючи з весни, на багатьох автошляхах області досі не зробили навыть ямкового ремонту, який мали б робити після осінньо-зимового періоду.  

Під час поїздок по області журналісти газети “RIA плюс” звернули увагу на жахливий стан доріг. Особливо це стосується шляхів районного значення.  Тому на сайті te.20minut.ua ми запропонували для обговорення тему “Де на Тернопільщині найгірші дороги?”.
У своїх коментарях читачі вказували ті ділянки, які, на їх думку, є найгіршими.

Цікаво, що відразу кілька читачів вказали на дорогу Гримайлів-Сатанів, що у Гусятинському районі. Ще один читач додав, що дорога Теребовля-Гримайлів теж виглядає плачевно.
“І з Теребовлі до Гримайлова просто жахлива дорога, - пише читач під ніком Тарас. -  Теребовлянська частина траси ще більш-менш у терпимому стані. А на межі з Гусятинським районом починаються справжні жахи. Таке враження, що Гусятинський район взагалі своїх доріг не ремонтує. Окремі ділянки дороги на Гримайлів нагадують трасу Тернопіль-Львів у найгірші її часи».

На цьому згадки про дороги Гусятинського району не завершилися. Ще один читач відзначив дорогу Копичинці-Гусятин.
Також серед найгірших дописувачі згадали дорогу Шумськ-Ланівці та дороги Борщівщини.
“Що на Скалу-Подільську, що на Мельницю-Подільську ні пройти, ні проїхати”, - пише один із читачів.
Не оминули своєю увагою і дорогу Тернопіль-Львів, щоправда, на цій трасі найгірші ділянки на об'їзній Золочева, що у Львівській області.
“На Львів тернопільська частина траси у більш-менш терпимому стані, - пише читач під ніком Олег. - Найгірші ділянки - перед Озерною, якщо їхати із Тернополя. Щось ніби 300 метрів цього року там зробили - і тільки всього. Глибокі колії, на великій швидкості їхати страшно.  

На Тернополі ми не акцентували особливу увагу, для обговорення пропонували саме дороги області. Проте читачі все ж не оминули увагою і обласний центр.
“У Тернополі Об'їзна - починаючи від повороту з траси на Львів і до авторинку "Мотор", плюс від Берегині до повороту на вул. Шептицького, - пише читач під ніком Олег. - Ями дуже глибокі - влітаєш, і вважай, що без коліс. Таке враження, що ніхто їх цього року навіть не намагався латати”.
Керівник служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик запевнив, що дорожники все ж таки здійснюють ремонт у міру теперішніх можливостей.

- На трасі Кременець-Шумськ здійснюємо ямковий ремонт, - каже пан Юлик. - Ще кілька днів, і роботи там будуть завершені. З початку цього тижня починаємо ремонт біля Вишнівця. Загалом плануємо відремонтувати 1800 метрів дороги поблизу цього містечка. У Гусятинському районі почали ремонт доріг у напрямку з Теребовлі до Гримайлова. Після того, як там завершимо, розпочнемо ремонтувати дорогу з Гримайлова на Сатанів. Щодо дороги на Чернівці: в районі Теребовлі, біля села Кровінка, ми відремонтували цього року 2,8 кілометра дороги. У Плебанівці виконуємо підготовчі роботи і незабаром там розпочнемо такий ремонт, як зараз біля Вишнівця. На об'їзній біля Мишковичів цього тижня плануємо зробити “квітку”. Затримались довго на цій ділянці, оскільки є недофінансування. Тож підрядна організація поки що виконує там роботи за власні обігові кошти. Фактично на всіх тих ділянках, які ви назвали, ми або ведемо ремонтні роботи, або найближчим часом плануємо їх розпочати.
Як запевнив начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області, до початку зими на всіх автошляхах областях здійснять хоча б ямковий ремонт.

Коментарі (1)
  • Цуркан Василий

    13 октября ехал из Черновцов в Тернополь и назад. Дорога в хорошем состоянии, ямы заделаны, намного лучше, чем в прошлом году. Кусок правда пришлось объезжать (через Мишковичи). Был еще кусок дороги, где на проезжей части был гравий, боялся получить камнем от встречных.

    В целом качество на 4- из 5, ехать можно. Спасибо!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up