На заправці водія обдурили майже на 35 гривень

На заправці водія обдурили майже на 35 гривень
У порожній бак водієві «залили» більше пального, аніж цей бак може вмістити. 

- Ми знаємо, що у трилітрову банку можна налити не більше трьох літрів рідини, - написав у соцмережах колишній керівник обласного департаменту освіти Іван Запорожан. - Тільки у цирку фокусник може налити навіть десять літрів. Виявляється, що фокусники засіли на автозаправках. Недавно заїхав на заправку у Тернополі. У порожній 52-літровий бак попросив залити газу (пропан-бутан). Оператор повідомив про акцію - знижку при заправці до повного баку - 60 копійок на літрі газу. Я зрадів.

Як розповідає пан Запорожан, коли пальне залили й оператор видав чек, то виявилось, що залили 54 літра газу.
- Я оператору пояснив, що у мене бак на 52 літра і що більше ніж 47 літрів газу не можна залити, бо частина газу - у газоподібному стані, - каже водій. - Мої пояснення не дали успіху. Мені відповіли, що лічильники у них справні, пломби - на місці.
Як зазначив Іван Запорожан, він отримав знижку на суму 36,72 грн, а недодали газу десь на 70 грн.
- Ось вам і фокусники, а може, злодії, - додає водій. - Органи контролю шукають корупцію в органах державної влади, а хто стежить за тими, що перевіряють справність лічильників на заправках?

Чоловік стверджує, що не вперше зустрічається з махінаціями на заправках. Наприклад, у Кременці йому нещодавно залили 51,5 літра, при тому, що в бак, як уже йшлося, можна залити 47 літрів.  
- Ми хочемо жити за європейськими стандартами, а красти - за українськими, - обурюється Іван Запорожан.  
Автоюрист Богдан Глядик радить водіям, які підозрюють АЗС у недоливі пального, вимагати проведення контрольного заміру.

- На кожній АЗС обов'язково повинна бути мірна каністра, яка є стандартизованою, сертифікованою, - пояснює Богдан Глядик. - Якщо після забору у мірну каністру виявляють недолив, то складають акт.
Однак, за словами юриста, на практиці «застукати» недолив не так просто. Оператори АЗС можуть контролювати кількість рідини, яку заливають. Тому при здійсненні контрольної перевірки у них є можливість залити правильну кількість.
- Найкраще, щоб водії заправлялися на перевірених АЗС, - радить юрист. – Це, звісно, не гарантує, що там їх не обдурять, але ризик менший. Також можна заправляти пальне не у бак автомобіля, а у власну каністру.

Коментарі (8)
  • Анонім

    Колишній керівник обласного департаменту освіти Іван Запорожан, нехай спочатку пояснить звідки в нього гроші на нового Volkswagen Passat Б7

     (1 240 883 грн), якого купив зразу після того як його вигнали з ОДА. Що в злодія- злодії вкрали !!!! Тепер Іван хоче жити по європейськи, може сядеш в тюрму і посидиш по " європейськи"!!!!! Куда дивиться Правий Сектор, якщо хоптянова шваль знов наверх рветься!!!
  • Lenchak Vasyl

    м. Бережани, АЗС "Укрнафта", не дозаправляють + хамське відношення.
  • Анонім

    Я так заправлявся на ОККО. Десь в районі 28 березня.

    Анонім reply Анонім

    Забув уточнити, Заправлявся у Львівській області місто Ходорів
  • Анонім

    ну і ну. в Латвії у мене машина на газу, балон 38 літрів містить. І завжди коли закінчується газ в балоні, я заправляю, то получається зимою до 37,50-38,10 літрів, а літом як завжди  37,80-39 літрів. не забувай що апарат (заправочний) подає в балон під тиском. так що більше 1 літра ще можна заправити понад указаного обєма.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up