Тернополяни просять світлофор або поліцейського на 15 Квітня

Тернополяни просять світлофор або поліцейського на 15 Квітня
Водії незважають на знак пішохідного переходу, дорогу перейти просто неможливо, скаржаться мешканці вулиці 15 квітня. Люди нарікають на те, що пішохідний перехід навпроти заводу «Оріон» та автозаправки «ОККО» перейти дуже складно тому, що він не облаштований належний чином.

- Нещодавно на цьому місці моя тітка потрапила в аварію, - розповідає тернополянин Юрій Синюта. - Вона дійшла майже до половини переходу, у цей час їхав автомобіль у напрямку на Збараж. Це було о дев’ятій годині ранку. Видимість була хороша, водій мав би зупинитися, щоб пропустити пішохода, але він цього не зробив. У результаті моя 68-річна тітка зараз у лікарні із переломом ноги та іншими травмами.
Зараз для нас першочергове - це лікування тітки, однак питання не тільки в цьому конкретному випадку. Проблема пішохідного переходу актуальна уже тривалий час.
Чоловік розповідає, що кожного дня, йдучи на роботу, має можливість спостерігати, як пішоходи намагаються перейти дорогу.
- Дехто навіть починає бігти, аби не потрапити під колеса, - каже пан Юрій. - Звичайно, що частина водіїв просто ведуть себе зухвало, але в першу чергу, там є проблема з облаштуванням цього пішохідного переходу. Розмітки нема, зараз вона майже повністю відсутня. Ввечері належного освітлення нема. Тому у темну пору доби там особливо небезпечно. Про пішохідний перехід там нагадають лише два дорожні знаки по боках дороги. Але якщо неподалік зупиниться якась фура, то вона заступає цей знак.
На думку Юрія Синюти, найкращим шляхом вирішення цієї проблеми є встановлення світлофора або лежачого поліцейського, якщо це можливо. Також необхідно освітлювати цей перехід у темну пору доби.
Втім, директор комунального підприємства «Тернопільміськсвітло» Олег Лехіцький запевнив, що вказаний пішохідний перехід на вулиці 15 квітня освітлюється.
- Ліхтарі розмістили по обидва боки дороги, - каже пан Лехіцький. - Недавно спеціально їздив туди, аби перевірити. Все, що від нас можливе - там зроблено.  
Начальник відділу технічного нагляду Тернопільської міської ради Олег Вітик пояснює, що на магістральних вулицях, якою до речі є вулиця 15 квітня, лежачих поліцейських не можна встановлювати.
- Щодо світлофора - теж постає питання доцільності, - каже Олег Вітик. - Не можна на кожному кроці ставити світлофор. Дорожні знаки, які сповіщають про пішохідний перехід, там є. Але розмітку після зими справді майже не видно. Проте з настанням сприятливих погодніх умов обов’язково будемо поправляти.

Коментарі (3)
  • Ната

    Також не розумію навіщо там світлофор? За 20 метрів світлофор на ринку,  неподалік світлофор біля диканьки, на участку в 50 метрів між світлофорами ще один світлофор? Люди, схаменіться - то є дорога, переходів там вистачає, це місто, то не село де захотів там і перейшов. І ще одне - на тому відрізку траси люди в основному переходять дорогу поза переходами.

    тернополянка reply Ната

    мова не йде про новий пішохідний перехід а про належне облаштування старого-він там є давно, але немає розмітки і світлофора а є лише знак на який наші водії не реагують...Але знову ж таки тут глобальніша проблема...Там паркуються різні рагулі кому як получиться, особливо у вихідні і перекривають видимість на дорогу..Особливо коли постають фури ..От і виходить палка в двох кінцях...

    Ната reply тернополянка

    Я знаю що там є перехід, я не розумію навіщо на ділянці в 50 метрів між світлофорами ставити ще один світлофор. Давайте згадаємо що дорога все ж призначена для автомобілів, крім того там рідко хто користується тими існуючими переходами, там завжди пішоходи валять поміж тими переходами. Хоча підтримую що якщо перехід все ж є - то він повинен бути відповідно обладнаний, це не менш важливо для самих водіїв.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up