Порушення правил дорожнього руху є гріхом, - священик

Порушення правил дорожнього руху є гріхом, - священик
З кожним роком на дорогах Тернопільщині з'являється все більше транспорту, відтак збільшується і кількість аварій. Так, за 10 місяців цього року на дорогах Тернопільщини сталося 1211 ДТП.

З них 307 - із загиблими та травмованими, що в порівнянні з минулим роком більше на 1,3 %.Це дуже великі цифри для нашої невеликої області.

Про те як попередити аварії на дорогах, говорили представнихи правоохоронних органів, медики, духовенство під час засідання прес-клубу 9 листопада у рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху.

- Найбільше у нас стається зіткнень, на другому місці наїзди на пішоходів, на третьому - перекидання авто, - розповідає старший інспектор відділу управління превективної діяльності головного управління Національної поліції в області Микола Ігнатченко. -  Якщо брати заміські дороги - там стаються зіткнення та перекидання, у населених пунктах - багато наїздів на пішоходів.

Відео дня

Серед причин аварій - на першому місці перевищення водіями швидкості руху, а також порушення правил маневрування та керування водіями у нетверезому стані, продовжує інспектор. І якщо за 10 місяців минулого року з цієї причини було 2 аварії, то цього року - 24.

- Люди легковажать, дозволяють собі сісти за кермо у нетверезому стані і їхати, - каже пан Ігнатченко.

Він також зауважує, що найбільше аварій стається в темну пору доби, тому пішоходам варто одягати речі зі світловідбивними елементами, щоб водії могли завчасно їх побачити. А водіїв інспектор просить бути максимально уважними на дорозі, дотримуватися правил, бути взаємоввічливими, звертати уваги на гужові підводи та велосипедистів. А на зимовий період поміняти шини.

- Звертайте увагу на дороги, що межують зі школами, - наголошує Микола Ігнатченко. - Діти часто забувають правила, раптово вибігають на дорогу. Також прошу батьків своїм прикладом показувати як переходити дорогу.

Представники духовенства, які були на прес-клубі, зауважили, що будуть наголошувати вірянам у церкві, аби вони були обережними за кермом. Адже вони несуть відповідальність за свої та чуже життя. Відтак, скоївши аварію - порушують п'яту заповідь Божу - "Не вбий".

- Порушення правил дорожнього руху, однозначно є гріхом, за який треба сповідатися, - каже священик УГКЦ, капелан Духовного пастерства охорони здоров'я отець Сергій. - Чи він більший чи менший, чи він зі сторони водія чи пішохода - це є гріх. Адже той, хто йде і той, хто їде несуть спільну відповідальність.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Nat Tan

    Церква відокремлена від держави а держава відокремлена від церкви якого милого вони лізуть в державні структури і щось там варнякають хай сидять по своїм продажним церквам
  • Анонім

    за союзу попи знали своє місце тепер за один стіл садать з міліцією ну просто цирк дозволити вчити худобу жити
  • Анонім

    Також є гріхом  дивитись порнофільми як це роблять більшість попів ,також обмінювати гривні ,які залишають люди на пожертвування ,а попи їх міняють на долари  ,хай збагачуються духовно, саме це тлумачать  ці пузаті попи людям

  • куегн

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up