Сезон шашликів: аксесуари можуть обійтися в кілька сотень гривень

Сезон шашликів: аксесуари можуть обійтися в кілька сотень гривень
Вибираючи мангал чи інші аксесуари для приготування шашлика, звертайте увагу на штрих-код. На товарах з Росії споживача вводять в оману, пишучи на етикетках, що він вироблений в Україні
Перед початком сезону шашликів корисно провести ревізію своїх аксесуарів. Обновки, зважаючи на курс валюти, обійдуться у кілька сотень гривень.

Традиційних мангалів зі стінками вибір невеликий. При їх купівлі треба бути уважним, якщо не хочете матеріально підтримувати Росію. В одному з супермаркетів ми побачили мангал, де на ціннику зазначено, що він вироблений у сусідній країні. Натомість на етикетці виробу написано – „вироблено в Україні”. Проте штрих-код починається на 465. Перевіряємо його в Інтернеті і з’ясовуємо, що це таки Росія. Коштує такий мангал у середньому 269 грн. У подарунок вклали книгу рецептів.

Особливо популярні тепер, як кажуть консультанти у магазинах, набори шампурів із підставками, які замінюють традиційний мангал і є практичним варіантом для походу на шашлики. Адже вони займають мало місця, а також небагато важать. Такі набори мають різні футляри – з тканини і пластику. Ціна залежить від футляру і довжини шампурів – 45 чи 60 см. Переважно набір складається з шести шампурів. Виробник - Китай. Коштують у середньому 299-499 грн.

Набори шампурів без підставок дешевші. Залежно від довжини, коштують у середньому 199-299 грн. Шампури поштучно обійдуться в середньому у 25-40 грн. Довші – дорожчі.

Відео дня

Для прихильників готування м’яса на решітці є велика пропозиція „обновок”, переважно китайського виробництва. Різного розміру і конфігурації решітки призначені для готування м’яса, риби, птиці, овочів. Коштують у середньому 150-300 грн.

Аби не витрачати часу на пошук сухих дров, досвідчені тернополяни кажуть, що їдуть у ліс зі своїми. Тим більше, що у супермаркетах є вибір – дрова фруктових порід, дуба, берези чи бука. В’язанка має 15 чи 20 дм3 і потягне у середньому на 36-43 грн. Кажуть, що краще брати фруктові, бо вони дають кращий аромат. Проте підійдуть й інші породи.

Альтернатива - деревне вугілля. За тих же 15 дм3 доведеться викласти близько 35-60 грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Купив собі мангал в "Епіцентрі" - Виготовляють доречі в Тернополі - ТМ "ELEYUS". Воронована сталь, в комплекті нормальні трикутні не прогибаючіся шампури (8 штук) і хороша, добротна сумка. Мангал складається, як трансформер, шампури в мангал, мангал в сумку. Коли перший раз з друзями поїхали на природу і я почав розкладати мангал всі реально здивувались, який вдалий виріб. Рекомендую "ELEYUS" !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up