Проїзд у тернопільських тролейбусах може подорожчати до 2,50

Проїзд у тернопільських тролейбусах може подорожчати до 2,50
Фінансовий план КП "Тернопільелектротранс" на 2016 рік та можливість підняття вартості проїзду у тролейбусах обговорювали у середу, 18 листопада, на засіданні виконавчого комітету міської ради.

- У 2015 році ми розраховували на субвенції (кошти, які повертають за перевезення пільговиків - прим.ред) в межах 20 мільйонів гривень, - повідомляє директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх. - А отримали 16,7 мільйонів. Тобто, у нас вже були втрати. Інша проблема  - заборгованості. Оскільки нам за 2014 рік не доплатили 1,7 мільйона гривень, то відповідно на перевезення пільгового пасажира на цей рік ми мали не 16,7 мільйонів, а 15 мільйонів.

Крім того у цьому році тарифи на електроенергію зросли вдвічі. Якщо на початку року підприємство платило за тарифом 36 копійок за кВт, то зараз - 72 копійки.

Відео дня

- У грудні тариф може зрости до 99 копійок, тобто щомісяця у нас збільшуються витрати на електроенергію, - продовжує директор. -  Якщо на початку року ми платили за використання електроенергії в межах 250-300 тисяч гривень в місяць, то на сьогоднішній день витрати електроенергії складають уже 500-550 тисяч. Попереду зима, у тролейбусах включатимемо обігрівачі і ми матимемо витрати в межах десь до 600 тисяч.

Враховуючи те, що тариф зросте ще в межах 25 копійок, то відповідно в місяць за електроенергію підприємство сплачуватиме до мільйона гривень. Окрім того, ще мораторій на підняття мінімальної заробітної плати потягнув за собою витрати на індексацію зарплати, пояснюють у КП «Тернопільелектротранс».

- Законом цей момент не було врегульовано і по поточному році ми бачимо витрати в межах 1,3 мільйона на індексацію. - пояснює пан Мастюх. -  Тому якщо порахувати усі цифри, враховуючи дану ситуацію, то розрахунковий тариф за проїзд виходить в межах 2, 71 гривень. Фінансовий план ми подавали з розрахунку 2-х гривень, але в нашому плані ми передбачали компенсацію за перевезення пільгового пасажира 28 мільйонів.

Окрім того КП "Тернопільелектротранс" має борг перед податковою в межах 1 млн грн та ще винні 1,2 млн грн пільгової пенсії. Згідно фінансових показників на наступний рік та враховуючи, що вартість самої електроенергії буде одна гривня і розрахунковий тариф на сьогоднішній день - 2,70 грн, то потрібно, щоб вартість проїзду була хоча б 2,50, кажуть представники підприємства.

До слова, тариф за проїзд 1,50 грн залишився лише у Тернополя. Наприклад, у Івано-Франківську від літа пасажири за проїзд платять 2 грн, у Львові уже подані документи на підвищення тарифу від 2 до 2,50 грн, зазначив пан Мастюх.

Оскільки підняття тарифів на проїзд у тролейбусах може “вдарити” по кишенях тернополян, то розгляд даного питання перенесли на грудень з надією, що тарифи електроенергії ростимуть не так стрімко. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Микола Унгурян

    вибори пройшли - тепер пора підвищувати тарифи і бажано чим по-більше.



    Хоча логічно що зі зростанням цін на електроенергію мав би й підвищуватись тариф.
  • David Starr

    А де ж наша міська рада із дотаціями на громадський електротранспорт?
  • Анонім

    Якщо пільговики платили (особливо робочі пенсіонери), то б ціни на проїзд не піднімали.                     І Тернопіль не Львів ні по заробітній платі ні по відстаннях перевезень.
  • Анонім

    У Чернівцях теж проїзд кзоштує 1,50.  Так що не треба ... що лиш у Тернополі

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up