Родину, що втрачає житло, футболять суди та міліція

Родину, що втрачає  житло, футболять суди та міліція
Беніжеї вважають, що правоохоронці зумисне не давали їм постанов, аби вони не могли їх оскаржити
- Фактично, нас обікрали. Причому злодій сів у нас хаті, - каже франківчанка Мирослава Беніжей. – Ми звертаємось у міліцію та до суду і кричимо – ось він злодій, а всім наплювати. У суді не судять злодіїв, а над нами вчиняють судилище.


Так відгукується жінка про суди, міліцію та прокуратуру, зокрема у Козівському районі. За два роки судових засідань жінка, каже вона, втратила не тільки гроші, але й  здоров’я. Отримала два мікроінфаркти. Все це результат боротьби за квартиру, яку, переконана пані Мирослава, видурили шахрайськими методами у її чоловіка. Про це ми писали у статті «Під заставу дав чужу квартиру» . Родина Беніжей звинувачує як Козівський суд, так слідчу та прокурора у роботі на користь іншої і сторони. Оскільки ті не тільки не бачать злочину у ситуації, що склалась, а й допомагають всіма можливими методами  винуватцям проблем Беніжеїв.

-Приватний  нотаріус -  родичка суді, що спершу вів нашу цивільну справу про визнання угоди купівлі-продажу квартири у Володимира Беніжея Лізою З недійсними., - каже Мирослава Беніжей. – Як може вершитись правосуддя, якщо до справи залучений родич? Це невістка суді, як приватний нотаріус, засвідчила договір застави нашої квартири і договір купівлі-продажу квартири. Причому останній навіть не зареєструвала в Єдиному державному реєстрі прав на нерухоме майно.


Лист «заблукав» на пошті
Також родина Беніжей наводить ще ряд причин, через які вважають дії приватного нотаріуса злочинними, а відповідно такими, що допомогли позбавити їхню родину житла. Натомість, правоохоронці, скаржаться Беніжеї, цього не бачать. Приміром, кримінальне провадження, порушене за статтею про перевищення службових повноважень нотаріусом ( ст.365, ч. 1) вони закривають. Тоді родина звертається до суду із вимогою скасувати постанову слідчого про закриття. Але суд відмовляє, мовляв родина пропустила терміни, у які можна було оскаржувати терміни.

- Що цікаво, постанову ми отримали завдяки зверненню на Урядову лінію, - каже син, Ігор Беніжей. -  Нам її не хотіли давати.  Отримали ми  копію постанови про закриття від 30 листопада аж 22 грудня. А печатка на конверті говорить про те, що на поштове відділення лист прийшов 18 грудня. Тобто, згідно із закону, подавати скаргу ми могли до 29 грудня. Це й зробили.


Утім Козівський суд відмовив у розгляді скарги Беніжеїв, мовляв пропущені терміни оскарження. Оскільки  правоохоронці твердять – надіслали ще 1 грудня.
- Тобто, копія постанови ішла з Козови до Івано-Франківська  йшла стільки днів? Вона блудила по поштових відділеннях?, - обурюються  Беніжеї.

Знову суд у Козові
Така ж доля спіткала й іншу скаргу  на постанову слідчої  про відмову визнавати родину потерпілими по цій же статті, відкритій проти приватного нотаріуса. Тобто, отримали вони її 23 грудня, звернулись до суду, а суд сказав – ніц не може зробити, бо запізно звернулись. І ця ж копія постанови гуляла поштовими відділеннями з початку майже до кінця грудня. 

- І це при цьому, що якби ми не звертались на урядову лінію, то невідомо взагалі б, чи ми отримали б ті постанови, - каже пані Мирослава. – Тобто, міліція свідомо не дає нам часу  оскаржувати. 

Шукати підтримки родина подалась до апеляційного суду. Обидві скарги суд розглядав  у п’ятницю, 30 січня. На засіданнях побувала й наш журналіст.  Причому, справи до розгляду поставили, як вважають Беніжеї, у дивному порядку. Спершу зібрались слухати справу про відмову слідчої у визнанні їх потерпілими через дії нотаріуса, а потім вже – про  закриття провадження, порушеного за ознаками ст. 365. 

- Тобто, як можна прийняти рішення про визнання нас потерпілими по статті, закриття якої ми ще не оскаржили, - обурюється Ігор Беніжей. – Так це автоматична відмова. По чому визнавати нас потерпілими?

Люструватимуть область з квітня
Утім, судді дослухались до прохання перенести на дещо інший час. Як результат п’ятничних засідань – суд задовольнив частково скарги.  Тобто, змусив Козівський суд таки розглянути справи по суті, мовляв  скаржники таки не пропустили терміну оскарження.  Але самі постанови про закриття справи та відмову – не скасував. 

Відео дня


- На кожному кроці нам ставлять перепони, - додає пані Мирослава. –  Ми вважаємо дії прокурора та слідчої не відповідними, вони взагалі нічого не розслідують. Написали й скаргу на бездіяльність слідчої групи. І що – сам прокурор, на якого ми скаржились, і розглядав нашу скаргу. Як таке може бути? 


Зверталась родина  за допомогою і до  Люстраційного комітету. Звідти повідомили – люстрацію у правоохоронних органах проводитимуть на Тернопільщині з квітня по червень 2015 року.

Ми стежитимемо за судовими баталіями родини і надалі – про подальший хід справ у наступних публікаціях. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up