Штраф можна отримати як за порно, так і за дуже страшне кіно

Штраф можна отримати як за порно, так  і за дуже страшне кіно
23 факти розповсюдження порнографії та три факти розповсюдження творів, що пропагують культ насильства, зафіксували за п’ять місяців правоохоронці Тернопільщини.

У першому випадку до суду передано 15 кримінальних правопорушень, у другому – усі три.  

- Коли раніше йшлось про  розповсюдження порнографії, то це були  відеокасети, диски з фільмами відповідного змісту, - каже підполковник міліції, начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю  обласної міліції, Георгій Кондратюк. – З появою Інтернету все це відпало: тут дуже багато таких  фільмів, роликів. Але за поширення такої продукції передбачена кримінальна відповідальність. Це передбачає стаття 301 Кримінального кодексу.

Згідно із цієї статтею, людина, яка поширила таку продукцію, може отримати або штраф від 850 грн до 1700 грн, або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. Повторення таких дій звісно тягне ще більше покарання. 
- Зазвичай люди, яких спіймали, обурюються. Мовляв, який злочин, та зайдіть в Інтернет, там такого повно, чому до мене причепились, - продовжує пан Кондратюк. – Але суспільна небезпека поширення такої продукції полягає у тому, що її бачать люди, які не хочуть бачити. Приміром, останні два роки всі справи про розповсюдження стосувались соцмереж. У соцмережах зареєстровані діти уже з п’яти-шести років: вони там спілкуються, переписуються, шукають відео. Відтак наш відділ і зосереджує свою увагу на користувачах, які поширюють на своїх сторінках порнографічну продукцію.

Так, наприклад у березні 2014   у халепу вскочив 22-річний тернополянин Т. Хлопець створив у «Vk.com»  власну сторінку, не закрив доступу, і розмістив відеофайли порнографічного характеру з метою їх розповсюдження серед відвідувачів мережі Інтернет.  Цей факт правоохоронці внесли в Єдиний список досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення за частиною ІІ ст. 301. Кримінальне провадження направлене до  суду.

- Як правило,  суди за таке порушення дають штрафи тисячу-дві гривень, - додає Георгій Кондратюк. – У тюрму у нас за це, як показує практика, не садять.  
Ще більші штрафи можна отримати  за поширення творів, що пропагують насильство. Відповідальність за це передбачена статтею 300 Кримінального кодексу. Ця стаття передбачає або штраф  у сумі 2550 грн, або  арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

- Перелік таких робіт визначає  Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі, - говорить пан Кондратюк. – Як правило, це фільми, що пропагують  насильство, різні форми збочення, відрізання голів і так далі. Тут слід розрізняти, що не йдеться про жахи, а саме про ті роботи, які пропагують культ насильства. Це, наприклад,  фільм «Хостел», «Пила».  

Наприклад, на початку січня 2014 в ході проведення моніторингу Інтернету, правоохоронці  виявили факт розповсюдження такої продукції 35-річним жителем Зборівського району. Він також створив сторінку, не обмежив доступу, і розмістив там відповідні відеофайли. Справа  за цим фактом передана до суду.
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Назар Борисовець

    В мене такаж сама штука треба за 6 днів кинути 300грн на якийсь лівий номер якщо не кину ця інформація що я дивився 18+ розішлеться всім контактам що в мене є на телефоні треба мабуть на шостий день зняти сімкарту ну або взагалі нову купити підскажіть будьласка що з цією ситуацією робити
  • Олексій

    Мені п'ятнадцять років вирішив подивитися тіки зайшов і треба заплатити 1000 грн пише шо я дивився гей порно і насилля

    Олексій reply Олексій

    Кошика 13
  • Олексій

    Мені п'ятнадцять років вирішив подивитися тіки зайшов і треба заплатити 1000 грн пише шо я дивився гей порно і насилля

    Олексій reply Олексій

    Ошибка 13
  • anonim

    Цікаво було б взяти телефон '' поліцейського'' та подивитися де він лазить. А, наші деякі гурмани-депутати теж не святі ,прямо на засіданні верховної ради переглядають зображення та відеофайли порнографічного характеру.Може теж спермотоксикоз? Ніхто не святий.Займіться краще важливими справами, а не ловлею людей які за різними життєвими обставинами чинять це ''жахливе,дуже страшне та аморальне'' правопорушення.

    Може краще нехай виходять на вулиці замість інтернету та показують там свої піпіськи, та гвалтують???

    Я то думаю, чому перестали ходити патрулі як раніше, а вони ж тепер усі в інтернеті!!! Ловлять дуже опасних дрочунів.

    Це лише моя думка і я маю на неї право.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up