Тернополян кинули на 300 тис. гривень

Тернополян кинули на 300 тис. гривень
Дозволяється повідомляти лише номер картки, який складається із шістнадцяти цифр. Інша інформація – конфіденційна. В жодному разі не можна говорити стороннім пін-код картки, термін її дії, який вказаний на основному боці, а також цифри, зазначені на звороті.

Більше двохсот п’ятидесяти повідомлень про шахрайства з банківськими картками надійшло минулого року у департамент безпеки ПАТ КБ “ПриватБанк”.

Сто двадцять з них правоохоронці внесли в єдиний реєстр досудових розслідувань.

Загальна сума, яку втратили мешканці Тернопільської області у 2014 р., перевищує триста тисяч гривень.

Відео дня

У цьому році працівники банку зафіксували уже близько шестидесяти випадків шахрайства з них за 32-ма розпочали кримінальні провадження.

- Ми постійно співпрацюємо з міліцією і проводимо спільні заходи, щоб убезпечити наших клієнтів від шахраїв, – розповідає заступник керівника департаменту безпеки ПАТ КБ “ПриватБанк” Анатолій Сівчук. – Якщо користувач вчасно повідомляє про шахрайство, ми оперативно блокуємо карточку і намагаємося впіймати зловмисника.

Щоб вберегти кошти користувачів карток, кажуть представники банку, основні моменти прописали в договорі, який підписується з клієнтом. Одна з основних умов – нерозголошення особистих даних.

Дозволяється повідомляти лише номер картки, який складається із шістнадцяти цифр. Інша інформація – конфіденційна. В жодному разі не можна говорити стороннім пін-код картки, термін її дії, який вказаний на основному боці, а також цифри, зазначені на звороті.

  • Працівник фінустанови ніколи не буде випитувати особисті дані, - кажуть у банку. - Уся необхідна інформація уже є в банківському реєстрі. Єдине, про що може запитатися консультант, це кодове слово, яке прописується при активації картки. Якщо ж у клієнта банку є кілька карток, то його можуть запитатися ще й чотири останніх цифри шістнадцятизначного рахунку.

Найбільше потерпають неуважні та безпечні власники банківських карток, купуючи та продаючи товари в інтернеті. Шахраї не рідко прикидаються працівниками банку і повідомляють про ті чи інші проблеми з нарахуванням коштів та просять сказати конфіденційну інформацію. Нехтують правилами безпеки люди, повідомляючи коди, які приходять есемесками. Ще один вид шахрайства – це за допомогою послуги “Екстренні гроші”.

Якщо Ви отримали SMS про витрати, які не здійснювали, терміново повідомте про це в ПриватБанк, зателефонувавши на номер 3700. Клієнти можуть вільно телефонувати в банк як на короткий мобільний номер, так і на вже звичний «довгий» номер 0 800 500 003. Усі дзвінки з мобільних телефонів на номер клієнтської підтримки ПриватБанку безкоштовні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Людмила Лукіян

    OLX більш відомий як Slando став дуже небезпечним місцем для здійснення продаж - покупок. дуже багато випадків, коли нечесні люди намагаються кинути як продавців, так і покупців.

    дані про шахрайства насправді мають більшу кількість випадків. просто не всі звертаються в міліцію.

    додам, що окрім даних на картці бажано не використовувати в оголошеннях  той телефон, що прив"язаний до неї.

    обирайте правильні і безпечні ресурси, щоби без ризику продавати-купувати в інтернеті. є такі, які мають власну службу безпеки і реагують на підозри клієнтів або діяльність певних осіб. сама не раз переконувалась у їх роботі. так що будьте обережні.

    Анонім reply Людмила Лукіян

    антиреклама OLX?))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled 12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка 22:00 У Тернополі відкрили меморіальну таблицю захиснику Андрію Мозілю 21:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника, який вчиться ходити після поранення 20:00 У Тернополі на мосту зіткнулися двоє велосипедистів 19:02 ТЦК працюватимуть, а ЦНАПи ще не готові: де тернополянам оновити дані з 18 травня 18:02 Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up