Тернополянка віддала телефонним шахраям 50000 гривень

Тернополянка віддала телефонним шахраям 50000 гривень
Мешканці Тернопільської області продовжують потерпати від телефонних шахраїв. Схема незмінна: «Ваш син в міліції…готуйте гроші».

Жертвою телефонних аферистів стала 58-річна тернополянка. Повіривши інформації про те, що її син скоїв ДТП і його забрала міліція, жінка віддала пройдисвітам 50 тисяч гривень.

Потерпіла зателефонувала родичеві та з’ясувала чи з ним усе гаразд лише після того, як передала гроші шахраям. Чому раніше не зв’язалася з сином і не перевірила інформації, яку їй повідомили незнайомці телефоном, пояснити не може. Каже, що була у шоковому стані.

Телефонні шахраї – добрі психологи, вони не дають можливості людині оговтатись від стресової ситуації, ведуть діалог так, що потерпілі погоджуються допомогти родичам і слухняно виконують усі умови пройдисвітів та збагачують їхні кишені.

Відео дня

Розкрити злочини, пов’язанні з телефонними шахрайствами, доволі важко. Правоохоронці розробили пам’ятку-застреження. Практичні поради розмістили на листівці формату А-4. Тут зібрано основні рекомендації, як протидіяти телефонним шахраям. Листівку із застереженнями міліціонери будуть поширювати серед жителів міста та області. Така профілактична робота, сподіваються правоохоронці, принесе результат.

Основні правила безпеки, які допоможуть не потрапити в тенета пройдисвітів:

1. Обов`язково розкажіть своїм близьким родичам, особливо старшому поколінню, про існування такого роду шахрайств.

2. Не піддавайтесь емоціям. У жодному разі, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.

3. Спробуйте якнайскоріше зателефонувати тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

4. Попросіть людину, яка вам зателефонувала назвати ім’я вашого рідного, місто в якому він живе, описати його зовнішність і відповісти на запитання особистого характеру.

5. Уточніть в якому саме відділі міліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть до чергової частини і перевірте інформацію.

Якщо ви опинились в подібній ситуації – одразу телефонуйте «102». Ваше оперативне повідомлення дозволить правоохоронцям швидко відреагувати та затримати шахраїв.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    А міліція якого хрена не працює?  цій жінці дали рахунок банку на який вона повинна перевести гроші ,а рахунок не можливо відкрити  Без фамілії ., в центрі є особливий відділ в мусарні, який займається справами шахрайства , але вони там штани протирають,замість того щоб пробити рахунок на яке ім'я приходять гроші, або самі і звонять...Як можна обяснити той факт що дзвонять до переважно людей похилого віку ,в кого син чи дочка на заробітках, хто зливає інформацію.  думайте самі

    Анонім reply Анонім

    Дай свiй номер зробим колл центр по цих питаннях будеш рiшати
  • Анонім

    Якщо цьотка, у якої є 50 тис. гриваків, не знає, як розрулити таку ситуацію, то гроші вона не заробила )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up