За розбещення 8-річної дівчинки – 3 роки тюрми

За розбещення 8-річної дівчинки – 3 роки тюрми
Кременчани влаштували пікет під райсудом, де зачитували вирок ветеринару, який розбещував 8-річну дівчинку. Як чоловік виходив з суду, натоп скандував: «Збоченець». І мати дівчинки, і прокуратура подаватимуть апеляцію

До трьох років позбавлення волі засудив Кременецький райсуд чоловіка, який розбещував 8-річну мешканку с. Бонівка, що на Кременеччині.

Засідання було закритим, тому людей, які зібрались, аби підтримати скривджену родину, до приміщення суду не пустили. Під стінами стояли місцеві активісти та мешканці села, де проживає і дівчинка, і її кривдник.

Пікетували суд, аби не зам’яли справу

Відео дня
  • У вівторок (9 вересня – прим. авт.) був суд, нині зачитували вирок, - каже голова Кременецького осередку ВО «Автомайдан» Іван Селедець. – Мати дівчинки подавала клопотання, аби засідання було відкритим, суд відмовив. Аби не зам’яли справу, нині зібралось близько пів сотні небайдужих. І хто на це зважає? Йому дали три роки тюрми.

Мати постраждалої дитини Марія Іващук шокована лояльністю вироку. Каже, чоловік зіпсував життя не лише її дитині. У селі Бонівка є ще чимало постраждалих. Троє з них ніби написали заяву до міліції. Як рухатиметься справа – не знає, бо чимало людей, в яких діти теж постраждали від дій збоченця – мовчать.

  • Моя дитина (ім’я дівчинки не називаємо з етичних міркувань – прим. авт.) місяць не спала, а як задрімає, прокидалась у сльозах і розказувала мені, що їй снилось, як з нею це робили знову і знову, - розповіла пані Марія. – Сьогодні цей нелюд казав у суді, що такого не було і більше не повториться. Ніби він розкаявся. Але це все була гра на публіку, для галочки.     

Люди б не боялись – жертв було б менше

Згадала пані Марія і ще про одну постраждалу від дій колишнього ветеринара дитину. Коли над нею глумились, дитині було 6 рочків. І зараз вона неповноцінна, каже пані Марія. У списку жертв місцевого чолов’яги ще чимало сільських діток. Якби їхні батьки раніше не побоялись звертатись до правоохоронців, донька, нарікає пані Марія, не постраждала б.

  • Емоції людей під приміщенням суду зашкалювали через несправедливість, -  говорить Іван Селедець. – Три роки за покалічене дитяче життя – ви вважаєте це нормою? Не знаю, чим керуються у таких випадках судді, у яких також є діти.

Коли підсудній заходив до приміщення та виходив із зали суду, люди скандували: «Збоченець».

  • Я сподіваюсь, що наш приклад покаже й іншим батькам, що боятись нічого, бо наші діти не винні, - каже Марія Іващук. – Моя дитина зараз дуже переживає, щоб його не виправдали і не випустили на волю. Бо з жахом думає, як з ним зустрінеться на вулиці рідного села.

Санкція – 5-8 років тюрми. Дали 3

Від настільки лояльного вироку мати дівчинки в шоці. Каже, однозначно подаватиме апеляційну скаргу. Санкція статті передбачає 5-8 років позбавлення волі. Кривднику її дитини дали 3. Прокурор Кременецького району Микола Гібський просив покарання у вигляді 5,5 років позбавлення волі. Винесений 12 вересня вирок теж оскаржуватиме.

  • Як мама скривдженої дитини, я б вимагала довічного ув’язнення за те, що поламав їй життя, - каже пані Марія. - Але щоб сидів не в одиночній камері, а в загальній. І щоб на собі відчув все, що він робив з дитиною.

Є сім’я, двоє доньок та внуки

Як вдалось нам з’ясувати, підсудному 48 років. Колись працював сільським ветеринарним фельдшером, але після скорочення залишився без офіційної роботи. Проте селяни часто кликали його до худоби. У нього є сім’я, двоє дорослих заміжніх доньок та двоє онуків.

Нагадаємо, підозрюваного у розбещенні неповнолітніх затримали правоохоронці ще у червні 2014 р. - одразу після того, як мама дівчинки написала заяву. Суд виніс рішення щодо його арешту. Але за нього внесли грошову заставу, тому звільнили з-під варти. Як тільки той опинився на волі, одразу «зник» в невідомому напрямку. Його невдовзі впіймали.

Правоохоронці мали чотири заяви від батьків про розбещення їхніх діток.

Марія Іващук розповіла у міліції, що коли її не було дома, 49-річний чоловік чіплявся до її 8-річної доньки та розбещував. Дівчинку направили на медичний огляд. На щастя, лікар запевнив, що звалтування не було.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:10 У Кутківецький ліс викликали дві «швидких» , там знайшли непритомних підлітків (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 18:01 На Тернопільщині в останню путь провели 50-річного священника 17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up