Партнер рубрики Події

Активісти перевірятимуть систему Smarsy, бо бояться за безпеку дітей

Активісти перевірятимуть систему Smarsy, бо бояться за безпеку дітей
Систему безпеки Smarsy, яку вже встановили у 10 тернопільських школах, та доцільність виділення на неї кошти з міського бюджету ще потрібно перевірити, вважають тернопільські активісти.

- Декілька років тому ця ж фірма була в Одесі, але під іншою назвою, - каже голова ТМО "Нівроку" Олександр Домбровський. - Тоді цим питанням займались одеські депутати і вони з'ясували, що сервери даної програми знаходяться у Америці. І на тих же самих серверах розміщені порносайти. Ця фірма тоді дуже швидко зникла з Одеси і тепер у нас, в Тернополі, є ця ж програма. 

Активісти вважають, що система безпеки Smarsу може бути небезпечною для дітей, які навчаються у тернопільських школах. 

Відео дня

- Де є гарантія, що фото ваших дітей не з'являться на порталах педофілів? - каже активіст Володимир Ханас. - Більше того, камери відстежують переміщення дітей. 

Тому активісти хочуть перевірити, куди передається інформація з серверів, де зберігається і хто її може використовувати. 

- Крім цього, є питання доцільності виділення коштів на таку систему, - каже Олександр Домбровський. - Ми всі знаємо, які є прогалини у школах, коштів недостатньо. Тому цікаво, чи настільки ця програма є нагальною, щоб витрачати на неї 400 тисяч гривень. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    влада з фірмою відмили бюджетні гроші і обдирають дальше, тепер вже за карточку 45 грн. і так буде дальше ,якщо ми батьки будемо мовчати значить потураємо ,щоб нас обкрадали. І ніяка це безпека для дітей. скоріше все це велика НЕБЕЗПЕКА. Повністью згідний з активістами і ще багато питань є до цієї безпеки, відповідь на які повинні дати правоохоронні органи ???
  • Анонім

    То хто в нашому місті сприяє розповсюдженню дитячого порно? Га? Чия ідея була відмити бабло за встановлення цих підглядачок?
  • Анонім

    Стільки помилок, стільки помилок, а це ж не якийсь там блог, а серйозний сайт. Мар'яна ДОХВАТ, перевіряй текст перед тим, як копіюєш його.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up