Партнер рубрики Події

Боєць батальйону "Січ" Володимир Стаюра - живий і здоровий

Боєць батальйону "Січ" Володимир Стаюра - живий і здоровий
Поранення на розтяжці тернопільського свободівця Володимира Стаюри – вигадка. Про це на офіційних сторінках в ФБ та ВК повідомила прес-служба батальйону особливого призначення "Січ", в якому чоловік перебуває. Хвилюватися за батальйон не варто, кажуть вояки з АТО – в бойових діях "січовики" не помічені.

"Інформація про поранення, а точніше підрив на розтяжці, Володимира Стаюри є вигаданою. Наразі речник батальйону знаходиться у доброму здоров’ї та при виконанні своїх обов’язків" – пише прес-служба батальйону. Також просять журналістів, побратимів, рідних передчасно не панікувати та користуватися інформацією із надійних, перевірених джерел.

Не панікувати закликаємо і ми, адже батальйон особливого призначення "Січ", який сформований в основному з добровольців ВО "Свобода", що, до речі, простежується з численних фотографій політиків в повній екіпіровці, не виконує бойових завдань. Це батальйон патрульної служби міліції. Тобто їхня функція – не воювати, а охороняти і патрулювати. Свою місію вони, з повідомлень на офіційних сторінках, а також за інформацією з власних джерел, виконують уже на звільнених територіях. Приміром, присутня "Січ" в Слов'янську, де вже давно спокійно. Хоча самі свободівці-добровольці часто, анонсуючи свою поїздку на Схід, або описуючи перебування там, зазначають, що "воюють", хоча повторимось: хвилюватись за хлопців не варто, адже поки боїв не ведуть.

Тож хлопці-свободівці живі-здорові, як, до речі, і Олексій Кайда, який нещодавно також виконував патрульно-охоронну місію в АТО. Щоправда нардеп змушений відволікатися на депутатську та партійну діяльність, зокрема готується й до виборів, тож в зоні АТО присутній з перервами.

Відео дня

До речі, озброєння в "Січі", як зауважили тернополяни, які воюють на передовій, краще, аніж у них.

- Ми їздили по провізію в Харків, - каже Сергій з батальйону "Айдар". - На Харківщинні й побачив "січовиків": чисті, нові форми, якісні бронежилети, хороші автомати. Машини їх теж би знадобилися власне в АТО: джипи з кулеметами. Спілкувались з ними, питали, чи якісь бої були. Поки не було. Та й які бої, якщо вони в тилу. Взагалі, треба сказати, міліцейські батальйони охороняють пости, патрулюють міста, зачищають території. Втрат в них майже нема, тому рідні можуть не хвилюватися. А от військові батальйони пошарпали добряче....

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Судзу

    Вони в Дніпропетровську на блок постах.
  • Костюк Ігор

    Наскільки потрібно бути тупорилим заздрісником, щоб писати, "а чому у вас без втрат"...
  • громада

    Чисто за Станіславським: НЕ ВЕРЮ - в те, що такі свободівці, як Стаюра воюють. НЕ ВЕРЮ.
  • Opect

    Багато Свободівців воюють по різних батальйонах є багато вбитих, Стаюра Речник батальйону і виїжджає також в зони ато .

    а ти Савка сам би поїхав туда і попробував

    Вадим Савка reply Opect

    Зона АТО велика. Я не відкидаю того факту, що Стаюра і компанія там. Але не на передовій і не воюють.

    Дашкевич Сергій reply Вадим Савка

    Вони ведуть активні бойові дії, а ти якщо такий мудрий візьми автомата і їдь в АТО
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up