Через спеку на перший дзвоник до школярів викликали швидкі

Через спеку на перший дзвоник до школярів викликали швидкі
Викликати швидкі довелося до тернопільських школярів, а також їхніх родичів, які прийшли на свято першого дзвоника 1 вересня.

Так, у ранкові години, коли у місті тривали святкові лінійки, на швидку надійшло вісім викликів, повідомила старший лікар з експертиз якості надання медичної допомоги Тернопільського Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Людмила Смоляк. 

-  Це багато викликів, як на такий невеликий проміжок часу, - каже вона. - Від сильної спеки діти непритомніли. Погано ставало і їхнім бабусям, які прийшли на свято. Загалом з цими людьми не сталося нічого критичного, після надання меддопомоги їхнє самопочуття покращилося. 

Про те, що 1 вересня у школи викликали швидку, 20minut.ua також розповіла читачка Світлана Малярська. У школі № 14, де навчається її донька, вона бачила як приїжджала швидка до когось з учнів. Загалом жінка чула, що швидку до школи викликали тричі. 

На думку пані Світлани, однією з причин того, що учням ставало погано, було те, що багато з них були вбрані не по погоді. 

- Багато дівчат  були у шкільних формах, піджаках, вишитих сорочках з довгими рукавами, а це речі аж ніяк не для такої спеки, - каже пані Світлана.   
Загалом кількість викликів по місту 1 вересня була приблизно такою ж, що і в попередні спекотні дні, зауважує лікар Людмила Смоляк.
 
- Так, 1 вересня до нас надійшло 180 викликів, - каже вона. - Тоді як приміром, 31 серпня - 209, 29 серпня  -186, 28 серпня - 198. Люди непритомніли, скаржились на підвищений тиск.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Galina Luchko

    Лінійку робити просто як привітання, а не розтягувати на 1-1,5 год.
  • Шалковська Любов

    а у шостій школі було саме краще і я дуже задоволена рішенням нашого директора, зранку урочисто зустріли першокласників і одинацятикласники завели їх покласах, а після обіду зібралися усі на природі і прекрасно провели час і запалювали ронинне вогнище. Це набагато краще ніж стояти під сонцем діти і батьки дуже задоволені.
  • Анонім

    Моїй дитині також стало погано на першому дзвонику.І не тільки їй. І одіта вона була по погоді. Але дирекція школи зробила це свято на стадіоні, востроїла молодших школярів на прямому сонці, хоча самі стояли в тіньочку. Я вважаю, що можна таке свято робити , але не для всієї школи, а для 1-их, 5-их, 9-их і 11-их класів, або спланувати дирекції так, щоб молодші діти могли нормально себе почувати.
  • Анонім

    Бо треба було організовувати це свято на 8 годину ранку ,а не на 10 . А взагалі я рахую ,що при такій спеці взагалі ні...я не робити ,просто 1 зробити віхідним ,а на наступний день навчання розпочати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up