Партнер рубрики Події

Через “гармошки” з рейсів знімуть 25 маршруток

Через “гармошки” з рейсів знімуть 25 маршруток
Найближчим часом по Тернополю їздитиме на 25 маршруток менше. Таке скорочення роблять, щоб дати пасажиропотік для восьми чеських тролейбусів, які виїдуть на маршрути вже до кінця року.

- Міська влада закупила вісім тролейбусів, кожен з яких може перевозити до 160 чоловік водночас, - розповідає начальник міського управління транспорту і зв’язку Ігор Мединський. - Тобто це більше 1000 пасажирів! Відповідно, ми повинні зменшити кількість маршруток, щоб дати пасажиропотік для тролейбусів.
Адже якщо їздитиме та ж сама кількість маршруток, що зараз, то пасажирів не буде ані на маршрутках, ні на тролейбусах, пояснює співрозмовник. 
- Перевізники захочуть підняти тарифи на проїзд, якщо не буде достатньої кількості пасажирів і вони будуть у "мінусах", - каже пан Мединський. - Тому ми скорочуємо автопарк.
А пасажирам, мовляв, дають можливість обирати дешевший транспорт.
До речі, проблему пасажиромісткості маршруток кілька років тому намагались вирішити завдяки більшим маршруткам. Тоді на кількох маршрутах запустили по одному новому великому автобусу. Він вміщав більше пасажирів, аніж стандартна маршрутка. Проте через зростання цін на паливо їх із маршрутів зняли.
- Я першим купив таку велику маршрутку і вона була досить таки комфортабельною для пасажирів, - говорить перевізник Мирослав Бабчук. - Проте я її продав тому, що вона була дорогою в техобслуговуванні. І замінив її на звичайний “Богдан”. Наскільки знаю, було ще кілька таких великих автобусів. Але їх також зняли з маршрутів.
За словами Мирослава Бабчука, такий великий автобус на 100 км брав 40 л дизпального, що було надто дорого. 
До прикладу, звичайний "Богдан" на таку ж відстань споживає в середньому 25 літрів пального.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Анонім

    А ще в маршрутках касовий апарат заставте поставити - то вони всі решта познімають.
  • Анонім

    рішення гарне, правильне і своєчасне.
  • Анонім

    Супер! дякуємо!
  • Anonymous

    Тролейбуси - це добре. Але пропорція якась недолуга виходить - 8 замість 25. Це ж який інтервал руху тепер буде? От весело буде взимку по півгодини чекати на тролейбус....

    Анонім reply Anonymous

    Надал постійно говорив про те, що треба розвивати тролейбусний парк. це і дешевше і екологічніше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up