Партнер рубрики Події

Даішників, яких активісти звинуватили у вимаганні хабаря, поки не звільняють

Даішників, яких активісти звинуватили у вимаганні хабаря, поки не звільняють
Інспектори категорично заперечують, що навіть натякали про дачу «винагороди». Їхню долю вирішуватимуть за результатами розслідування, яку проводять в обласній міліції. Однак начальник обласної ДАІ Андрій Матрифайло категоричний: звільнить підлеглих негайно, лише як будуть підстави і докази їхньої провини. А таких наразі немає

Службове розслідування стосовно двох інспекторів ДПС, які ніби вимагали винагороду у водія на трасі Тернопіль-Підволочиськ, розпочали 26 листопада працівники Інспекції з особового складу обласної міліції.

Такою була вказівка т. в. о. начальника управління МВС в області Олександра Богомола.

Нагадаємо, активісти тернопільського осередку ВО «Автомайдан» вимагали звільнити двох інспекторів, яких звинуватили у вимаганні хабаря у водія. Про це читайте тут  Ультиматум керівництву ДАІ від активістів через інспекторів-хабарників

Відео дня

Начальник обласної ДАІ Андрій Матрифайло наразі перебуває на лікарняному, однак запевнив журналістів: буде підстава і докази провини – підлеглих звільнить.  

  • Підстава для звільнення мусить бути, - каже Андрій Матрифайло. – Я спілкувався з активістами і цікавився, чи мають вони бодай якісь докази – свідків, аудіо-, відеозаписи, фото. Ні, не мають. Я тільки «за» те, щоб звільнити людей, якщо справді винні. Це й іншим наука буде.  

Доки перевірка не завершиться, інспектори будуть на роботі. Головний «даішник» краю каже, що навіть прізвищами інспекторів, яких звинувачують, особливо не цікавився. Заслужили – будуть відповідати. Незважаючи на прізвища, звання чи регалії.

Такої ж думки безпосередній керівник інспекторів, яких обвинувачують, заступник начальника управління – начальник відділу організації роботи ДПС УДАІ в області Олег Турлай.

  • Це працівники ДПС, я спілкувався з ними вчора одразу після повідомлення в ЗМІ, - розповів Олег Турлай. - Вони категорично заперечують, що вимагали гроші. Розповіли, що зупинили авто за порушення - обгін фури. Однак, водія лише попередили і відпустили.

Водій вантажівки, каже пан Турлай, готовий засвідчити, що їхав близько 30 км на год. А це швидкість, під час якої дозволено здійснювати обгін.

Щодо звільнення інспекторів – наразі немає законних підстав. Змусити звільнитись «за власним бажанням» їх теж не можуть. Буде завершене розслідування, яке проводить управління МВС, буде з’ясовано – винні інспектори, чи ні. Тоді й вирішуватимуть їхню подальшу долю, пояснив Олег Турлай. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up