Партнер рубрики Події

Доки судились, щоб забрали один кіоск, втулили другий

Доки судились, щоб забрали один кіоск, втулили другий
Підприємець-депутат воює проти незаконно встановлених кіосків, бо це і заїзду транспорту шкодить, і загрожує життю покупців. У ДАІ визнали – розміщення незаконне і склали протокол. У міськраді обіцяють демонтувати кіоск, як виявлять порушення

Кіоск з продажу овочів і фруктів розмістили на місці… заїзду транспорту. Доки справу про демонтаж та скасування дозвільних документів розглядають у суді, 5 листопада поруч з діючим, і, як підтвердили у ДАІ, встановленим з порушеннями кіоском, з’явився ще один. У міськраді обіцяють розібратись із законністю встановлення. Для цього створять робочу групу, до якої увійдуть представники всіх дотичних до проблеми структур міськради. Як група виявить порушення – кіоск демонтують. Це стоється як ятки, яку встановили рік тому, так і нової.

  • Минулого року міська рада дала дозвіл на розміщення на зупинці громадського транспорту " Універсам" двох кіосків з продажу овочів і фруктів, - розповів директор ТОВ «Універсам Текстерно», депутат міськради Петро Ландяк. – Підкреслюю - на зупинці. Натомість рік тому кіоск з’явився чомусь майже за 100 м від дозволеного документами місці.

Торгують на проїжджій частині

Кіоск з продажу овочів і фруктів розмістили на місці заїзду транспорту до магазину «Універсам». Покупці прицінюються і вибирають – на проїжджій частині.  

Відео дня

Для того, щоб встановити торгову ятку, архітектура міста розробляє та погоджує паспорт прив'язки торгового об'єкта, пояснив депутат.

  • Не зрозуміло, на якій підставі, згідно з паспортом прив'язки, такі кіоски можна було розмістити біля підпірної стіни поруч з магазином «Універсам»? – обурюється пан Ландяк. - І що найголовніше - в місці проїзду транспорту.

Директор ТОВ "Універсам Текстерно" направив листа до обласноі ДАІ, адже саме ця структура минулого року погоджувала схему організаціі дорожнього руху в тому місці. Інспектори перевірили, виявили порушення, про що склали адмінпротокол на власника торгового кіоску.

  • О 8.30 5 листопада поруч із одним нелегальним кіоском з фруктами невідомі особи виставили ще одну ятку з назвою «Фруктовий рай» - на проїжджій частині, - розповів Петро Ландяк. - Згідно зі схемою організації дорожнього руху, в тому місці є проїзд для автомобілів до житлового будинку, що на просп. Злуки, 25. І для доставки товарів до «Універсаму». Тому там не може бути жодного торгового об'єкту.

Торгівля на проїжджій частині наражає на небезпеку і покупців. У цьому переконались журналісти «RIA плюс», які 6 листопада приїхали на місце. Вантажне авто саме заїжджало до «Універсаму», ледь не зачепивши маму з візочком, яка купувала якісь овочі. Жінка останньої миті відскочила убік.

  • Бачите, саме через покупців вантажні автомобілі часто не можуть без порушень правил вуличного руху здійснити доставку товарів до «Універсаму», - показав Петро Ландяк. – Бо мусять об’їждати покупців, тому їдуть під знак "Рух заборонено".

Через суд вимагає демонтувати

Директор ТОВ "Універсам Текстерно" нарікає на бездіяльність працівників ДАІ, які лише оштрафували за порушення власника кіоску. Натомість мали вимагати демонтувати кіоск, розміщений на проїжджій частині.

Пан Ландяк шукає правди у суді, куди звернувся з позовною заявою щодо скасування Паспорта прив’язки тимчасової споруди, виданого управлінням містобудування, архітектури та кадастру міськради. І, відповідно, демонтажу неправомірно встановленого кіоску. Судове засідання призначено на 27 листопада.

- Я також надіслав запит міському голові Сергію Надалу, аби з’ясувати, як таке порушення закону, яке щохвилини загрожує життю і здоров'ю тернополян, могло трапитись у нашому місті, - пояснив Петро Ландяк.

Якщо міський голова, виконком чи сесія міської ради не давали дозволу на розміщення нової ятки, тернополянин звертатиметься до правоохоронців.

  • Хто буде нести відповідальність, якщо там зіб’ють покупця?  - обурюється пан Ландяк. - Нелегальний власник кіоску? Продавець? Мер? Начальник міліції? Чому блокується робота магазину «Універсам»?

В обласній ДАІ підтвердили – торгові кіоски встановлені з порушеннями.

  • Працівники сектору організації дорожнього руху обласної державтоінспекції можуть лише дати припис на усунення недоліків, - пояснив інспектор сектору профілактичної роботи обласної ДАІ Микола Ігнатченко. – Самим демонтажем має займатись міськрада, адже це комунальна земля.

Є всі документи

Приватний підприємець Віктор Медзин, кіоск з продажу овочів та фруктів якого встановили минулоріч, запевняє – має всі дозвільні документи.

  • На мене працівники ДАІ склали адмінпротокол і я заплатив штраф 510 грн, - пояснив Віктор Медзин. – Наступного дня я подав документи до цієї структури на узгодження. Мені видали документи, де зазначено, що зі мною погоджено правила організації дорожнього руху. І зобов’язали встановити певні дорожні знаки.

Знаки підприємець замовив, довго чекав, аби виготовили і днями вже отримає на руки. Після чого – не пізніше наступного тижня – обіцяє їх встановити поблизу кіоску.

  • Хто і на якій підставі встановив там другий кіоск – не знаю, я до цього не маю жодного стосунку, - запевнив Віктор Медзин.   

У міськраді обіцяють демонтувати кіоск, як знайдуть порушення

Автопричіп, з якого продають овочі і фрукти біля «Універсаму» понад рік, має дозвільні документи, запевнив начальник управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів міськради Богдан Ясеновський.

  • Він стоїть під опорною стінкою на комунальних землях, - запевнив пан Ясеновський. – Аби отримати погодження для встановлення, потрібне рішення сесії. У даному випадку воно є. Згідно з рішенням сесії, підприємцеві надано дозвіл   до 26 квітня 2015 р. Щодо решти яток – у мене будь-яка інформація відсутня.

Аби вивчити питання законності розміщення торгових причепів, у міськраді обіцяють створити робочу групу. Висновки щодо законності готові повідомити вже наступного тижня.

До робочої групи увійдуть представники управлінь торгівлі, архітектури та кадастру, земельних ресурсів та муніципальної міліції. Тобто всі причетні до даного питання.

  • Я думаю, у випадку виявлення порушення законодавства, дані об’єкти будуть піддані демонтажу, - запевнив Богдан Ясеновський.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    і ще одне - Ірина Белякова, як ви думаєте, хто вона???? Правильно!!!! Ірина Белякова - прес-секретар  пана Ландяка!!!!! Відповідно, стаття, в першу чергу, однобока і висвітлює лише одну сторону
  • Анонім

    Ірина, в першу чергу, Вам повинно бути хоча б трішки стидно. Петро Ландяк перший брехун Тернополя, а Ви його цитати використовуєте для Своєї статті.
  • Галушкина Галина

    ...)))))))))))))пидприемець--депутат.........ну и назвали)))
  • Анонім

    Я вважаю, що місто повинно розвиватися. Підприємець, маючи всі документи, створює робочі місця, платить податки і не просить ні від держави,Ю ні від міської ради нічого

    Маховик правди reply Анонім

    Місто почне розвиватися лише тоді коли будуть працювати заводи ,а не кіоски котрі для економіки країни нічого не приносять це лише сфера послуг.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків Від читача 15:12 На Тернопільщині є робота для більш як півтори сотні працівників медичного напрямку 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up