Партнер рубрики Події

"Домобудівник" захопили "тітушки" на чолі з екс-директором, кажуть робітники

"Домобудівник" захопили "тітушки" на чолі з екс-директором, кажуть робітники
Бійкою, штовханиною, застосуванням газових балончиків, зламом замків розпочався сьогодні робочий день на території «Домобудівника». Працівники, які не змогли потрапити на робочі місця, скаржаться, що підприємство у такий спосіб намагається «віджати» колишній директор.

Причому, додають люди, колишньому керівнику допомагали працівники ДСО.  
- О 5.30 ми стояли тут, чергували, бо не знали чого чекати, - розповідає електрозварювальник підприємства Микола Трачук. – Нас було шестеро.  Приїхав Євген Омелянович (екс-директор), два юристи.  Ми  сказали – приїде наш директор, підходьте о 8.00. Один із них відійшов, передзвонив, і тут з’явилось, напевне, чоловік 30 – «тітушок». Підбігли до нас, пшикнули газовим балончиком, нам погано стало. І тоді тітушкам дали вказівку, щоби розкидали нас і ламали двері. 

Previous Next

Далі, як розповіли  робітники, екс-директор із тітушками та працівниками ДСО зайшли в адмінприміщення та зачинили двері із середини.  

- Це рейдерське захоплення діється ще від четверга, - розповідає працівник Надія Баран. - О cьогодні, о п’ятій ранку, старий директор прийшов подивився, що тут ще людей мало, та й виламали двері. Наших же - повалили на землю.  Наших людей не впускали, хоча ми офіційно працюємо, ми є власниками. 

 Загалом же конфліктна ситуація на підприємстві, як розповіли працівники, виникла через  бажання екс-директора повернути собі підприємство. Колектив же його не хоче бачити на цій посаді, оскільки за його керівництва підприємство просто знищувалось.

- За звільнення Рожука проголосували єдиноголосно на загальних зборах у листопаді 2012 року, - розповідає директор Василь Чупровський. – Йому висловили недовіру! Тепер же Рожук сам собі зробив незаконні збори, не дає реєстру учасників зборів, йдуть судові процеси.

За словами пана Чупровського, підприємство було доведено екс-директором до банкрутства. Людям не платили зарплати, мали борг перед пенсійним фондом, тощо. Після зміни керівництва,  робота на підприємства налагодилась, зробили дві зміни, почали виплачувати зарплатню.

- А тепер ось – проявився апетит, - додає пан Чупровський. - Рейдерські  атаки, такими незаконними методами, бандитськими, намагається відібрати.


Обурювали працівників й те, що невдовзі після приїзду «гостей», прибула й міліція. Одначе у ситуацію вона не втручалась. Деякі роз’яснення людям дав очільник управління МВС в Тернопільській області Олександр Богомол.  Той пояснив, що наразі завдання міліції –  не допустити бійок. А щодо корпоративного спору – рішення має винести суд. Також, після перемовин із «гостями», запросив працівників потрапити на свої робочі місця. Працювати ж за таких умов люди відмовились,  одначе усередину таки зайшли.  Найбільший інтерес викликала бухгалтерія: там уже з документами підприємства працювали нові бухгалтера.   

Відео дня

 

В Тернополі на диво не все поділили. На протязі тижня гаряче навколо ТОВ "Домобудівник", що знаходиться по вул. Лозовець...

Posted by Олександр Богомол on 17 червня 2015 р.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    А тепер уявіть собі. Є співвласник підприємства. Директор не виконує вимоги законодавства і не вживає заходів для перетворення тов (бо більше 100 учасників) в пат. Є ще декілька співвласників, які підтримують його позицію щодо дотримання законодавства. В сукупності співвласники-однодумці мають контрольний пакет голосів. Вони збирають збори і вирішують перетворити тов в пат. Вибирають ліквідаційну комісію у складі трьох співвласників, вибирають голову ліквідаційної комісії і вносять зміни до реєстру. Наступний крок. Потрібно зробити інвентаризацію, провести аудит і скласти передавальний баланс. І тут директор каже  та пішли ви на х***, я вам документів не дам і печатки не дам. Зрозуміло чому, бо після аудиту і інвентаризації буде видно що робиться з майном підприємства. Ну і зрештою як на мою думку не просто так Чупровський знаючи наперед що він не є уповноваженою особою підписує договір на охорону не з ким небудь а з славнозвісною фірмою "МАКСИМА" (тітушки Надала). Ось тепер  робіть висновки.

    Анонім reply Anonymous

    Анонумоис з твоїх з твоїх слів зрозуміло що ти - "Троль" і заплутуєш читачів перекручуючи факти. Вимога стосується новостворених товариств а не давно діючих. Є декілька людей які продали голоси злодієві за великі гроші, але це не весь колектив і не його абсолютна більшість.

    Якщо все законно то вирішують все судовиконавці за судовим рішенням а не тітушки..

    І не пиши дурниць, не баламуть народ

    Ще й Надала чогось сюди приплів)))

    Anonymous reply Анонім

    Стаття 50 ЗУ "Про господарські товариства" . "Максимальна   кількість   учасників  товариства  з  обмеженою відповідальністю може досягати 100 осіб."

    Прикінцеві положення ЗУ " Про внесення змін до деяких законів України  щодо кількості учасників товариства з обмеженою відповідальністю"  - "Товариства   з  обмеженою  відповідальністю,  створені  до набрання чинності цим Законом, зобов'язані привести свої статути в частині  максимальної  кількості  учасників товариства з обмеженою

    відповідальністю у  відповідність  із  цим  Законом  до  1   січня

    2012 року".



    Ну і хто кого плуиає і перекручує факти?

    Вчи законодавство і буде тобі щястя. Якщо тоюбі Чупровський навішав лапші на вуха, то візьми виделку і зніми.



    По судовиконавцям. У Чупровського є рішення суду про визнання рішення зборів недійсним щодо перетворення ТОВ в ПрАТ? - нема. То чому Чупровський не допускав ліквідаційну комісію до документів?



    А Надала я не приплів.  Просто вмію робити висновки із певних подій. 1 . Чупровський завів на підприємство фірму "МАКСИМА", погугли і будеш знати кому вона підконтрольна.

    2. Чупровський побіг до Надала. З якого дива?

    Анонім reply Anonymous

    То чого ж твій Рожук за 2 роки поки він ще був директором до 2013 не привів у відповідність статут? Аж тут раптом після того як розікрав, довів до банкрутства, втік і подивився що завод вижив та піднявся без нього вирішив повернутися у якості головного ліквідатора своїх же гріхів. Це лише рейдерський прийом  знайти будь яку підставу, а там допоки розберуться в судах - підприємство вже наше.

    Знання законів будеш показувати в суді коли будеш захищати Рожука, тут лапша не пройде.

    А щодо охорони то по твоєму весь Тернопіль що  користується послугами Максима - його тітушки?

    Наскільки я знаю послуги Максима просто значно дешевші ніж ВДСО та й кантора не така корумпована.

    А до Надала ходив колектив товариства бо він мер, міліція ж не захистила їх від тітушок.

    Люди просто шукають захисту від бандитів.

    Anonymous reply Анонім

    Ну по перше Рожук не мій. Я його в очі ніколи не бачив. Друге твоє твердження відпадає само по собі. З приводу Максими читай уважно. Це фірма "Максима" тітушки Надала а не ті хто користується їх послугами.  На рахунок Надала то розлупи очі і почитай закон про місцеве самоврядування які повноваження мера. Колектив товариства здебільшого люди не особо обізнані в юридичних питання. Твій ЧУпровський настрашив людей що вони втратять роботу, бо підприємство ліквідовують. Але ж Чупровський не пояснив людям що при ліквідації шляхом реорганізації працівників не звільнюють. Може той Рожук теж не ангел, але по Чупровському явно плаче буцегарня.
  • Анонім

    хто б не був квазіправий-тітушок треба знищувати фізично,бо европи нам нє відать
  • Анонім

    А що тут дтвного , не перекручуйте факти  Пане Автор, цей "екс" директор має більше 50 % акцій, так що нема чого писати всяку  ...

    Анонім reply Анонім

    Слухай, анонім. Люди, які мають всі права і 50% акцій, не вриваються з пацанами і не ламають двері.

    Анонім reply Анонім

    ти спершу з держ реєстру візьми дані хто має контрольний пакет акцій а потім говори!!!! Люди давно розпродали свої акції диретору колишньому.Ти спершу перевір інформацію.

    Анонім reply Анонім

    Якщо мають права, то не вриваються і замків не  зламують.
  • Анонім

    А шо тут дивного? Перед виборами охочі потрапити до міськради кандидати співпрацюють з бр итоголовими - хто проводить всі "правильні" пікети? які "патріотичні" організації підтримують людей заставного? Робіть висновки, бо після виборів братки схочуть відового ставленика уважухи( https://www.youtube.com/watch?v=AvO-rlqGm7Y

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up