Партнер рубрики Події

“Інститут економіки і підприємництва” хочуть закрити

“Інститут економіки і підприємництва” хочуть закрити
— Якщо результати замірів знань не будуть відповідати дійсності, то ми пікетуватимемо обласну раду, – каже Ірина Саранчук. – Можливо, хоч завдяки цьому привернемо увагу до проблем вузу і таки доб’ємося, щоб інститут не позбавили ліцензії.
Чотири дні тому в цей інститут прибула комісія Міністерства освіти для з’ясування фактів, висвітлених у депутатському запиті народного депутата Ореста Муца. У запиті нардеп звинувачує викладачів вузу у корупції, а також заявляє, що ректор — Ольга Білоус — займає свою посаду незаконно, оскільки вона немає звання доктора наук. Ведуться в запиті мова і про фальсифікації даних при ліцензуванні та акредитації вузу.Через масові позачергові контрольні роботи студенти інституту збентежені.— Постійні перевірки дестабілізують навчальний процес, – каже студент четвертого курсу Олександр Пришлівський. – Оскільки навчаюся на випускному курсі, то турбує ще й те, що для нас можуть відтермінувати видачу дипломів.У свою чергу голова студентської ради вузу Ірина Саранчук зазначає, що деякі дії комісії є абсолютно неправомірними. Зокрема, попередження про приїзд комісії у понеділок, 19 лютого, надійшло з міністерства у п’ятницю, 16 лютого, ввечері. Тоді як згідно з нормами, подібне попередження повинно надійти за три робочих(!) дні. Крім того, заміри знань проводять і на перших курсах із дисциплін, курс яких вони не закінчили, що знову ж таки суперечить вимогам Міністерства освіти і науки України.— Якщо результати замірів знань не будуть відповідати дійсності, то ми пікетуватимемо обласну раду, – каже Ірина Саранчук. – Можливо, хоч завдяки цьому привернемо увагу до проблем вузу і таки доб’ємося, щоб інститут не позбавили ліцензії.Викладачі з невідомих причин коментувати ситуацію, яка склалася у вузі, наразі відмовляються. Ректор інституту Ольга Білоус лиш повідомила, що на засіданні громадської регіональної експертної комісії створили робочу групу, яка до 1 червня має виправити прогалин, які є в ІЕП. Увійшли у неї члени регіональної експертної комісії.Кінцеве ж рішення перевіряючих щодо рівня викладачів та учнів, повідомила пані Білоус, оприлюднять члени комісії у вівторок, 27 лютого. Саме від цього рішення і залежатиме — позбавлять інститут ліцензії чи ні.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Пани чубляться - а у студентів чуби тріщать
  • Anonymous

    Боляче дивитись на фальш,бруд і підлість.В рік Помаранчевої революції я сама була свідком, як Федик П.Д. у дворі інституту проводив інструктаж з студентами щодо безпеки на площі, майдані.Розказував, як потрібно поводити себе у юрбі, як захистити дівчат у разі непередбачуваної небезпеки. Я бачила як світились вогники в очах, який був дух у цих серцях. В той момент я щиро захоплювалась цим чоловіком, його натхненню,мужністтю, діти з ним не пропадуть. І яку дрібничку треба було поставити на іншу чашу терезів, щоб з такою легкістю зрадити цих же студентів - амбіції,егоїзм, політичні погляди. Ви ж зараз не думаєте (разом з Муцом),як, в яких екстремальних умовах вчаться студенти. В жовтні вже була одна перевірка, і зараз знову. А на рахунок хабарів - немає там ніяких хабарів. З власного досвіду кажу. Якщо студент виконує елементарний мінімум, орієнтується в поняттях і хоч трішки докладає зусилля - повірте, реально вчитись без хабарів. В інституті хороший викладацький колектив, хороша бібліотека, яка регулярно поповнюється новими виданнями, вільний доступ в інтернет. На відміну від великих навчальних закладів, де студенти не знають, хто їхній викладач, а ті в свою чергу помічають тільки деяких, тут спілкуються з кожним окремо, дивлячись у вічі.В інституті я навчалась вже в зрілому віці,так склалося. Ольга Степанівно, дякую,що Ви є. Я вірю, що при будь-яких обставинах ви будете захищати інтереси своїх студентів і все буде гаразд. Своїх дітей я довірю Вам.rnР.S. А нам в свою чергу, потрібно добре дивитись, кого ми вибираємо до "РАД", а то потім і вирішують наші долі такі хамелеони. "Казнить нельзя, помиловать...."
  • Anonymous

    Цікаво, чого викладачі мовчать. Якщо вони проти Федика, то нехай так і кажуть, а то сидять як миші під віником. Бо коли того призначать, буде вже пізно. Та й студентам несолодко прийдеться. То хабарник страшенний
  • Anonymous

    ну та, має ж Муц якось йому віддячити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up