Інвестпроект: міліція розпочала кримінальне провадження

Інвестпроект: міліція розпочала кримінальне провадження
Правоохоронців відреагували, що вельми тішить, на розслідування нашої газети «Інвестпроекти: хто кого має». Слідчий відділ обласної міліції відкрив крімінальне провадження за ч. 1 ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем).

Мене допитали як свідка. В своїх поясненнях я не лише розповів про ситуацію чи відповів на запитання слідчого. Спробував акцентувати правоохоронця на важливих питаннях інвестиційної оборудки міськради. Зокрема підозру викликають такі події:

  • виділення земельноїділянки під забудову Відділу технагляду (а не продаж землі на відкритому аукціоні);

  • залучення відділом "свого" інвестора (оголошення на сайті ТМР ми не знайшли. До речі, якщо його вирішать дописати зараз, сильно ризикують, адже ми маємо скіни їхніх сторінок);

    Відео дня
    /li>
  • підписання сумнівної угоди (міський бюджет отримує "дулю з маком", відділ технагляду 6% збудованого, інвестор решту будівлю та в персективій й землю);

  • дотримання будівельних норм (торговельний об'єкт звели біля проїзджої частини, а головне поряд з АЗС).

І чи не найголовніше – ще раз, окрім зазначеного в статті, доніс до слідчого підозрю щодо корупційних дій, адже співзасновником фірми інвестора є депутат міської ради, голова земельної комісії та побратим Сергія Надала Михайло Гладкий. Зважаючи на відсутню вигоду міста, сумнівну вигоду комунальників, комерційну вартість землі, розташування об'єкту та причетність до ТМР пана Гладкого – слідчим, було б бажання, є де попрацювати...

Детальніше про інвестпроект та його "нюанси" тут. Щодо ч. 1 кримінальної статті, за якою власне і відкрите провадження, то КК каже:

"Зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, -

карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією"

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (34)
  • Той Самий Петрусь

    Надал як і всі свободівці під патріотичний шумок думають про одне: "Де би вкрасти?"...
  • Степанова Олена

    Перепрошую у дописувачів але відповідаю з телефону, тому можливі помилки
  • Анонім

    Шановна Олено, поясніть будь-ласка громаді міста, як у Вас в друзях на фейсбуці може бути хабарник-прокурор Сідоров? Ці всі корупційні схеми відбуваються, так би мовити, з його благословення.

    Анонім reply Анонім

    Анонім - ти спалився. Відслідковувати активність в соцмережах друзів можуть тільки друзі... Ти власне чий друг і кому хочеш наср..ти????????

    Степанова Олена reply Анонім

    Відповіла вам вище

    Анонім reply Степанова Олена

    Дякую
  • просто так

    мені здається ,що ця справа чк і всі закінчиться штрафом в 10 неоподаткованих мінімумів плюс хабарів в 1000 раз більше. На більше ніхто не здатен.Я особисто- за знесення- як доказ справедливого рішення.Тоді б ніхто не поступав так само.

    Степанова Олена reply просто так

    погоджуюсь

    Анонім reply Степанова Олена

    Шановна Олено, поясніть будь-ласка громаді міста ,як у Вас в друзях у фейсбуці може бути прокурор хабарник Сідоров, який закриває очі на ці всі злочинні оборудки і з його так би мовити благословення відбуваються всі ці корупційні процеси?

    Анонім reply Анонім

    О, свободівські тролі почали відслідковувати друзів. Більше нема про що писати??? А стосовно того, хто хабарник, то треба наводити факти а писати що небудь, щоб відпрацьовувати бабки.

    Степанова Олена reply Анонім

    пояснюю, у мене в друзях є усі люди  які дають запит на долучення. Оскільки на своїй сторінці і на сторінці "Темна сторона Тернопільської міської ради" я публікую всі незаконні оборудки ТМР то для мене немає різниці хто буде ознайомлюватись із цією інформацією. На відміну від вас я не прикриваюсь анонімністю. Будь хто може прийти або зателефонувати до мене і задати будь-які запитання. Крім того, як юрист доводжу до вашого відома що прокуратура втратила функцію загального нагляду. Наразі прокуратура не має права вносити в реєстр відкриття кримінального провадження.Якщо у вас є докази хабарництва і корупційних діянь будь-якої особи, я буду вдячна, якщо ви мені про це повідомите по фактах, навіть якщо у вас не буде документальних підтверджень. А ще більш я буду вам вдячна якщо ви звернетесь до ГО "АНТИКОРУПЦІЙНИЙ КОМІТЕТ МАЙДАНУ" із відповідною заявою за адресою Майдан Волі 4. Анонімні звернення не розглядаю, але гарантую що ваше ПІБ розголошено не буде. Крім того, на аідміну від багатьох ГО ми направляємо звіт щодо реагування на те чи інше звернення. Тому зворотня адреса бажана
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up