Люди в Довжанці живуть без води (ОНОВЛЕНЕ)

Люди в Довжанці живуть без води (ОНОВЛЕНЕ)
Конфліктна ситуація в селі Довжанка, щодо привласнення фермером об'єктів інфраструктури (адмінприміщень сільради, житлового будинку молодих спеціалістів, водонапірних веж і водогонів – авт.) набирає нових обертів. Мешканцям приватних садиб, школі та 12-ти квартирному будинку "відрізали водопостачання".

Воду не подає, розповів сільський голова Олег Ткач, керівник фермерського господарства ПАП "Перемога" Володимир Нацюк.

- Досі тривають суди щодо повернення сільській громаді тих об'єктів, які не могли бути розпайовані, - каже чоловік. - Крім того, хоч і без особливого інтузіазму, але правоохоронці розслідують ці схеми. Разом з тим, замість доводити свою позицію цивілізовано, в судах, фермер вирішив напакостити людям. Просто не дає води. Якщо школа має свою свердловину, а в приватних садибах є криниці, то ситуація в будинку спеціаліста, на 12 квартир – критична. Люди без води вже три місяці. Раніше раз від разу воду ще вмикав, а останній місяць в трубах сухо.

Спочатку, розповів голова, фермер вимкнення води пояснив тим, що згорів лічильник. Люди скинулись, поставили новий. Потім причина була вже в спеленому насосі.

Відео дня

- Люди знов скинулись, найняли техніку, замінили насос, - говорить пан Олег. - Але за день-два фермер повідомив, що вигоріла проводка. Мабуть просто викрутив пробки. То напевне тільки в нашій державі можливо аби людина приватизувала адмінбудівлі сільради, водонапірні башти, водогони... Звернення до чоловіка результатів не дають. Так само не діють й правоохоронці з районною владою. Можливо хоч газеті вдастся вплинути на ситуацію. Люди не можуть жити без води. Я переконаний, що через суди сільська рада поверне ці всі об'єкти в власність громади, але на це можуть піти місяці чи роки, ви ж знаєте яка внас судова система. Крім того в фермера син з управління юстиції...

Як фермерське господарство отримало інфраструктуру села та як конфліктують в Довжанці, читайте тут.

Ми спробували поспілкуватися з паном Нацюком, але за контактами вказаними на бізнесдовідками (і стаціонарний і мобільний) ніхто не брав слухавки.

Зважаючи, що десятки сімей без води і вже не перший місяць, звернулись в Тернопільську райадміністрацію. Проте голова Олександр Похилий впродовж вчорашнього дня, зі слів працівників, був зайнятий (відсутній, скайп-конференція).

Перетелефонував сьогодні. Чоловік повідомив, що в РДА знають про проблему Довжанки і не перший день працюють над вирішенням. Декілька разів представники райадміністрації чули від пана Нацюка обіцянку передати вежу на баланс громаді та ввімкнути воду, але коли доходило до діла, не робив цього.

 - Сьогоді відбулась розширена нарада з участю правоохоронців, - повідомив голова тернопільської райадміністрації. - То ж зараз стоїть питання не лише про підключення води, що думаю буде зроблено оперативно, а й повернення громаді частини об'єктів. Крім того правоохоронці працюватимуть над з'ясуванням всіх обставин приватизації, користування землею та іншим.

Також пан Похилий розповів і про скайп-конгференцції, через які не зміг поспілкуватися з журналістами.

 - Такий спосіб комунікації використовуємо часто, - повідомив голова. - Часу йде чимало, але це енкономія. Приміром з'їзджатися щодня на обговорення мобілізаційних заходів - величезні витрати. Зараз стартують жнива, тому і їх перебіг чи координація буде відбуватися таким чином.

 

Залиши номер, але й сьогодні ніхто не перетелефонував. Сподіваємось районна влада зверне увагу на проблему в Довжанці.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up