Партнер рубрики Події

Майданівець: "Раніше ми були героями, а тепер соціально небезпечні"

Майданівець: "Раніше ми були героями, а тепер соціально небезпечні"
- Ми будемо на Майдані у Києві доти, доки не змінимо систему влади, - каже активіст з Тернополя пан Тарас. – Бо ті, що зараз прийшли, такі самі.

Нагадаємо, ми вже писали про майданівців з Тернополя, які залишалися у Києві навіть на Великдень. Перед святами там було близько 60 тернополян, дехто поїхав додому. Серед них і пан Тарас, з якими ми зв’язалися телефоном. Проте чоловік тримає зв'язок з побратимами і збирається до Києва знову. Свого прізвища не називає. Розповідає лише, що належить до четвертої козацької сотні. Це військовий дисциплінований підрозділ. Там він був старшим намету. Саме з цієї сотні, за словами пана Тараса,  і козак Михайло Гаврилюк, з якого знущалися беркутівці, роздягнувши його наголо на морозі.

- На Майдані все менше і менше людей, - розповідає пан Тарас. – Але ще є тверді хлопці, які не хочуть йти. Вони з різних областей, навіть з Донецька, Дніпропетровська, Криму.

Майдан зараз не фінансують, тому хлопцям буває нелегко, доводиться шукати кошти, розповідає співрозмовник. Але ще є люди, які їм досі допомагають.

Відео дня
> - До нас приходять кияни і допомагають чим можуть, бо розуміють, що ми не досягли цілі, за яку стояли, - каже чоловік. - Також допомагають і деякі бізнесмени.

Живуть майданівці і в КМДА, і в Українському домі, і в наметах, а також у готелі "Дніпро". Пан Тарас каже, що активісти зажурені тим, що влада їх тепер ігнорує.

- Раніше ми були героями, а зараз для них ми соціально небезпечні люди, - каже він. - Ми зраджені Парубієм.

Тернополянин також додає, що змушений був з однодумцями повернутися до міста.

- Поки ми були на Майдані, міськрада порозпродувала парки, - каже чоловік. – Тож будемо і тут наводити лад.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Як це де??? Надал інвестував у власний бізнес! Гроші пішли туди ж, як і ті мільйони за будівництво у парках і дворах, за розпродане місто, за дороги! Надал все інвестував. Але у власну кишеню.....
  • Anonymous

    А де гроші,які на Майдан назбирали тернополяни? Ви б поцікавились
  • Anonymous

    Молодці! Справу треба доводити до кінця. Тим паче,таку благородну
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up