Партнер рубрики Події

"Майстер водоканалу виламав шматок труби і нагло втік", - каже тернополянка

"Майстер водоканалу виламав шматок труби і нагло втік", - каже тернополянка
Працівник місцевого водоканалу виламав шматок труби і, замість того, аби полагодити, просто втік, - обурюється тернополянка Галина Мазур. - Оце так майстер!

 

Відео дня
tle>

Ще в березні пані Галина звернулася у КП “Тернопільводоканал” для того, аби пройти державну повірку лічильників на воду. Таку процедуру жителі нашого міста мають проходити раз у три роки.

 

- За повірку 2 лічильників на холодну воду я мала заплатити майже 130 гривень, - говорить вона. - До мене прийшов працівник водоканалу, який зняв лічильники та забрав їх на перевірку.

Майстер дуже поспішав, скаржився на те, що не вдається нормально зняти лічильники, що труби старі, пригадує жінка.

- Труби у квартирі до його приходу не текли, - зауважує вона. - Як тільки він щось там викручував, почало капати. Я просила, аби добре позатягував гайки. Хоча він й сам має розуміти принципи своєї роботи.

Через тиждень майстер знову прийшов до пані Галини, аби встановити лічильники. Тільки-но почав щось крутити в туалеті, як із труби потекла вода.

- Я так і думав! Усе, треба міняти кран на воду, - цитує тернополянка працівника водоканалу. – Звертайтесь до жеку, бо у квартирі вони мають ремонтувати. До того ж, у мене немає необхідного інструменту. Треба воду в будинку перекривати, а це займе час...

Після того чоловік зняв шматок труби, перекрив воду і швиденько почав збирати речі, додає співрозмовниця. Він навіть не подивився на те, що жінка була одна з дитиною, все відбувалось о 15.00 в п'ятницю, а в цей день жек працює до 16.00, тому викликати сантехніка було проблемою.

- Спочатку сантехнік сказав, щоб мій чоловік сам відремонтував, а згодом й взагалі - запропонував мені послуги свого товариша, - каже пані Галина. - Ремонт разом із викликом, за його словами, мав би обійтися мені у 100 грн. А, може, у них бізнес такий - один ламає, інший - ремонтує?

Сантехнік із жеку таки прийшов у той же день, пригадує пані Мазур. Майстер ремонтував поломку більше двох годин, самостійно ходив перекривати воду на стояку в підвал, шукав ключі від підвалу. За роботу вона йому нічого не платила. Лише дала 20 грн за кран.

Після того інциденту жінка звернулася у диспетчерську службу КП «Тернопільводоканал», аби прислали спеціаліста, який нарешті поставить лічильники та опломбує їх. Через день прийшов інший працівник та виконав усі роботи.

У КП “Тернопільводоканал” кажуть, що їхні майстри роблять все, аби схожих ситуацій не виникало та намагаються йти на зустріч абонентам.

- У старих будинках, де внутрішньобудинкові мережі вкрай зношені, дуже часто трапляються аварії та різного роду поломки, - говорить начальник аварійно-диспетчерської служби Любомир Калиняк. - Оскільки в даному випадку аварійна ситуація виникла під час виконання роботи працівником «Водоканалу», то відповідно наше підприємство взяло на себе відповідальність за усунення даної ситуації. Наразі лічильник пройшов повірку, встановлений на місце та справно працює.

До слова, після того, як “RІА плюс” звернулася до комунальників за роз'ясненнями щодо даної ситуації, до родини Мазурів приходили працівники цього підприємства, аби вибачитися.

- Вони навіть говорили про те, що готові відшкодувати витрати, - каже жінка. - Не у відшкодуванні справа. Якщо вже зламав щось - відремонтуй. Хочеться, аби з іншими тернополянами не виникало подібних ситуацій. І, як мені пообіцяли майстри, таких конфузів більше не трапиться. Хочеться в це вірити...

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    там рухомі частинки зношуються, як в двигуні автомобіля. правда двигун з металу, а ті лічильники з пластмаси якоїсь! доречі в Європі ніхто не страждає "повіркою" лічильників - вони просто купують і ставлять нові! а наші економлять десять копійок і здають в ремонт
  • Anonymous

    Звичайно ситуація неприємна бо в наших будинках ще не так просто перекрити воду бо по стояках жоден кран не тримає і треба перекривати на весь будинок . Щодо того майстра з КП Водоканал то він не винен ,що зараз такі шарові крани котрі можна зламати в руках і фактично ці крани не розраховані на жостку підводку оскільки при гідравлічних ударах вони просто розвалюються і саме основне не витримують механічних навантажень ,ще на пластмасових трубах його можна ставити ,а ось де суто метал він не годиться ,а ще особливо там де лічильник одним словом нікому не рекомендую їх ставити . Самий кращий варіант це звичайний латуний вітчизняний вентиль у якого і стінки грубші і відремонтувати його можна і відповідає всім вимогам .Я вже давно тим шаровим кранам не довіряю . Єдина помилка цьго майста це те, що коли ,він знімав лічильник то не повідомив господарів квартири ,що у них кран в аврійному стані і за той час коли лічильник був на перевірці можна було 10 разів поміняти кран.Чесно кажучи це дурка постійно знімати лічильник .На мою думку лічильник можна і дома провірити ,налити відро води і подивитися скільки накрутило ,а так знімай ,неси ,потім став це просто п....ц всьому ,а ще у кого жостка підводка до лічильника це взагалі екстрім. Особисто я не довіряю комусь знімати лічильник , і просто цю роботу роблю сам і всім решту рекомендую .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up