На Чортківщині у нерест спустили ставок та виловлювали рибу

На Чортківщині у нерест спустили ставок та виловлювали рибу
Збитків на 94 тисячі 660 гривень завдали рибному господарстві єгер Білецького лісництва з кількома «товаришами». Не зважаючи на нерестову заборону, чоловіки спускали воду на місцевому ставку та виловлювали рибу, кажуть в Тернопільрибоохороні.

 


Попри наявність свідків та ловлю порушників фактично на гарячому, вони заперечують свою причетність, дивуються працівники Тернопільрибоохорони.
- 7 травня на телефон «гарячої лінії» надійшло повідомлення від жителів села Біла Чортківського району, що на території Білецького лісництва, з колишнього ставку УТМР, спускають воду і за години три виловлюватимуть рибу, - розповідає начальник відділу охорони водних біоресурсів в Тернопільській області Андрій Об’єщик. - Тож на місце виїхало п’ять рибінспекторів та двоє тернопільських автомайданівців.

{photo_gallery id=4713|}
У Білу інспектори з автомайданівцями прибули близько 1-ї ночі. Із засідки спостерігали за тим, як розвивались події на ставку. На місці побачили єгеря лісництва, тракториста, що підігнав трактор з бочкою, імовірно для перевозу риби, і ще кілька чоловіків.
- Присутніх біля ставка затримали та повідомили про випадок черговому УМВС області, аби викликав наряд, - продовжує пан Об’єщик. – Одна із машин, імовірно завантажена рибою, таки втекла. Далі, так як найближче до місця із правоохоронних органів був пост ДАІ, то покликали працівників Державтоінспекції. Ті оточили територію, аби ніхто не утік до приїзду слідчо-оперативної групи Чортківського районного відділу. По приїзді ті взяли у присутніх пояснення.
Цікавими, за словами пана Об’єщика, є слова свідків – жителів Білої. Ті розповіли, хто із порушників що робив - буквально погодинно. Також повідомили, що спуск у ставку відбувався упродовж двох днів.
- Чоловіки порушили пункт 3.15 Правил любительського та спортивного рибальства «Незаконний вилов риби методом спуску», - каже Андрій Об’єщик. - Відповідальність за це передбачена статтею 85, частина 4, Адмінкодексу.
При огляді вилученої риби працівники рибоохорони виявили сомів, карасів, коропів, окунів, маленьких раків, дрібну рибу, мальок. Риба практично не рухалась, бо у зябровій кришці був мул. Це, фактично, нівелювало можливість риби вижити після повернення назад у ставок.
- Результат поштучного підрахування і зважування такий: 20 екземплярів сома, близько 100 карасів, близько 300 коропів загальною вагою 350 кг, - додає пан Об’єщик. – Таким чином порушники завдали збитків рибному господарству на 94 тисячі 660 гривень. І це тільки те, що вдалось підрахувати.
Наразі матеріали про Білецькому випадку Тернопільрибоохорона готує для передачі у прокуратуру. Тож, вірогідно, лишень штрафом така риболовля не обійдеться.
- Як бачимо, інформаційна компанія у боротьбі з порушниками, браконьєрами таки працює, - каже Андрій Об’єщик. – Людям небайдуже. Про подібні випадки просимо повідомляти за телефоном 067-161-58-78. Також за цим телефоном можна повідомляти про випадки корупції у нашій сфері, про забруднення річок і водойм, будівництво чи загорожу прибережних територій, незаконний вилов риби.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up