На Тернопільщині є місця для переселенців із “гарячих” областей

На Тернопільщині є місця для переселенців із “гарячих” областей
Понад 100 переселенців зі Слов'янська — це перевадно жінки та діти — мали б прибути до Тернополя вже сьогодні, 10 травня. Про це “20 хвилин” повідомила голова правління благодійного фонду “Вікно життя” Ірина Жигунова. Жінка бідкається, що ані місцева, ані обласна влада наразі не відреагували на її звернення щодо місця для прихистку людей зі Слов'янська. Натомістьу мерії запевняють, що переселенцям житло знайдуть.

- На днях зі мною сконтактувала одна жінка — я не знаю цієї людини — яка повідомила мені, що зі Слов'янська мають приїхати до нас близько 100 біженців, - пояснює пані Жигунова. - До Тернополя ці люди мали б виїхати ще ввечері 9 травня. Але їм це наразі не вдалося зробити.
Співрозмовниця пояснює, що попередньо вона телефонувала на гарячі лінії міськради та ОДА, аби повідомити про ситуацію із переселенцями та попросити допомоги із розміщенням людей.
- Але я так і не змогла отримати ніякої інформації і конкретної допомоги ні від міської, ні від обласної влади, - запевняє тернополянка. - На гарячих лініях мені не відповідали. Також я телефонувала до міських депутатів, яких знаю, але і вони нічого конкретного не дали зрозуміти стосовно цієї ситуації. Не вдалося мені знайти і якоїсь профільної організації, де б могли скоординувати людей зі Слов'янська та розселити їх у місті чи області.

У пошуках альтернативи, Ірина Жигунова розмістила інформацію у соцмережах про пошук прихистку для переселенців. За словами тернополянки, наразі відгукнулися лише декілька людей.

- Вони готові прийняти тільки чотири сім'ї, - уточнила жінка.

Відео дня
> Як з'ясував кореспондент “20 хвилин”, у Тернополі таки діє організація, яка курує розміщенням в області переселенців із “гарячих” регіонів країни. Її керівник — чиновник з міської ради Микола Сивирин.
- Мені невідомо про цих сто переселенців зі Слов'янська. Хоча ми уже приймали у нас людей з цього міста, - каже чоловік. - Як на мене, то інформація про згаданих переселенців може не відповідати дійсності.
Утім, пан Сивирин запевнив, що, в разі потреби, усіх цих людей обов'язково прихистять.
- Стосовно розміщення переселенців, то у нас є база даних по об'єктах, де можуть розміститися люди чи то зі Слов'янська, чи то з Криму, або з будь-яких інших регіонів, де зараз сутужно, - додає координатор профільної організації. - Таких об'єктів по області є понад 250. Мова про вільні будинки у районах краю, які можна використати саме для таких цілей.
Микола Сивирин запевняє, що “поки не було такого випадку, аби вони не прихистили переселенців”.
- Цією справою ми займаємось ще із березня, - наголосив чиновник.

Наостанок він надав особистий мобільний номер, а також номер свого колеги. Це — аби з ними змогли сконтактувати усі, хто потребують допомоги у розміщенні біженців.
Отже, Микола Сивирин — 0-67-70-94-807 та Сергій Чайківський — 0-67-34-01-639.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    наша влада немає часу займатися такими "дрібницями"....вони землю дерибанять!
  • Anonymous

    А чи часом ті цілі переселенці не засланні москалики,які кричуть що бандерівці їх хочуть вбити,тут потрібно і над цим подумати.
  • Anonymous

    військову частину розформували, казарми лишилися. можна там селити.
  • Anonymous

    В Тернопільскій обл Гусятинский р-н С Козина на річ Збруч е повно пустих хатів де можна розмістити людей там дуже гарне місце для відпочинку .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up